• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Checkbox ile rapor oluşturma

Excel Vers. ve Dili
office 2013- office 2016
Merhabalar, excelde üye kayıt programı yapmaya çalışıyorum. Raporlama kısmında takıldım. Sizlerden isteğim, ekli dosyamda checboxlarla ilgili kriterleri seçip, listele butonu ile listview'e seçilen sütunların gelmesi ve "Rapor Oluştur" butonu ile de listviewdeki verilerin Rapor sayfasına aktarılması. Şimdiden ilgilenecek arkadaşlara çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhabalar, excelde üye kayıt programı yapmaya çalışıyorum. Raporlama kısmında takıldım. Sizlerden isteğim, ekli dosyamda checboxlarla ilgili kriterleri seçip, listele butonu ile listview'e seçilen sütunların gelmesi ve "Rapor Oluştur" butonu ile de listviewdeki verilerin Rapor sayfasına aktarılması. Şimdiden ilgilenecek arkadaşlara çok teşekkür ederim.

Listenin bu şekilde görünmesi işinizi görmez mi? Eğer görür diyorsanız:
Raporlama işlemi için ilgili sayfada bir rapor şablonu oluşturunuz. Sonra dosyayı tekrar yükleyin, yaparım.

Kolay gelsin.

Dosya ekte.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim, süpersiniz.

Çok teşekkür ederim, iş yoğunluğundan yeni bakabildim. Bedri Bey, Mehmet Beyin düzenlediği şekilde çok daha işime yarayacak. Mehmet Bey Allah razı olsun, ne zaman sıkışsam yardıma siz koşuyorsunuz. Tekrar tekrar teşekkür ederim, sağolun.. :) :bravo:

Selamun aleyküm.Ben buradaki üye listesi bölümünü başka bir programa monte ettim. Fakat burda 10 adet checkbox kullanılabiliyor.11. checkboxa görev tanımladığımda hata veriyor. makrolarla biraz oynadım ama başaramadım. Ben 16 adet check box kullanmak istiyorum. yardımcı olursanız sevinirim.

Aleyküm selam
Aşağıdaki gibi değiştirip deneyin
Kırmızı bölümlerde gelmesini istediğiniz hücre sütunlarını yazarsınız
Kod:
[SIZE="2"]Private Sub UserForm_Initialize()
Dim Sons, Satir As Long
Dim c As Integer
Dim lst As Variant
ListBox1.Clear
ListBox1.ColumnWidths = "70;70;45;45;40;40;40;55;80;70;40;40;40;55;80;70"
ListBox1.ColumnCount = 16
Sons = Sheets(1).Range("A65536").End(xlUp).Row
ReDim lst(1 To 16, 1 To Sons)

For Satir = 2 To Sons
c = 0
    If CheckBox1.Value = True Then c = c + 1: lst(c, Satir - 1) = Sheets(1).Cells(Satir, 3)
If CheckBox2.Value = True Then c = c + 1: lst(c, Satir - 1) = Sheets(1).Cells(Satir, 4)
If CheckBox3.Value = True Then c = c + 1: lst(c, Satir - 1) = Sheets(1).Cells(Satir, 5)
If CheckBox4.Value = True Then c = c + 1: lst(c, Satir - 1) = Sheets(1).Cells(Satir, 6)
If CheckBox5.Value = True Then c = c + 1: lst(c, Satir - 1) = Sheets(1).Cells(Satir, 7)
If CheckBox6.Value = True Then c = c + 1: lst(c, Satir - 1) = Sheets(1).Cells(Satir, 10)
If CheckBox7.Value = True Then c = c + 1: lst(c, Satir - 1) = Sheets(1).Cells(Satir, 11)
If CheckBox8.Value = True Then c = c + 1: lst(c, Satir - 1) = Sheets(1).Cells(Satir, 16)
If CheckBox9.Value = True Then c = c + 1: lst(c, Satir - 1) = Sheets(1).Cells(Satir, 17)
If CheckBox10.Value = True Then c = c + 1: lst(c, Satir - 1) = Sheets(1).Cells(Satir, 20)
If CheckBox11.Value = True Then c = c + 1: lst(c, Satir - 1) = [COLOR="Red"]Sheets(1).Cells(Satir, "T")[/COLOR]
If CheckBox12.Value = True Then c = c + 1: lst(c, Satir - 1) = [COLOR="Red"]Sheets(1).Cells(Satir, "T")[/COLOR]
If CheckBox13.Value = True Then c = c + 1: lst(c, Satir - 1) = Sheets(1).[COLOR="Red"]Cells(Satir, 20)[/COLOR]
If CheckBox14.Value = True Then c = c + 1: lst(c, Satir - 1) = Sheets(1).[COLOR="Red"]Cells(Satir, 20)[/COLOR]
If CheckBox15.Value = True Then c = c + 1: lst(c, Satir - 1) = Sheets(1).[COLOR="Red"]Cells(Satir, 20)[/COLOR]
If CheckBox16.Value = True Then c = c + 1: lst(c, Satir - 1) = [COLOR="Red"]Sheets(1).Cells(Satir, 20)[/COLOR]
Next Satir
ListBox1.Column = lst

End Sub[/SIZE]

formulu bu şekilde değiştirdim. fakat tablo oluştur dediğimde checkbox12 ve 13 te hata veriyor. Bu iki satırı silince hata ortadan kalkıyor.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
tamam düzelttim. userformda checkboxların ismi ile formuldeki ismi farklı olmuş gözden kaçırmışım

Geri