• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

CheckBox1 ve Boş Satıra Veri Atama Hakkında.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Arkadaşlar merhaba,

Bir konuda desteğinize ihtiyacım bulunmakta.
Aşağıda paylaştığım kodlar tam benim istediğim gibi çalışıyor ancak şöyle bir sorun farkettim;

Checkbox'lardan aynı anda iki seçenekte işaretlenirse iki seçenekte istediğim yere vs.geliyor ancak,üst kodlarda yazdığım text kodları ilk boş satıra gidiyor.

Şöyleki;A4 ve A3 kağıt talebi yapan bir kişi iki checkbox'ıda işaretlerse B2 ve B3 satırlarına bu veriler geliyor ancak talepte bulunanın adı A sütununda ilk boş hücreye baktığı için A2'ye yazıyor sadece. Checkbox'a bağlı olarak ilk boş hücreye baksada hem A1 hem A2'ye aynı anda nasıl yazdırabilirim ?

Private Sub cmdAdd_Click()
If TextBox1.Text = Empty Then MsgBox "Departman", vbCritical, "Firma": Exit Sub
If TextBox2.Text = Empty Then MsgBox "Ürün", vbCritical, "Firma": Exit Sub

Son_Dolu_Satir = Sheets("Stok Takibi").Range("A65536").End(xlUp).Row
Bos_Satir = Son_Dolu_Satir + 1

Sheets("Stok Takibi").Range("A" & Bos_Satir).Value = TextBox1.Text
Sheets("Stok Takibi").Range("D" & Bos_Satir).Value = TextBox2.Text
Sheets("Stok Takibi").Range("C" & Bos_Satir).Value = TextBox3.Text

MsgBox "Kayıt Tamamlandı.", , "IKEA"
Unload IKEA

End Sub
Private Sub CheckBox1_Click()

Son_Dolu_Satir = Sheets("Stok Takibi").Range("B65536").End(xlUp).Row

If CheckBox1 = True Then Sheets("Stok Takibi").Range("B" & Bos_Satir).Value = "A4 Kağıt"

If CheckBox1 = False Then Sheets("Stok Takibi").Range("B" & Son_Dolu_Satir).Value = ""
End Sub
Private Sub CheckBox2_Click()

If CheckBox2 = True Then Sheets("Stok Takibi").Range("B" & Bos_Satir).Value = " A3 Kağıt"

If CheckBox2 = False Then Sheets("Stok Takibi").Range("B" & Son_Dolu_Satir).Value = ""
End Sub

Merhbalar,

Örnek dosyayı görmeden çözüm ürütmek zordur. Yinede,

Aşağıdaki renklendirilmiş satırları silerek bir deneyiniz...

Private Sub CheckBox1_Click()
If CheckBox1 = True Then Sheets("Stok Takibi").Range("B" & Bos_Satir).Value = "A4 Kağıt"
If CheckBox1 = False Then Sheets("Stok Takibi").Range("B" & Son_Dolu_Satir).Value = ""
End Sub

Private Sub CheckBox2_Click()
If CheckBox2 = True Then Sheets("Stok Takibi").Range("B" & Bos_Satir).Value = " A3 Kağıt"
If CheckBox2 = False Then Sheets("Stok Takibi").Range("B" & Son_Dolu_Satir).Value = ""
End Sub

Teşekkür ederim ancak dosya şirket bilgisayarımda kaldığı için yükleyemiyorum ancak problem sizin yazdığınız noktolarda değil gibi..

Üst kodda yazan text box formulü yazması gereken ilk boş hücreye yazıyor ancak farzı misal checkboxlardan iki tane seçildi düşünelim b2 ve b3'e yazdı..tesxtbox formulu sadece a2'ye yazıyor.Ben istiyorum ki 2 checkbox seçilir ve b2 b3 hücreleri dolarsa textbos a2 de kalmasın a3 e de aynısı yazsın..özetle b hücresi ile a hücresi paralel ilerlesin..

Kod:
............
For a=Bos_Satir to Sheets("Stok Takibi"). [B65536].End(xlup).row
Sheets("Stok Takibi").Range("A" & a).Value = TextBox1.Text
Sheets("Stok Takibi").Range("D" & a).Value = TextBox2.Text
Sheets("Stok Takibi").Range("C" & a).Value = TextBox3.Text
Next
.............

şeklinde deneyiniz...

