Ceki listesi hazirlama

jinken

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25-09-2029
Arkadaslar bir suredir uzerinde calisip ancak buraya kadar getirebildigim bir calismam var bundan sonrasina uzman yardimi lazim. Dosyada gerekli aciklamalar yaziyor simdiden emegi gecen herkeze tesekkur ederim.

Ekli dosyalar

Trilenium

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2019 English
Ben bu konuyu açıkcası cevaplamak istemem;

Neden ?

Sizin düştügünüz problemin aynısını bir başkası düştügü an bu problem için arama motorlarını kullandıgında bu probleme ulaşamayacaktır.

Siz dosyaya yine yazın ama aynı soruyu buraya da detaylıca yazın ki çözüm üretildiginde bir başkası icinde geçerli olsun.

jinken

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365
25-09-2029
Tamam ekliyorum tesekkurler.

jinken

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365
25-09-2029
*

adek isimli alt sekmedeki klasörde çeki listesini hazırlamak istediğim format var. Çeki listemi bu fromata göre hazırlamalıyım.

*benim için önemli olan kod ve paketlenecek adetler. Bu kod üzerinden açıklama yapayım, elimde 1464 adet paketleme adeti 24 olan koliler var,

*adek isimli alt sekmedeki klasörde çeki listesini hazırlamak istediğim format var. Çeki listemi bu fromata göre hazırlamalıyım.

*

*

*

*

*

benim için önemli olan kod ve paketlenecek adetler. Bu kod üzerinden açıklama yapayım, elimde 1464 adet paketleme adeti 24 olan koliler var,

*

*

*

bir palete maximum 384 adet malzeme koyabiliyorum yani 16 koli bir palete koyabiliyorum yani bu da palet tabanında 4 koli ve 4 sıra olacağı anlamına geliyor.

1464 adetten ben 384 adetlik 3 palet yapabiliyorum. 384x3=1152 adet malzemeyi ben bu palette kullandım

*

*

*

*

*

*

*

*

*

geriye 312 adet malzemem kaldı, tabana 4 koli koyabilidiğim için 288 adet ve 3 sıradan oluşan bir palet hazırlamam gerekiyor.

*

*

*

*

*

tabiki burda 288 adetlik 4. paletin net, brüt ve yükseklik değerlerini dikkate almam gerekiyor, adet azaldığı için değişiyor.

*

*

*

*

*

*

288 adetide palet haline getirdikten sonra geriye 1 koli yani 24 adet malzemem kalıyor, diyorum ki onuda paletlerin üzerine tek bir koli halinde koyabilirim.

çeki listesine bu koliyide ekleyim, bu seferde koli net ve brütünü Alıyorum tabiki.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

adek çeki listesi isimli alt sayfada yukarıda anlattıklarıma göre çeki listesini hazırladım. Diğer sayfaya geçebiliriz.

*

*

*

*

*

*

*

*

bir palete maximum 384 adet malzeme koyabiliyorum yani 16 koli bir palete koyabiliyorum yani bu da palet tabanında 4 koli ve 4 sıra olacağı anlamına geliyor.

*1464 adetten ben 384 adetlik 3 palet yapabiliyorum. 384x3=1152 adet malzemeyi ben bu palette kullandım

*geriye 312 adet malzemem kaldı, tabana 4 koli koyabilidiğim için 288 adet ve 3 sıradan oluşan bir palet hazırlamam gerekiyor.

*tabiki burda 288 adetlik 4. paletin net, brüt ve yükseklik değerlerini dikkate almam gerekiyor, adet azaldığı için değişiyor.

*288 adetide palet haline getirdikten sonra geriye 1 koli yani 24 adet malzemem kalıyor, diyorum ki onuda paletlerin üzerine tek bir koli halinde koyabilirim.

*çeki listesine bu koliyide ekleyim, bu seferde koli net ve brütünü Alıyorum tabiki.

*

*

*adek çeki listesi isimli alt sayfada yukarıda anlattıklarıma göre çeki listesini hazırladım. Diğer sayfaya geçebiliriz.
*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

adek çeki listesi isimli alt sayfada yukarıda anlattıklarıma göre çeki listesini hazırladım. Diğer sayfaya geçebiliriz.

*

*

*

*

*

*

*

*

*1464 adetten ben 384 adetlik 3 palet yapabiliyorum. 384x3=1152 adet malzemeyi ben bu palette kullandım

*geriye 312 adet malzemem kaldı, tabana 4 koli koyabilidiğim için 288 adet ve 3 sıradan oluşan bir palet hazırlamam gerekiyor.

*tabiki burda 288 adetlik 4. paletin net, brüt ve yükseklik değerlerini dikkate almam gerekiyor, adet azaldığı için değişiyor.

*288 adetide palet haline getirdikten sonra geriye 1 koli yani 24 adet malzemem kalıyor, diyorum ki onuda paletlerin üzerine tek bir koli halinde koyabilirim.

*çeki listesine bu koliyide ekleyim, bu seferde koli net ve brütünü Alıyorum tabiki.

*

*

*adek çeki listesi isimli alt sayfada yukarıda anlattıklarıma göre çeki listesini hazırladım. Diğer sayfaya geçebiliriz.
*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

jinken

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365
25-09-2029
Yardim lutfen