• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

çift parametreye göre verileri almak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kodcu1i
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Office prof plus 2010
Merhabalar,

Ekteki dosyamda "Parametre" isimli sayfada ürün kodları, ürüne ait tüm özellikler ve birim fiyatlar bulunuyor. Aynı zamanda anlaşma dönemine göre belirenmiş liste fiyatları yine aynı dosyadadır.

Veriler isimli sayfada ise, veri girişleri olacak. Gelen ürünlerin tarihlerine göre spek no alanı parametre ekranından çağrılarak ürünün tüm özellikleri (birim fiyatı da dahil olmak üzere, bu ekrana taşınıyor ) Burada "düşeyara" fonksiyonunu kullandım.
Ancak aklıma sonradan gelen bir unsur problemi buraya yazarak cevap aramama neden oldu. Ürünlere ait liste Fiyatlarının herhangi bir dönemde değişmesi durumunda gelen bilgiler hangi fiyatı kullanmalı !
Bu sorunu çözmek için Anlaşma dönemi isimli bir kolondan veri girişi yaptırılarak, o anlaşma dönemindeki ürüne ait birim fiyatların listeye gelmesini sağlamam lazım.
Her 2 şartı da sağlayacak (anlaşma dönemi ve spek no kullanıcı tarafından seçilerek ) verilerin veri giriş ekranına gelmesini nasıl sağlayabilirim.
Yardımlarınız için Şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Ekli dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Teşekkür ederim "Turist" kardeşim. Bu TOPLA.ÇARPIM fonksiyonu çok kullanışlı bir fonksiyonmuş, ben sadece verilen 2 seri değerleri çarparak toplam aldığını zannediyordum. Ancak belirttiğiniz formülde, hem fiyat anlaşma dönemine göre hemde ürüne ait spek bilgisini kontrol ederek (2 paremetreye göre) fiyat bilgisini alıyor. PARAMETRE ekranından taşıdığı bu fiyat bilgilerini iskonto oranıyla işlem yaptırıp ekrana taşıyabilir miyim.? Yani yazmış olduğunuz fonksiyonda PARAMETRE sayfasındaki indirim oranı (peşin iskontosu) ile çarptırarak sonucu ilgili ekrana taşıyabilir miyim ? Teşekkürler.

Teşekkür ederim "Turist" kardeşim. Bu TOPLA.ÇARPIM fonksiyonu çok kullanışlı bir fonksiyonmuş, ben sadece verilen 2 seri değerleri çarparak toplam aldığını zannediyordum. Ancak belirttiğiniz formülde, hem fiyat anlaşma dönemine göre hemde ürüne ait spek bilgisini kontrol ederek (2 paremetreye göre) fiyat bilgisini alıyor. PARAMETRE ekranından taşıdığı bu fiyat bilgilerini iskonto oranıyla işlem yaptırıp ekrana taşıyabilir miyim.? Yani yazmış olduğunuz fonksiyonda PARAMETRE sayfasındaki indirim oranı (peşin iskontosu) ile çarptırarak sonucu ilgili ekrana taşıyabilir miyim ? Teşekkürler.

Ekli dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Merhaba Turist kardeşim,
ekli dosya için teşekkür ederim. sizden bir ricam daha olacak, fiyat anlaşma dönemleri herbir spek için oluşturuluyor, veri girişi sayfasında anlaşma dönemi sütununu list box haline getirip sınırlama koyacağım. ancak şimdilik 2 anlaşma dönemi var. ocak ve ekim 2013 olarak. ben burada bir liste tanımladığımda sadece 2 anlaşmayı parametre ekranından getirmek istiyorum. bunu nasıl yapabilirim. Aynı durum spek no alanı için de geçerli. Burada da tekrar eden spek no bilgilerinden sadece 1 adedini açılan liste kutusundan gösterimini nasıl sağlayabilirim ?
TEşekkürler.

Anlattıklarınıza uygun olacak şekilde dosyanız revize edilmiş, eklidir.
Dosyadaki açıklamaları inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Teşekkür ediyorum, iyi bayramlar dilerim.

Geri