• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Checkbox işaretine göre işlem yaptırma

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Merhaba öncelikle kod yazma işinde çok acemi olduğumu ve kendi kendime bir şeyler öğrenmeye çalıştığımı belirteyim ( bu yüzden yazdığım kodlar gülmeyin :) )

Ekteki dosyamdaki userformda 11 adet checkbox bulunuyor ve bunlar işaretliyse checkbox ismini (yani ismi KDV ise KDV kelimesini) diğer sayfadaki yeni eklenen satırın ilgili yerine yazsın istiyorum.

Checkbox seçili ise a1 e 1 yazdır, seçili değilse 2 yazdır demeyi yapıyorum ama diğer sayfada satır atlatarak yazdıramadım.

Birde ben bu listeyi KDV, Muhtasar gibi beyannamelerin hangi mükelleflere verileceği ve ay sonunda işaretleyerek verilip verilmediğini kontrol etmek için hazırlıyorum bu konudaki eksiklikler hakkında verecek fikirleriniz olursa sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Sana Birşeyler hazırlıyorum
Siteden çıkmaz isen tabii..

Buradayım, Kendimce bir şeyler yapmaya çalışıyorum ama takıldığım yerler çok oluyor onun için yardımınızı rica ettim.

Ekteki Dosyaya Bak.
Başka istediklerin olursa
Hiç Çekinme...

Ekli dosyalar

Mustafa Bey çok teşekkürler elinize emeğinize sağlık.

Bu listeyi hazırladıktan sonra kdv, muhtasar, ba bsler için liste hazırlatmaya çalışacağım orada takıldığım bir şey olursa rahatsız ederim.

Mustafa Bey çok teşekkürler elinize emeğinize sağlık.

Bu listeyi hazırladıktan sonra kdv, muhtasar, ba bsler için liste hazırlatmaya çalışacağım orada takıldığım bir şey olursa rahatsız ederim.

Rica Ederim.
Sayfa1 de 1 satırdaki isimleri değiştirdiğin zaman Form daki isimlerde değişir.
Harf hatası yapmış olabiliriz. Bilgin olsun deneme yap.

Nasıl bir liste
Örneğin KDV Kaç adet gibi mi ?..

Aslında forumdan yardım isteyip sorunum çözülünce hem seviniyor hem de üzülüyorum,

Üzüntümün sebebi ise deneme yanılma ile öğrenmeye çalıştığım şeylerin hazır halde önüme gelmesini pek istemiyorum daha çok öğrenerek yavaş yavaş yapmak istiyorum ama ne yazık ki bulunduğum ilçede exceli iyi bilen kişiler yok ve bir sorunum olduğunda sizlerden başka yardım isteyeceğim kimse de yok.

Rica Ederim.
Sayfa1 de 1 satırdaki isimleri değiştirdiğin zaman Form daki isimlerde değişir.
Harf hatası yapmış olabiliriz. Bilgin olsun deneme yap.

Nasıl bir liste
Örneğin KDV Kaç adet gibi mi ?..

Aslında çok da değişiklik yapmaya gerek kalmayacak kadar güzel olmuş tekrar elinize sağlık, bendeki dataları bu sayfaya atarım mesele olmaz.

Liste konusunda ise mesela bu kayıt formu ile 70 kişilik bir liste oluşturduk ve bu mükelleflerin bazılarının KDV beyannameleri aylık, bazılarının 3 aylık v.s. ben user forma eylül ayı için ,verilecek aylık kdv leri listele dediğimde açılış ve kapanış tarihlerinin ve işaretlediğimiz beyanname isimlerini kontrol edip bana bir liste hazırlayacak.

Hangileri
Aylık
3 Aylık
6 Aylık
Yıllık
Gibi bilgileri verebilirsen yardımcı olmaya çalışırım.

açılış ve kapanış tarihleri ile neyi kastediyorsun bilmiyorum.

Hangileri
Aylık
3 Aylık
6 Aylık
Yıllık
Gibi bilgileri verebilirsen yardımcı olmaya çalışırım.

açılış ve kapanış tarihleri ile neyi kastediyorsun bilmiyorum.

