• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Cevap anahtarı

Excel Vers. ve Dili
ofis 2010
iyi geceler; cevap şıklarına göre kişinin not toplamını hesaplamak istiyordum. çoketopla, indis, eğer(yada) gibi seçenekleri denemi başarılı olamadım. formülü nasıl oluşturabilirim. Teşekkürler.

Ekli dosyalar

• CEVAP ANAHTARI.jpg
    CEVAP ANAHTARI.jpg
    81.4 KB · Görüntüleme: 9
  • CEVAP ANAHTARI.xlsx
    CEVAP ANAHTARI.xlsx
    21.3 KB · Görüntüleme: 11
H2 hücresine kopyalayıp deneyiniz

Kod:
=EĞER(B2=$L$2;$M$2;0)+EĞER(C2=$L$3;$M$3;0)+EĞER(D2=$L$4;$M$4;0)+EĞER(E2=$L$5;$M$5;0)+EĞER(F2=$L$6;$M$6;0)+EĞER(G2=$L$7;$M$7;0)

Aşağıdaki formülleri kullanabilirsiniz. Her ikisi de dizi formülüdür.
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((B2:G2=DEVRİK_DÖNÜŞÜM($L$2:$L$7))*(DEVRİK_DÖNÜŞÜM($M$2:$M$7)))

=TOPLA(EĞER(B2:G2=DEVRİK_DÖNÜŞÜM($L$2:$L$7);DEVRİK_DÖNÜŞÜM($M$2:$M$7);0))
Cevap anahtarınızı öğrenci cevaplarında olduğu gibi yatay tasarlarsanız devrik dönüşüme gerek kalmaz.

Alternatif olsun.Dizi formülü.
Kod:
=TOPLA(EĞER($B$1:$G$1=$K$2:$K$7;EĞER(B2:G2=$L$2:$L$7;$M$2:$M$7)))

Aşağıdaki formülleri kullanabilirsiniz. Her ikisi de dizi formülüdür.
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((B2:G2=DEVRİK_DÖNÜŞÜM($L$2:$L$7))*(DEVRİK_DÖNÜŞÜM($M$2:$M$7)))

Cevap anahtarını dediğiniz şekilde yatay yapınca ve Devrik_Dönüşümü kaldırınca daha pratik oldu. teşekkürler.

Son düzenleme:
Kopyalama hatası yaptınız.Dizi formülü.Kontrol ediniz.Dönüş yaptığınız için teşekkür ederim.

Dosyanız.Mdemir63 arkadaşın cevabıda doğru.İki kişinin de aldığı not aynı olduğu için aynı sonucu veriyor.Sorunuza emek veren arkadaşların cevaplarını kontrolde özen göstermenizi, cevap yanlış derken gösterdiğiniz hassasiyeti,cevabınızı düzeltme konusunda da göstermenizi rica ederim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Dosyanız.Mdemir63 arkadaşın cevabıda doğru.İki kişinin de aldığı not aynı olduğu için aynı sonucu veriyor.Sorunuza emek veren arkadaşların cevaplarını kontrolde özen göstermenizi, cevap yanlış derken gösterdiğiniz hassasiyeti,cevabınızı düzeltme konusunda da göstermenizi rica ederim.
tekrar denedim doğru sonuç veriyor, oysa ilave değiştirmeyle test etmiştim, iki kişininde notu seçili vaziyette aynı olarak değişiyordu. uyarınıza teşekkürler.

Sorunun çözüldüğüne sevindim.Düzeltme ve dönüş yaptığınız için teşekkür ederim.

Geri