• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

CheckBox değerlerini hücreye yazdırma sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dEdE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Merhaba Xl Dostları,

Bir UserForm üzerinde, 9 adet CheckBox bulunan bir çalışmam var.
Bu CheckBox ların değerlerini(onaylanıp/onaylanmadığını)topluca bir hücreye yazdırmak istiyorum.
Bunun için aşağıdaki kodları yazdım ama bunu bir For/Next döngüsü içinde yapamadım.
Sanırım dizi(Array) kullanmalıyım ama bunu da bilmiyorum.

Kodlar

Kod:
If CheckBox1.Value = True Then
a = 1
Else: a = 0
End If

If CheckBox2.Value = True Then
b = 1
Else: b = 0
End If
şeklinde CheckBox9 a kadar gidiyor. CheckBox sayısı dahada artacak.
Birden fazla kişiye ait değerleri de alt alta hücrelere yazdırmam gerekiyor.
Kodlardaki;

Kod:
Sheets("Sayfa1").Cells(1, 1).Value = belge
satırında mutlaka değişken kullanmalı ve bir döngü ile yapmalıyım diye düşünüyorum.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Saygılar.

Ekli dosyalar

Sayın dede buyurunuz.:cool:
Kod:
Dim i As Byte
Dim belge As String
For i = 1 To 9
    If Frame1.Controls("CheckBox" & i).Value = True Then
        belge = belge & 1
        Else
        belge = belge & 0
    End If
Next i
Sheets("Sayfa1").Cells(1, 1).Value = belge

hepsini 1 hücreyemi yazmak istiyorsunuz ?

Sayın snx111,
Yanıt için teşekkürler, işime yaradı.
Hepsini aynı hücreye yazdırmayacağım. Her seferinde alt alta hücrelere yazdırmayı düşünüyorum.
Bu durumda içi içe döngü kullanmam gerekecek galiba.
Bakalım becerebilecek miyim?
saygılar.

Sayın snx111,
Yanıt için teşekkürler, işime yaradı.
Hepsini aynı hücreye yazdırmayacağım. Her seferinde alt alta hücrelere yazdırmayı düşünüyorum.
Bu durumda içi içe döngü kullanmam gerekecek galiba.
Bakalım becerebilecek miyim?
saygılar.
Sayın dede benim yazdığım kodlar konusunda bir görüş bildirmemişsinizç
Her hücreye alt alta yazacaksanız aşağıdaki kodları kullanınız.
Kod:
Dim i As Byte
Dim belge As String
For i = 1 To 9
    If Frame1.Controls("CheckBox" & i).Value = True Then
        Sheets("Sayfa1").Cells(i, 1).Value = 1
        Else
        Sheets("Sayfa1").Cells(i, 1).Value = 0
    End If
Next i

Sayın Orion1,
Çok özür dilerim. İsimleri karıştırmışım. Kodları Sayın snx111 gönderdiğini zannettim.
Yaşlılık işte :))
Kodlar işe yaradı.
İşin doğrusu; kodlardaki "Frame1.Controls" ibaresi dışında kalan kısmını ben de yazmıştım ama çalışmamıştı.
Tekrar teşekkürler.

Sayın Orion1,
Çok özür dilerim. İsimleri karıştırmışım. Kodları Sayın snx111 gönderdiğini zannettim.
Yaşlılık işte :))
Kodlar işe yaradı.
İşin doğrusu; kodlardaki "Frame1.Controls" ibaresi dışında kalan kısmını ben de yazmıştım ama çalışmamıştı.
Tekrar teşekkürler.
Estafurullah.
İyi çalışmalar dilerim.

daha önceden Ferhat Pazarçevirdi nin hazırladığı userform ile kendime bir uyarlama yapmıştım.

kaydet botonuna tıkladığımda, sizin açıkladığınız checkbox ları hücreye yazdırma işlevini uyarlamaya çalıştım fakat, alt alta yazdırmakta sorun yaşıyorum.

ekteki dosyada işaretlediğim checkbox ları data sayfasında alt satıra geçerek yazdırmayı ve yazılanları tekrar checkbox a aldırmayı beceremedim(tıpkı textbox larda yaptığım gibi)

yardım edebilecek arkadaş varmıdır.

Ekli dosyalar

Merhaba,
Yukarıdaki açıklamalarınız ve kodlarınızı birlikte inceleyince bazı konuları anlamadım.
Siz Data sayfanızın A kolonuna 101101100 şeklinde CheckBoxlarınızın True/False değerlerini mi yazdırmak istiyorsunuz? Yoksa SIHHİ_TESİSAT, KALORİFER_TESİSATI vb.gibi tesisat türlerini mi yazdırmak istiyorsunuz? Eğer ikincisi ise kullanıcı birden fazla CheckBoxu işaretlerse bu durumda birden fazla tesisat türü mü yazılacak?

merhaba, evet aynen öyle, doğru anlamışsınız. ben tesisat türlerini yazdırmak istiyorum.

benim N sütunumda Sıhhi tesisat, kalorifer tesisatı; vs.. yazacak.
userform içinde zaten textbox larla bağlantı var. ben txtboxların açlıştığı gibi checkboxlarında çalışmasını istiyorum.

Merhaba,
Dosyanız ilişiktedir.

Ekli dosyalar

yardımınız için teşekkürler fakat listbox a çift tıkladığımda önceden tıklanmış olan checkbox ların gösterilmesi çalışmıyor. bunu çözümü nedir ?

Merhaba,
Kodda yer alan aşağıdaki satırı bir sonraki satır ile değiştirmeniz yeterli olacaktır.
Kod:
If Mid(Cells(Bulunan_Satir_No, 14).Value, i, 1) = 1 Then
Kod:
    If Mid([COLOR="Red"]Sheets("Data").[/COLOR]Cells(Bulunan_Satir_No, 14).Value, i, 1) = 1 Then

Merhaba,
Kodda yer alan aşağıdaki satırı bir sonraki satır ile değiştirmeniz yeterli olacaktır.
Kod:
If Mid(Cells(Bulunan_Satir_No, 14).Value, i, 1) = 1 Then
Kod:
    If Mid([COLOR="Red"]Sheets("Data").[/COLOR]Cells(Bulunan_Satir_No, 14).Value, i, 1) = 1 Then

yardımlarınız için teşekkürler fakat yine çalışmadı, bende normal textbox yaptım sorun çözüldü.:)

Geri