• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

çıkarma işleminde + veya - yazdırma

sinnernekolens

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 - Türkçe 64bit
Arkadaşlar E7 hücresindeki değerden E8 hücresindeki değeri çıkartıyoruz aradaki farkın eksi veya artı olması halinde E9 hücresinde + veya - yazmasını istiyorum mümkünse.

Ekli dosyalar

Örneğinizde ki "-55,00" çıkıyor. Sizce nasıl olacak biraz daha açar mısınız. Sadece "+" veya "-" mi yazacak.

.

Hücre biçimini

Kod:
[<0]"Eksi"* 0;[>0]"Artı"* 0;"Sıfır"* 0

Sadece artı, eksi veya sıfır yazılacaksa;

Kod:
[<0]"Eksi"* ;[>0]"Artı"* ;"Sıfır"*

şeklinde yapın.

.

Tam açıklayamadım E9 hücresindeki değerin yanına fazlaysa +55,000 mt eksikse -55,000 mt şeklinde olmasını istiyorum

Aşağıdaki gibi yapınız.
Kod:
=EĞER(E7-E8=0;0;EĞER(E7-E8<0;E7-E8&" mt";"+  "&E7-E8&" mt"))

Merhabalar; Ekli dosyadaki E9 hücresindeki değer (-)eksi olduğunda örnek (1,000 mt eksik) veya (+)fazla olduğunda ise (1,000 mt fazla) yazmasını istiyorum.

Diğer sorunum; E9 hücresindeki eksiklik veya fazlalık değerinin örnek; 1,000 dan fazla olması durumunda (mt),
1,000 den az olması durumunda (kg) olması gerekiyor yardımlarınızı rica ediyorum

Ekli dosyalar

Merhaba Dosyanız ektedir.
Hücre biçimlendir isteğe uyarlanmış kısmında değerleri görebilirsiniz.

[Kırmızı]#.##0,000 mt" FAZLA";[Mavi]#.##0,000 mt" EKSİK";[Kırmızı]"Eşit"

Ekli dosyalar

merhaba cevabınız için teşekkürler.
gönderdiğim dosyada E9 hücresindeki değeri, asağıdaki birleştirme formülü ile birleştirince sadece -55 olarak görünüyor bunu 55,000 mt EKSİK olarak yazdırabilirmiyiz.

="Miktara göre "&E9&" çıkmıştır."

merhaba cevabınız için teşekkürler.
gönderdiğim dosyada E9 hücresindeki değeri, asağıdaki birleştirme formülü ile birleştirince sadece -55 olarak görünüyor bunu 55,000 mt EKSİK olarak yazdırabilirmiyiz.

="Miktara göre "&E9&" çıkmıştır."

.

Kusura bakmayın ama yaptığınız hoş değil. Durmadan sorunuz yön değiştiriyor.

.

İdris bey haklısınız derdimi tam anlatamadığım için biraz farklı yönlere kaymış gibi oldu, aslında hepsi tek konu içindeydi.

Geri