• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Checkboxun Caption Kısmını Hücreye Yazdırmak

mustafa1205

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 / 64 Bit - Türkçe
Ekte örneğini eklediğim çalışmamda açılan formun üzerinde bulunan checkboxlardaki captionları A1 hücresine yazdırmak istiyorum. Teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

Dosyanıza bir Class modül uygulaması ekledim.

Ekli dosyalar

Levent Hocam çok teşekkür ederim lakin şöyle bir sorun oldu. Userformda bulunan checkbox ları arttırdığımda yani iller ekleme yaptığımda onları görmüyor. Bunu çözebilirmiyiz acaba ?

Userformun kod sayfasındaki kodları aşağıdakiler ile değiştirin.

Kod:
Dim chk() As New Class1
Public birlestir

Private Sub UserForm_Initialize()
For Each nesne In Me.Controls
If TypeName(nesne) = "CheckBox" Then
c = c + 1
ReDim Preserve chk(c)
Set chk(c).chk = nesne
End If
Next
End Sub

Hocam rica etsem uygulama imkanınız varmı malesef yapamadım. Yani şöyle söyleyeyim class modüldeki kodları değiştirdim. Gönderdiğiniz kodları ekledim hata verdi

Sayın EXCELF1 çok teşekkür ediyorum. Ben class modüldekini sildikten sonra yapmıştım. Demek ondan dolayı hata vermiş.Çok sağolun.

Sevgili Levent Hocam elleriniz dert görmesin sizede çok teşekkür ediyorum. Beni mazur görünüz daha yeni yeni öğrenmeye çalışıyorum. Tekrar teşekkürler

Levent Hocam'ın affına sığınarak,

Dosyanız EK'tedir.

Sn ExcelF1, Lütfen böyle durumlarda af dilemenize hiç gerek yok. Yardımınız için teşekkür ederim.

Sevgili Levent Hocam elleriniz dert görmesin sizede çok teşekkür ediyorum. Beni mazur görünüz daha yeni yeni öğrenmeye çalışıyorum. Tekrar teşekkürler

Rica ederim. Önemli olan sizlere faydamızın olmasıdır.

Konuya bir kişi cevap vermiş iken, dışarıdan müdahil olmak, yazılan kodlara bazen birkaç satır eklemek, bazende burada olduğu üzere sadece yol göstermek, cevap veren kişiye haksızlık olacaktır.

Ben, soruyu soran kişinin (bu başlıkta, online olduğunu görmüştüm) yanıtı daha fazla beklememesi için, cevap veren kişinin hoşgörüsüne sığınarak yanıtladım o kadar.

Hassasiyetiniz ve cevabınız için teşekkür ederim.

Konuya bir kişi cevap vermiş iken, dışarıdan müdahil olmak, yazılan kodlara bazen birkaç satır eklemek, bazende burada olduğu üzere sadece yol göstermek, cevap veren kişiye haksızlık olacaktır.

Bu konuda sizinle aynı görüşte değilim. Mevcut konuya müdahil olarak varsa hataları düzeltmek yada konuyu geliştirici yönde ilave yapmak, çözüm açısından çok faydalı olacağı gibi sürecide hızlandıracaktır.

Ben hiç bir üyemizin böyle bir müdaheleden rahatsız olacağını sanmıyorum. En azından benim için öyle. Benim cevap yazdığım bir konuya isteyen üyemiz, olumlu yada olumsuz her türlü katkıda bulunabilir. Bundan her zaman büyük memnuniyet duyarım.

merhaba, bende aynı işlemi yapmak istiyorum fakat benim CheckBox larım form üzerinde değil , excel sayfası üzerinde . Geliştirici-->ekle adımından direk ekledim , bu durumda nasıl işaretlediğim CheckBox ları herhangi bir hücreye aralarına virgül koyarak yazdırabilirim ? teşekkürler

Geri