Mustafa Bey şöyle açıklayayım.

Ben Muhasebecilik yapıyorum ve bu listede benim işlerine baktığım mükelleflerin listesi olacak. Bu listedeki kişiler için, yaptıkları işlere ve firma büyüklüklerine göre değişik beyannameler verilecek, biz bu beyannameleri ilk kayıtta işaretliyoruz.

Daha sonra her ay ( bazıları aylık, bazıları üç aylık, bazıları yıllık) bu beyannameler benim tarafımdan gönderilecek. Ben bu göndereceğim beyannameleri takip edebilmek için bu listeden faydalanmak istiyorum, mesela Kasım ayı geldiğinde ( her beyanname geçerli olduğu aydan bir sonraki ayda verilir) Ekim ayına ait liste yapacağım.

Örnek

A şahsı 01/10/2011 de işe başlamış olsun ve ekim ayı için KDV beyannamesi ve aylık muhtasar verecek olsun.
B şahsı 01/10/2011 de işe başlamış olsun ve ekim ayı için KDV beyannamesi ve BA-BS verecek olsun
C şahsı ise 01/11/2011 de işe başlamış olsun

Ekim Ayı kdv listesinde a ve b
Ekim ayı Ba bs Lİstesinde sadece b
Ekim ayı Muhtasar listesinde ise sadece a olmalı

c şahsı kasım ayında işe başladığından ekim ayında herhangi bir listede yer almayacak.

Bu şekilde bir şeyler hazırlamaya çalışıyorum. Bunu yapabilirsem/yapabilirsek :) sadece benim değil tüm muhasebeci arkadaşların işlerini kolaylaştıracaktır eminim. Çünkü yukarıda yazılı beyannamelerden sadece birini unuttuğumuz takdirde devletimiz 500 tl ile 1000 tl arasında ceza yazıyor :(

Hangisi Hangi ay
KDV = 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12 Aylar
.
.
.
.
.
.
Kesin Mizan = 12 Ay

Gibi verirsen yardımcı olayım..

Aylık Kdv = Her ay

3 aylık kdv = Nisan,Temmuz,Ekim,Ocak

Aylık Muhtasar = Her ay

3 aylık Muhtasar = Nisan,Temmuz,Ekim,Ocak

KDV-2= çok önemli değil her ay değişir listeye gerek yok

Geçici Vergi= Şubat,Mayıs,Ağustos,Kasım

Ö.T.V= Her ay

Yıılık Gelir Vergisi = her yıl Mart ayı

Kurumlar Vergisi = her yıl Nisan ayı

Ba-Bs Formu = Bilanço olan mükelleflerde her ay

Kesin Mizan = İşletme olan mükelleflerde Mart ayı
Kesin Mizan = Bilanço olan mükelleflerde Nisan ayı

SGK= Her ay

Bu şekilde Mustafa Bey...

Anladım..
Biraz müsade edersen dosyanı ekleyeceğim.

Çok sağolun müsaade sizin. Acelesi olan bir şey değil. Sizi de yordum.

Benim Muhasebeci olarak size yardımcı olabileceğim bir şey olursa sizde hiç çekinmeyin lütfen. Elimden geleni yaparım.

Dosyayı incele Hata Varsa bildir Düzeltelim.
Konuya Yabancı olduğum için hata olma ihtimali olabilir.
Örneğin Beyannamalerin veriliş Ayları doğru olmuş mu ?.
..

Ekli dosyalar

Dosyayı incele Hata Varsa bildir Düzeltelim.
Konuya Yabancı olduğum için hata olma ihtimali olabilir.
Örneğin Beyannamalerin veriliş Ayları doğru olmuş mu ?.
..

Mustafa Bey çok teşekkür ederim. Tekrar elinize emeğinize sağlık, bu haliyle işimi çok rahat görür. Kolay gelsin işlerinizde başarılar dilerim.

Mustafa Bey çok teşekkür ederim. Tekrar elinize emeğinize sağlık, bu haliyle işimi çok rahat görür. Kolay gelsin işlerinizde başarılar dilerim.

Rica ederim.
İyi Çalışmalar..

Geri