• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çevrim Süresi Hesaplatma

Excel Vers. ve Dili
2007
Merhabalar Arkadaşlar. Ekteki dosyada çevrim süresini hesaplattım ancak çevrim süresini normal sayı gibi hesaplıyor. Yani 90 sn yazıyor ama başka bir yerde 1,3 oluyor ikisi de aynı şey ama birbirinden farklı çıkıyor. Bunu nasıl düzeltebiliriz. Çok acil gerekli bir işlem yapmam lazım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ekli dosyalar

kolay gelsin
excelde sayıları son rakamına nasıl sayabiliriz

Merhabalar Arkadaşlar. Ekteki dosyada çevrim süresini hesaplattım ancak çevrim süresini normal sayı gibi hesaplıyor. Yani 90 sn yazıyor ama başka bir yerde 1,3 oluyor ikisi de aynı şey ama birbirinden farklı çıkıyor. Bunu nasıl düzeltebiliriz. Çok acil gerekli bir işlem yapmam lazım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Merhaba;
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Çok teşekkür ederim. Yalnız çevrim süresini hesaplatmadaki formülün mantığı nedir tam olarak ezbere kopyala yapıştır yaptığım zaman öğrenemiyorum da. açıklarsanız çok sevinirim. Tekrar sağolun

Çok teşekkür ederim. Yalnız çevrim süresini hesaplatmadaki formülün mantığı nedir tam olarak ezbere kopyala yapıştır yaptığım zaman öğrenemiyorum da. açıklarsanız çok sevinirim. Tekrar sağolun

Merhaba;
Yapılan işlem ;
D sütununda;
B ve C sütun veri farkının saniye cinsinden değeri bulunup, Bulunan değer adet değerine bölünerek bu değer E sütununda zaman formülü ile saate çevrilmesidir.
Sitede SAAT,DAKİKA,SANİYE,ZAMAN ve TAMSAYI işlevleri ile ilgili araştırma yaparsanız daha geniş açıklama ve örneklere ulaşırsınız.
İyi çalışmalar.

Çok çok teşekkür ederim. İyi günler

Geri