• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Cinsine Göre Ayırıp Toplamını Almak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ormann
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sayın Evren bey son mesajıma rica etsem yardımcı olabilirmisiniz ?.Saygılar

Evren bey günaydın.Dosya tam oldu derken problem çıktı.Özet sayfasından E2 hücresinden 159 nolu bölmeyi çağırdığım zaman hata vermiyor.Fakat 13 ve 45 nolu bölmeyi çağırdığım zaman hata alıyorum.sziden ricam ekteki dosyaya bir bakarmısınız ?
istihkak sayfasında boş hücrelere 0 (Sıfır) değeri atayın.:cool:
orada toplama işlemi yaptırıyoz.0 değeri yokta boşluk karakteri varsa toplamı hatalı veriyor.o yüzden boş yerine 0 değeri yazmalaısınız.:cool:

Evren Bey;
"0" değeri atamam için ekteki dosya da ki e13:e27 hücrelerindeki formüllerdeki boş olan HÜCRELERE "0" değerini atayabilirsek sorun çözülecek.Çünkü burdaki sayfadaki verileri istihkak sayfasına aktarıyorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Evren Bey;
"0" değeri atamam için ekteki dosya da ki e13:e27 hücrelerindeki formüllerdeki boş olan HÜCRELERE "0" değerini atayabilirsek sorun çözülecek.Çünkü burdaki sayfadaki verileri istihkak sayfasına aktarıyorum.
ilk sayfada boşluk değeri yerine 0 atadım.dosyanız ektedir.:cool:

Ekli dosyalar

Sayın hocam iyi günler ekteki örnek dosyada stok1 sayfasından "d4" hücresinden emval cinsini seçtiğimde Ebat listesi ve Satışlar sayfasından emvalin cinsine göre ilgili veriler stok sayfasında ilgili hücrelere yine aynı şekilde gelebilir mi?.Yine stok1 sayfasından "D6" hücresinden bölme numarasını seçtiğim zaman Ebat listesi ve Satışlar sayfasından bölme numarasına göre ilgi veriler stok sayfasına gelebilirmi ?.D4 hücresini boş bırakırsak yine önceki mesajdaki gibi tüm cinslerin toplamını , D6 hücresini boş bırakırsak tüm bölmelerini cinslerin toplamını stok bir sayfasında ilgili alanlara aldırabilirmiyiz.Yardımcı olabilirmisiniz?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Dosyanız ektedir.:cool:

Ekli dosyalar

Evren bey cok teşekkür ederim.Yalnız cinslerin (emval cinsinin) hepsini stok1 sayfasına alıyor.Cinslerin toplamını alacak .Benim istediğim o cinsin aynısından varsa toplamını alıp ,stok1'e getirecek.Birde satışlar kısmında emvalin cinsi bölümüne yeni bir emval türü girdiğimde örneğin:Kayın yakacak diye bir cins girdiğimde adedi,m3,ster kısmını getiriyor fakat.Emvalin cinsi gelmiyor.Birde stok1' cins veya bölme numarasına göre çağırdığımızda kaç tane emval cins varsa sıra numarası 1'den başlayacak.Son olarak cins ve bölme numarasına göre çağırdığımızda önceki mesajlardaki gibi emvalin cinsine göre çağırdığımızda o emval türü varsa örneğin kayın bulundu,yoksa aranılan kayıt bulunamadı,boş olarak seçtiğimizde tüm kayıtlar gösteriliyor.Aynı şekilde bölme numarasına göre çağırdığımızda aynı uyarıları verecek.Bu şekilde makroyu düzenleyebilirmisiniz?

Son düzenleme:
Evren bey cok teşekkür ederim.Yalnız cinslerin (emval cinsinin) hepsini stok1 sayfasına alıyor.Cinslerin toplamını alacak .Benim istediğim o cinsin aynısından varsa toplamını alıp ,stok1'e getirecek.Birde satışlar kısmında emvalin cinsi bölümüne yeni bir emval türü girdiğimde örneğin:Kayın yakacak diye bir cins girdiğimde adedi,m3,ster kısmını getiriyor fakat.Emvalin cinsi gelmiyor.Birde stok1' cins veya bölme numarasına göre çağırdığımızda kaç tane emval cins varsa sıra numarası 1'den başlayacak.Son olarak cins ve bölme numarasına göre çağırdığımızda önceki mesajlardaki gibi emvalin cinsine göre çağırdığımızda o emval türü varsa örneğin kayın bulundu,yoksa aranılan kayıt bulunamadı,boş olarak seçtiğimizde tüm kayıtlar gösteriliyor.Aynı şekilde bölme numarasına göre çağırdığımızda aynı uyarıları verecek.Bu şekilde makroyu düzenleyebilirmisiniz?
STOK1 sayfasında görüntü nasıl olacak?siz elle manuel olarak yapın.Daha iyi anlamak açısından.:cool:

Sayın Evren bey;
Ekteki Dosyada iki adet stok1 ve stok1(2) dosyası var.Stok1 sayfası Emvalin Cinsine göre sorgulama yapıyor.Stok1(2) sayfası ise bölme numarasına göre sorgulama yapıyor

Ekli dosyalar

dosya ektedir.:cool:

Ekli dosyalar

Sayın Evren bey çok teşekkür ederim.Size bayağı bir yük oldum biliyorum.İnanın çekinerek bir şeyler istiyorum.Stok1 sayfasından da bölme numarasına göre de çağırabilir miyiz?.D4 hücresine olmayan bir emval türü girdiğimde makro hata veriyor.

Hata için ilgili satırların aşağıdaki gibi olmasınız sağlayınız.:cool:
Kod:
Next i
[B][COLOR="Red"]If z.Count > 0 Then
    ReDim Preserve myarr(1 To 8, 1 To z.Count)
    Range("B11").Resize(n, 8) = Application.Transpose(myarr)
End If[/COLOR][/B]
Set z = Nothing
Erase myarr
Application.ScreenUpdating = True
End Sub

Son olarak stok 1 sayfasından aynı şekilde bölme numarasına göre sorgulama yapabilirseniz çok makbule geçecek.

Son olarak stok 1 sayfasından aynı şekilde bölme numarasına göre sorgulama yapabilirseniz çok makbule geçecek.
Onun için stok1 (2) sayfasında sorgulanacak demiştiniz.Şimdiş vazmı geçtiniz?Oda Stok 1 sayfasındamı sorgulanacak?

Evren bey stok2 sayfasını ben konuyu tam olarak anlatabilmem için eklemiştim.

Hem emval cinsi hemde bölme numatasına göre sorgulama stok1 sayfasından olacak veriler stok1 sayfasına gelecek

Geri