• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çekiliş ve filtre uygulaması

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım, yeni ve hevesli bir takipçi olarak forumda daimi üyelerden olmayı temenni ediyorum.

Excel'de yeni ve acemi sayılırım. Makro nasıl yazılır, nasıl kullanılır bilmiyorum. Ama excel dosyamda şuan çok ihtiyaç duyduğum bir filitreleme yapmak istiyorum. Konuyla ilgili yardımlarınızı bekliyorum.

Sorunum şu; facebook grubumuzda hediye ürün kampanyası düzenledik ve yorum yaparak veya yarışma afişini beğenen üyelerimiz arasından 50 kişiye hediye verileceğini söyledik. 500 civarı yorum, ve 490'da beğeni geldi.

Şimdi bu isimleri beğenenler ve yorum yapanlar diye 2 ayrı sayfada topladım isimleri. Fakat şu an şöyle bir sorunla karşılaştım;

Hem beğenip hem yorum yapanlar var. Ve yorum yapanları toplarken facebook grubumuzun duvarından topluca copy-paste olarak aldığım için isminin yanındaki yorumu da listeye dahil oldu. Yani elimde aynı döküman içerisinde şu şekilde 2 sayfa isim listesi var:

1. sayfa(beğenenler)
Ali Demir
Eda Bal
Oya Benli
Oktay Gül
..
.

2.sayfa(yorum yapanlar)
Ali Demir beğendim ve paylaştım, teşekkürler.
Eda Bal beğendim paylaştım.
Oya Benli işlem tamam, teşekkürler
Melis İnce duvarımda paylaştım
..
.

Bu iki sayfadaki isimleri ayıklayıp tek liste yapmam gerekiyor; ki çekilişe sokunca aynı kişiler 2kez seçilmesin.

Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler..

Not: Acemi olduğum için doğrudan makro kodunu verirseniz, nasıl nereye ekleyeceğimi bilmiyorum. Kullanım şeklini de tarif ederseniz birşeyler yapmaya çalışırım. (:

@muygun,
çok teşekkür ederim. (:

Geri