- Excel Vers. ve Dili
- Excel 2010 - İngilizce
Excel 2010 - Türkçe
Merhaba,
Mesajımı yazmadan önce forumda ve nette bolca arama yaptım, ancak doğru arama yapamadığım için ya da bulduklarımı anlamadığım için buradan yardım talep ediyorum.
Talebim;
"autofilter özelliğindeki Array değerlerinin checkbox.lar tarafından belirlenmesi"
checkbox.1 dolu ise; auto filtre içinde belli değerler olacak, commandbutton çalışınca bu değerlere göre süzecek. Buraya kadar yaptım.
Ancak, birden çok checkbox. olmalı ve her biri filtre içinden farklı değerleri eklemeli, sonunda commandbutton çalışınca tüm değerler süzülmeli.
Örneğin ben 3 adet checkbox. (anadolu bölgesi şehirleri) seçeceğim ve bu şehirlerdeki bayii isimleri süzülecek,
bir diğeri başka 2 adet checkbox. (doğu bölgesi şehirleri) seçecek ve bu şehirlerdeki bayii isimleri süzülecek.
Ekte dosya iletiyorum, sorun olursa diye örnek yaptığım koduda aşağıya ekledim.
Destek olabilen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Volkan Tusu
Private Sub CommandButton1_Click()
If CheckBox1.Value = True Then
ActiveSheet.Range("$H$1:$L$5").AutoFilter Field:=3, Criteria1:=Array("56", _
"645", "96"), Operator:=xlFilterValues
End If
End Sub
Mesajımı yazmadan önce forumda ve nette bolca arama yaptım, ancak doğru arama yapamadığım için ya da bulduklarımı anlamadığım için buradan yardım talep ediyorum.
Talebim;
"autofilter özelliğindeki Array değerlerinin checkbox.lar tarafından belirlenmesi"
checkbox.1 dolu ise; auto filtre içinde belli değerler olacak, commandbutton çalışınca bu değerlere göre süzecek. Buraya kadar yaptım.
Ancak, birden çok checkbox. olmalı ve her biri filtre içinden farklı değerleri eklemeli, sonunda commandbutton çalışınca tüm değerler süzülmeli.
Örneğin ben 3 adet checkbox. (anadolu bölgesi şehirleri) seçeceğim ve bu şehirlerdeki bayii isimleri süzülecek,
bir diğeri başka 2 adet checkbox. (doğu bölgesi şehirleri) seçecek ve bu şehirlerdeki bayii isimleri süzülecek.
Ekte dosya iletiyorum, sorun olursa diye örnek yaptığım koduda aşağıya ekledim.
Destek olabilen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Volkan Tusu
Private Sub CommandButton1_Click()
If CheckBox1.Value = True Then
ActiveSheet.Range("$H$1:$L$5").AutoFilter Field:=3, Criteria1:=Array("56", _
"645", "96"), Operator:=xlFilterValues
End If
End Sub