• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

checkbox ve textbox ile userformda çalışma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013
Arkadaşlar Merhabalar.
Tarkan Beye Teşekkür ederek Çalışmasını aşağıdaki linkte paylaşıyorum

http://www.excelvba.net/viewtopic.php?f=11&t=10224&p=76527&hilit=userformdaki+checkbox#p76527

Ben bu çalışmayı activecell olarak değilde userform üzerindeki bir textbox aracılığı ile yapmak istiyorum.

Ben userformumla kayıt,değiştir,sil butonlarıyla ve Değitirilecek ve silinecek verileri de listboxtan texlere çekip öyle işlem yapıyorum.
Bu işlemleri yaparken satıra verileri combobox aracılığı (artık bunun yerine textbox olacak) ile yapıyordum bunu checkbox ile yapmak istiyorum.

Çalışmam aşağıdaki linktedir.
http://s8.dosya.tc/server5/jtwc3d/ARSIV_PROGRAMI.rar.html
Kullanıcı:123 Şifre:456

Ekler Satırında Kullanacağım.Kendim yapmaya çalıştım ama bir türlü beceremedim.:kafa:

Şimdiden Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Ben userformumla kayıt,değiştir,sil butonlarıyla ve Değitirilecek ve silinecek verileri de listboxtan texlere çekip öyle işlem yapıyorum.
Bu işlemleri yaparken satıra verileri combobox aracılığı (artık bunun yerine textbox olacak) ile yapıyordum bunu checkbox ile yapmak istiyorum.

Çalışmam aşağıdaki linktedir.
http://s8.dosya.tc/server5/jtwc3d/ARSIV_PROGRAMI.rar.html
Kullanıcı:123 Şifre:456

Kendi hesabıma ; neyi tam nerede istediğinizi anlamadım. Diğer yandan kullanıcı adı ve şifre işe yaramamış zira açılışta seçilen sayfa select edilmediği için vba direkt açılıyor ve bütün çalışma görünüyor. Ayrıca dosyanın amacını keşif gerekiyor ve hidden sayfaları da ancak bu şekilde farketmiş oldum.

Şifre formunu pasif edip sayfaları da hidden durumdan çıkardıktan sonra isteğinizi (hangi) userform ve (hangi) ilgili sayfalardan veri alarak ; sonuçta ne yapması gerektiğini açıklayarak teknik anlamda daraltırsanız iyi olabilir.

Aksi durumda baya bir keşif gerekecek, yani ilgi ve çözüm bulma olasılığı harcanacak zaman yüzünden düşecektir.

İlginiz için teşekkürler.
Arsiv kayıt sayfasında userform1 de
dosya takip sayfasında userform 2 de ekler yani raporlar seçeneklerinde kullanacağım.Çünku bir dosyaya birden fazla rapor gelebiliyor.

Birde dediğiniz problemi (Diğer yandan kullanıcı adı ve şifre işe yaramamış zira açılışta seçilen sayfa select edilmediği için vba direkt açılıyor ve bütün çalışma görünüyor.) nasıl yenerim..Acemilik ustam anca elimden bu kadarı geldi bazı işlemler için bir tane makro belki yeterli olacaktı ama ben bilemediğim için hep dolaylı yollardan gitmek zorunda kaldım.

örneğin modul3 teki kaydetklasöryıl-yıl1-1-2-3 gb :(

Birde dediğiniz problemi (Diğer yandan kullanıcı adı ve şifre işe yaramamış zira açılışta seçilen sayfa select edilmediği için vba direkt açılıyor ve bütün çalışma görünüyor.) nasıl yenerim..
(

Öncelikle, bu tip korumaları destek istediğinizde kaldırın ya da pasif edin ve dosyanız sağlıklı çalıştıktan sonraya bırakın , sayfaları görünürleştirin, bunlarla puzzle gibi uğraşılmıyor, zira bunların da yanlışı olunca kimse uğraşmaz bırakır geçer. Burada lokal anlamda sorun yaşadığınız yerin çözümüne destek genel tutumdur, yani siz bir oluşumu bir yere getirmişsiniz ama bir çıkmaza denk gelmişsinizdir , işte o an " örnekleyerek " daha sağlıklı veya doğru bir çıkış sormanın zamanıdır.

Sizin olmadığınız bir çalışmada, kimse başlı başına bir program yapmayacaktır çünki dosyaya ait işi ve tam ne gereksinim olduğunu sadece siz bilirsiniz ama başka kimse bilemez ; kaldı ki tek hücre sapması bile büyük bir programı durdurup körleştirebilir.

Kıt kafamla şu ana dek verdiğiniz açıklamadan anladığım şu ki ; SADECE dosyanızda comboboxları textbox yapmak yani seçerek değil kendiniz veri girerek işlem yapmak istiyorsunuz.

Özetle isteğiniz bu ise ; formdaki comboların yanına textbox açın ve combo altındaki kodları textbox altına kopyalayıp , aynı anda combo altındaki kodları seçerek topluca satır başına 'işareti koyarak pasifleştirin. Deneyerek, diğer combolar için de aynı şeyi yapın, çalışma karakterleri yaklaşık aynıdır. Sadece yapı değişkliği ise konu, bu şekilde çözebilirsiniz.

Şahsım adına dosyanız üzerinde Pazar gününe kadar öz işlerim nedeni ile inceleme yapamam , ancak bu önerimi siz dikkate alarak denerseniz en azından oluyor olmuyor sonucu elinizde olur.

Son düzenleme:
Sanirim gene konuyu anlatmayi basaramamisim kusura bakmayin ben userforma checkbox ekleyerek checkboxda isaretledigim taxtboxda gorunsun istiyorum mesela disiplin raporunu isaretledigimde disiplin raporu yazsin arastirma raporunuda isaretledigimde disiplin raporu;arastirma raporu yazsin bunun gb 5-6 rapor turu var.kayidi guncellemek istedigim zaman listboxa cift tikladigimda kayitlar textlere ve comboboxlara dagiliyor o konunun textboxina gelen raporlar checkboxda secili gorunsun benim eklemem yada cikarmam gerekirse ben taxtbox uzerinden kontrol edebileyim.yukarida ilk paylastigim linkte bunun activecell uzerinden bi ornegi var.
Tekrar ilginiz icin tesekkur eder uyarilarinizi dikkate alacagimi bilmenizi isterim.

Geri