• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Cetvel hazirlamak kolon ve sütun sayisina bagli olarak

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Merhaba arkadaslar. Ben bir cetvel olusturmak istiyorum VBA codu ile.

Kolon ve sütun sayisini verdikten sonra. Buna göre hücrelerin renklendirilmesi mümkün mü?

Mesala: Kolon sayisi A10 ' da: 25 verdim
Sütun sayisi B10' da: 30 verdim

C:13 -AA:42 araliginda saga dogru 25 hücre asagi dogru 30 hücre sari renkte renklensin.

Bu kolon ve sütun sayilari max. 100 tane olabilirmi. Yani 100 e kadar herahngi bir kolon veya sütun sayisi degistirdigimde ona göre cetvel yapsin.

Simdiden yardimci olacak arkadas a tesekkürler.

Merhaba

Bunu deneyiniz.
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("a10:b10")) Is Nothing Then Exit Sub
Cells.Interior.ColorIndex = xlNone
x = 13: y = 3
Range(Cells(x, y), Cells(x + Range("a10").Value, y + Range("b10").Value)).Interior.ColorIndex = 6
End Sub

Tesekkürler arkadasim ama ben basarili olamadim. Bu kod u nereye yazamam gerek. Nasil yapacagimi kisaca anlatirsan cok sevinirim.... Tesekkürler..

Sayfa adının olduğu sekmeye sağ tıklayıp "Kod Görüntüle" dedikten sonra aşağıdaki kodu yapıştırın. Tekrar çalışma sayfanıza dönün ve A10 hücresine herhangi birşey yazın. İstediğiniz link yazmış olduğunuz hücreye köprü olarak eklenecektir.

Bunu buldum Internette..Oldu..Sizi fazla yormayayim dedim ..Emeginiz icin Tesekkürler...

Sayfa adının olduğu sekmeye sağ tıklayıp "Kod Görüntüle" dedikten sonra aşağıdaki kodu yapıştırın. Tekrar çalışma sayfanıza dönün ve A10 hücresine herhangi birşey yazın. İstediğiniz link yazmış olduğunuz hücreye köprü olarak eklenecektir.

Bunu buldum Internette..Oldu..Sizi fazla yormayayim dedim ..Emeginiz icin Tesekkürler...

Merhaba
Kod faydalı olduysa memnun olurum.

Lakin; makro-vba alanında makro ile çözülebilecek bir soru soruyorsunuz. Soruyu okuyan açısından, makroya aşina biri olduğunuz varsayımı ile değerlendirilir.
Nereye nasıl yazacağınız ancak sorulursa cevaplandırılır.

Sorunuza çare bulmak için doğru yere, excel.web.tr'ye gelmişsiniz. Ne güzel, ancak internette arayacağınıza site içi arama yapsaydınızya :)

Haklisin arkadasim.. Kusurumuza bakma..Kod ise yaradi ama simdilik birsey daha ihtiyacim oldugunu farkettim.
Cetvelde icindeki herhangi bir hücrenin iptalini istiyorum. Bu sürekli degisken. bazen ortada herhangi biri yada birkaci gibi.. veya kenardaki birkaci gibi...Nasil bir degisiklik yapmam gerek kod da. Tesekkürler!!!

Haklisin arkadasim.. Kusurumuza bakma..Kod ise yaradi ama simdilik birsey daha ihtiyacim oldugunu farkettim.
Cetvelde icindeki herhangi bir hücrenin iptalini istiyorum. Bu sürekli degisken. bazen ortada herhangi biri yada birkaci gibi.. veya kenardaki birkaci gibi...Nasil bir degisiklik yapmam gerek kod da. Tesekkürler!!!

Merhaba

Anladığım kadarıyla belirlediğiniz bir alanın dolgu rengini değiştiriyorsunuz ama bu alan içersinde bazı hücrelerin dolgu rengi değişmesin veya kaldırılsın istiyorsunuz.
Bunu kod ile yapmak isterseniz bir kriter oluşturmalısınız, şunun gibi değerlere sahipse uygulama gibi.
Kriteri bilmeden olsa olsa yöntemiyle çözüm önermek doğru olmaz.

Eger istemedigim hücrelerin icine 1 yazarsam dolgu rengi kaldirilsin. Böyle birsey mümkünmü?

Nasil yapacagimi söylerseniz cok mutlu olurum...Cok tesekkürler...

Tamam örnek dosya yükledim. Kisa aciklamada icinde yaptim. Tesekkürler!!

Ekli dosyalar

Merhaba

Bu kod işinizi görür mü?
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("a10:b10")) Is Nothing Then Exit Sub
Cells.Interior.ColorIndex = xlNone
x = 13: y = 3
Range(Cells(x, y), Cells(x + Range("a10").Value, y + Range("b10").Value)).Interior.ColorIndex = 6

For Each Hcr In Range(Cells(x, y), Cells(x + Range("a10").Value, y + Range("b10").Value))
    If Hcr.Value = 1 Then
    Hcr.Interior.ColorIndex = xlNone
    End If
    Next
End Sub

Cok tesekkürler. Kolon ve sütun degerlerini degistirince 1 yazili hücrelerdeki dolgular kaldiriliyor. Hücreye 1 yazdiktan hemen sonra dolgu kaybolursa cok daha iyi olur. Bunun icin ne gibi degisilik yapilmasi gerek.

Merhaba

Dolgu rengini sileceğiniz hücreyi çift tıklatın.
Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
Target.Interior.ColorIndex = xlNone
End Sub

Harika. Cok sagol istedigimden de iyi olmus..süpersin!!!!!

Geri