Şaban Bey merhaba,

Az önce kendi bilgisayarımdaki hazırlık dosyasından denedim ve oldu..Çok teşekkür ederim.Birde şunu sorabilir miyim size; textbox adetlerini ve checklist adetlerini arttırdığım zaman dikkat etmem gereken bir nokta var mı?Yani örnek olarak Mehmet kişisi aynı anda 10 checklist işaretlerse 10 satırada mehmet yazması için ekstra bir koda daha ihtiyacım olur mu?

Desteğiniz için tekrar teşekkür ederim.
Saygılar,Mehmet

Merhabalar,
Textbox adedini değiştirirseniz, textbox1, 2, 3' ün yanına eklediğiniz textboxların kodunu eklemeniz gerekir.

Ayrıca 1.mesajda sadece checkbox1 ve 2 için kodlama vermişsiniz. Diğer checkboxlarınızın kodlaması var ise herhangi birşey yapmanıza gerek yok. Eğer yeni eklenmiş bir checkbox ise onun da Click Olayına diğerleri gibi kodlama yapmanız gerekir.

Olaki bir sıkıntı yaşarsanız örnek bir dosya ekleyin, üzerinde çözümü bulmaya çalışalım.

Şaban Bey merhaba tekrar,sizi rahatsız ediyorum lütfen kusuruma bakmayın.Evimdeki bilgisayar üzerinden şablonu tekrar oluşturdum,ektedir.Size en son sorduğum soru üzerinden devam edersem eğer mehmet kullanıcısı checkboxlardan karışık ya da sıralı olarak 5 tane seçtiği zaman bunlar altata yazacak ve 5 tanede sizin paylaştığınız kodla mehmet yazacak bunlar tamam ancak ben istiyorumki checkboxların karşılığında textboxlara girilen rakamlarda alt alta yazsın..(dosyada toplamda 56 tane olması lazım ve buna paralel adet girilebilmesi için 56 tanede textbox)

Mehmet'in aynı anda 56 tane checkbox seçme ihtimali yok ancak oldu ya 56 tane checkbox'ı seçti ve 56 textbox'a da rakam girdi..adetlerinde altalta yazmasını istiyorum..

Sizden tekrar yardım rica ediyorum,teşekkür ederim.
Saygılar,Mehmet.

Not:Yazı karakterli farklı gözükebilir çünkü mac üzerinden oluşturdum.

Ekli dosyalar

Mehmet Bey,

Bilgimizin yettiği her konuda yardımcı olmaya çalışırız elbette.
Yalnız ben altın üye değilim. O yüzden eklemiş olduğunuz linkteki dosyayı indiremiyorum.

Örnek dosyayı, www.dosya.web.tr 'ye upload edip link paylaşabilirseniz, bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım.

Selamlar...

Şaban Bey merhaba,

Çalışma için çok teşekkür ederim ancak gerçekten bir yandan benim çalışmamdaki eksikliğide öğrenmem gerekiyor.O noktada da beni yönlendirebilir misiniz ?Sanki teorikte ok ancak pratikte if olayını textboxlarda beceremedim gibi..

Sizinle paylaştığım kodlara göre textboxlara checkbox'a göre vlookup koyabilir miyiz ?Düşüncemde;eğer checkbox5 seçilirse ve karşılığına adet girilirse adet bilgisi checkbox5'ün yazdığı hücrenin yanına yazsın gibi...

Çalışmanız,emeğiniz için çok teşekkür ederim.

Saygılar,Mehmet

Sayın metekcan,

Bazen kafa duruyor. Dün eklemiş olduğunuz dosyayı incelerken, biraz yorgundum ve kodlamanın kısa yolunu düşünmeden çözüm üreteyim diye uğraşmışım.

Ek'li dosyayı inceleyiniz. Sanırım bu işinizi fazlasıyla görür.

Not : İstediğiniz kadar ve istediğiniz yerden checkbox işaretleyebilirsiniz. :)

Link : http://dosya.web.tr/KLWwaN

Şaban Bey merhaba,teşekkür ederim ancak 2 noktada hata alıyorum. Module kısmında;

Sub Form()
UserForm1.Show
End Sub

ve userform kısmında son bölümde;

Private Sub UserForm_Activate() 'Userform Açılmasında
For a = 2 To 57

Dolayısıyla deneyemedim ve çok merak ediyorum..

Teşekkürler,

Geri