• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

CELLS SEÇİMİ HATA

evrimmm

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Arkadaşlar merhaba,

Bir uygulama için "E "sütununa bir kolon adını giriyorum ve adresini verdiğim bu kolondaki ilgili hücreye gidip oradaki değeri kopyalayıp başka bir hücreye yapıştırmam gerekiyor. Basit anlamada örnek kodu yazdım fakat kod çalışırken "cells ( i , u ).select" satırında hata alıyorum, bu hatayı nasıl düzeltebilirim yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden ilginize teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

Kodlarınızda bir mantık hatası var.
En iyisi ne yapmak istediğinizi bir örnek dosya ile açıklayın yardımcı olmaya çalışalım.

Bu örnekteki kodların hata vermemesi için E2 ile I2 hücrelerinde kopyalamak istediğiniz hücrenin kolon harfleri yazılı olmalı. E2 de var olduğu için hata vermiyor diğerlerinde olmadığı için hata veriyor.

Kodlarınız aşağıdaki şekilde değiştirin. Boş hücre olursa u empty değeri verdiği için hata veriyor. O kısmı atlamış oluyoruz.
Kod:
Sub ornek()
Dim i, u, k As Variant

For i = 2 To 10
    For k = 5 To 10

Sheets("örnek").Select
      u = Cells(i, k).Value
      If u = Empty Then GoTo devam
      Cells(i, u).Select
      Selection.Copy

Range("A5").Select
      ActiveSheet.Paste
devam:
    Next k
Next i
End Sub

Merhaba.

Benim önerim, kullanacağınız kodlarda mümkün olduğunca .... Select ve/veya ActiveSheet.Paste satırlarına yer vermemeniz yönünde olacak.
Zira kodlarla, bir hücreyi başka bir hücreye kopyalamak için, kopyalanacak kaynak hücrenin veya kopyalanacak verinin yapıştırılacağı hedef hücrelerin bulunduğu sayfaların seçilmesine (aktive edilmesine) lüzum yok.
Bu nedenle; Sayın askm'nin verdiği kod aşağıdaki şekilde değiştirildiğinde de aynı sonucu verir.
Sub ornek()
Dim i, u, k As Variant
For i = 2 To 10
For k = 5 To 10
u = Sheets("örnek").Cells(i, k).Value
If u = Empty Then GoTo devam
Sheets("örnek").Cells(i, u).Copy Sheets("örnek").[A5]
devam:
Next k
Next i
End Sub

Son düzenleme:
Sayın Dalgalikur, Askm ve Ömer Baran desteğinize ve ilginize çok teşekkür ederim. Hem problemimi çözmeme yardımcı oldunuz hem de yeni bir metod öğrenmemi sağladınız, ilginize ve emeğinize tekrar teşekkür ederim. Saygılarımla

EStağfurullah, kolay gelsin.

Geri