• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

çift tıklayınca açılan takvim

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan GOGO05
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
A
Belli olsun diye sarıya boyadığım sütünlara çift tıkladığım zaman açılan takvim yapmak istiyorum. (excell 20007 kullanıyorum.)

Ekli dosyalar

elinize kolunuza sağlık yurttaş hocam tam istediğim gibi olmuş. bir sakıncası yoksa bu işlemi nasıl yaptığınızıda anlatabirmisiniz .

elinize kolunuza sağlık yurttaş hocam tam istediğim gibi olmuş. bir sakıncası yoksa bu işlemi nasıl yaptığınızıda anlatabirmisiniz .

.

Excel'deki düzeyiniz vasatın üstünde ise;

1. Bir Form ekleyin.

2. Form'un üstüne Toolbox'tan Calender nesnesini ekleyin.

3. Sayfa olaylarına da aşağıdaki kodları yazın.

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Intersect(ActiveCell, [c2:c500]) Is Nothing Then Exit Sub
Takvim.Show
End Sub

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [c:c]) Is Nothing Then Exit Sub
On Error GoTo hata
If CDate(Target.Value) > Date Then
    MsgBox "Girdiğiniz Tarih Bu Günkü Tarihten Büyük!", vbCritical, ""
    Target.Select
End If
hata:
End Sub

.

arkadaşlar merhaba;
Bende aynısını yapmak istiyorum ama bir türlü yapamadım.sarı olan alana yapmak istiyorum yardımcı olurmusunuz teşekkürler

Ekli dosyalar

.

Excel'deki düzeyiniz vasatın üstünde ise;

1. Bir Form ekleyin.

2. Form'un üstüne Toolbox'tan Calender nesnesini ekleyin.

.

iyi geceler, Hocam cahilliğime bağışlayın, 2007 sürümü kullanıyorum. Benim Toolbox'da calender nesnesi yok. Onu nasıl ekleyebilirim.
Teşekkürler.

Güncellemek için.
Karıştırırken buldum.Teşekkürler.

Arkadaşlar takvimi buldum ancak, Excel 2003 2007 sürümlerinde problem yok ancak 2010 sürümünde Toolbox'a Sap calender control'u ekledim.UserForma eklemeye çalıştığımda "Konuya belirtilen eylem için güvenilmiyor" şeklinde bir mesaj çıkıyor.

Bu konuda yardımcı olacak arkadaş var mı? Sorunu nasıl çözebilirim.
Teşekkürler.

dosyada hata uyarısı

Merhaba; eklediğiniz dosyada bir mesaj alıyorum. aldığım mesajı resim olarak ekledim. Sorunu çözmemde yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden yarımlara çok teşekkürler.

Ekli dosyalar

• hata.jpg
    hata.jpg
    20.4 KB · Görüntüleme: 11
Merhaba; eklediğiniz dosyada bir mesaj alıyorum. aldığım mesajı resim olarak ekledim. Sorunu çözmemde yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden yarımlara çok teşekkürler.

Kullanılan bir nesnenin sizin kullandığınız sürümde olmadığını söylüyor. Mesajların tarihini kontrol ederseniz eski bir iletişim olduğunu farkedersiniz. Olasılıkla takvim kullanmaya çalıştınız ama bu araç sizin sürümünüzde bulunmayınca bu hatayı verir. Dışardan eklenecek takvim işlevleri de çok verimli olmayabiliyor.

Geri