• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ceza Sayılarını Toplu almak

Sayın MUTLU'nun müsadesi olursa fikir belirtmek isterim.

Satır gizleme olayını tek tek yerine toplu yapmak mümkün gibi geldi bana.

CommandButton1 ve CommandButton2 kodlarının (her ikisi için de) en sonundaki
For -> Next döngüsü yerine (o kod satırlarını silin veya her satırın başına tek tırnak ekleyin)
aşağıdaki kod satırı kullanılarak, boş satırların gizlenmesi işlemi hemen gerçekleşir.
.
Kod:
[FONT="Arial Narrow"]If [[B][COLOR="Red"]C214[/COLOR][/B]].End(3).Row  <> 213 Then Rows([[B][COLOR="Red"]C214[/COLOR][/B]].End(3).Row + 1 & ":" & 213).EntireRow.Hidden = True[/FONT]

Son düzenleme:
Ömer abi bu kodu yazdıktan sonra gizlenmesi gereken yani boş olan satırları gizlemedi. Şöyleki ceza maddesi yazılı ancak araç cinsi boş olduğu için o satırı gizlemesi gerekirken gizlemedi. Kodu denediğim zaman bu sorunla karşılaştım.
Abi sanırım ben anlatırken eksik anlattım yaza yanlış anlattım.

Son düzenleme:
Sayın MUTLU'nun müsadesi olursa fikir belirtmek isterim.

Satır gizleme olayını tek tek yerine toplu yapmak mümkün gibi geldi bana.

CommandButton1 ve CommandButton2 kodlarının (her ikisi için de) en sonundaki
For -> Next döngüsü yerine (o kod satırlarını silin veya her satırın başına tek tırnak ekleyin)
aşağıdaki kod satırı kullanılarak, boş satırların gizlenmesi işlemi hemen gerçekleşir.
.
Kod:
[FONT="Arial Narrow"]If [C214].End(3).Row  <> 213 Then Rows([C214].End(3).Row + 1 & ":" & 213).EntireRow.Hidden = True[/FONT]

Evet, Ömer bey güzel bir fikir verdi.
Ömer bey Teşekkürler..

Şöyle yaptım :
Depo sayfasından ceza kodlarını benzersiz sıraladığımda,
Ceza kodları kadar tek tek gizleyecek. Sonrasında,
Son boş satırdan 213. cü satıra kadar tek seferde gizlemesini sağladım.
bu da dosyayı yeterince hızlandırdı.

.

Ekli dosyalar

Tekrar merhaba Sayın GÖKER.
Yanlış anlamadıysam gizleme kararı için bakılması gereken sütunun C sütunu değil, Q sütunu olduğunu söylüyorsunuz, o zaman önceki cevabımda verdiğim kod satırındaki C214 (önceki cevapta kırmızı renkle vurguladım) olan hücre adını Q214 olarak değiştirince sorun kalmaması gerekir.

SONRADAN İLAVE NOT: Sayın MUTLU ile aynı anda cevap yazmışız. Sayın MUTLU gerekeni yapmıştır zaten.

Sayın Mustafa Abi, Sayın Ömer Baran sonsuz teşekkürler ve saygılar
Şimdi tam istediğim gibi süper oldu
Ellerinize sağlık, Görüşmek üzere

Sayın Mustafa Abi, Sayın Ömer Baran sonsuz teşekkürler ve saygılar
Şimdi tam istediğim gibi süper oldu
Ellerinize sağlık, Görüşmek üzere

Komutanım işini görüyorsa ne mutlu.
Günlük en az 2-3 saat ini kurtardın herhalde..

:yazici:

Merhaba Ergün Bey
Mustafa bey'in ellerine sağlık, çözümü yapmış zaten. Alternatif olarak ekli dosyayı da deneyebilirsiniz.

Ekli dosyalar

Komutanım işini görüyorsa ne mutlu.
Günlük en az 2-3 saat ini kurtardın herhalde..

:yazici:

Hocam teşekkür ederim.
Yaptığınız bu çalışma ile zaman + doğru bulma anlamında beni gerçekten rahatlattı.
Çünkü bunu 3-5 ekibin girdiği bi sistemi düşünün günlük 50-60 ceza olduğunu bunu ayda 1500-2000 ceza içinde ayıkladığımı düşünürseniz ne kadar zaman ayırdığımı siz hesp edin. Bu ilerde beni rahatlatmış ve kurtarmış oldunuz size çok teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
Saygılarımla

Hocam teşekkür ederim.
Yaptığınız bu çalışma ile zaman + doğru bulma anlamında beni gerçekten rahatlattı.
Çünkü bunu 3-5 ekibin girdiği bi sistemi düşünün günlük 50-60 ceza olduğunu bunu ayda 1500-2000 ceza içinde ayıkladığımı düşünürseniz ne kadar zaman ayırdığımı siz hesp edin. Bu ilerde beni rahatlatmış ve kurtarmış oldunuz size çok teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
Saygılarımla

Saygılar bizden Komutanım..

Bu ülkenin sizlere ihtiyacı var.
İyiki varsınız..

Geri