• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çift tıklama ile kopyala 123 olarak yapıştır

Excel Vers. ve Dili
Microsoft excel 2010
Merhaba,

Sayın Orion çözümlerini takip ediyorum ve bir konuda sizden yardım rica ediyorum . bir dosyam var ve bu dosyam için ''VERI'' sheetinin içinde V sutunu ile Z sutunu arasında V:Z arasınaki herhangi bir hücreye çift tıklarsam bana U hücresi (en son dolu satır) başka bir sayfadan formülle gelen veri bu arada çift tıkladığım sütun içindeki alana 123 olarak yapıştıracak bir makro kod arıyorum. Umarım yardımcı olabilirsiniz. Şimdiden Teşekkür ederim.

Örnek bir dosya eklerseniz,daha doğru ve hızlı cevap alabilirsiniz.:cool:

Örnek bir dosya eklerseniz,daha doğru ve hızlı cevap alabilirsiniz.:cool:

Dosya ekleyemedim kusura bakmayın lütfen ama basit bir şekilde anlatmaya çalışayım.
boş hücreye çift tıkladığımda örneğin Z20 hücresi aynı satırdaki başka bir hücreyi mesela U20 Yİ 123 olarak Z20 YE kopyalasın istiyorum.

Aşağıdaki dosya yükleme linkinde dosyanızı ekleyip,linkini paylaşabilirsiniz.:cool:

https://dosya.co/

.

Merhaba,

Aşağıdaki kodu sayfanızın kod bölümüne uygulayınız.

İlgili alandaki hücreye çift tıkladığınızda aynı satırdaki "U" sütunundaki değeri ilgili hücreye yazar.

Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
    If Intersect(Target, Range("V:Z")) Is Nothing Then Exit Sub
    Cancel = True
    Target.Value = Cells(Target.Row, "U").Value
End Sub

Eğer "U" sütunundaki son değeri almak isterseniz aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz.

Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
    Dim Son As Long
    If Intersect(Target, Range("V:Z")) Is Nothing Then Exit Sub
    Cancel = True
    Son = Evaluate("=LOOKUP(2,1/(U:U<>""""),ROW(U:U))")
    Target.Value = Cells(Son, "U").Value
End Sub

Korhan Bey, harika oldu ellerinize sağlık. (y):)

Geri