çarpma işlemi

Mikdad

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
365 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
26-10-2026
hayırlı akşamlar dostlar,
=ÇARPIM(G10:J10)
bu formulu uyguladım zaman çarpma işlemini gerçekleştiriyor. sorun yok ama sorun şu
g10 ve j10 da değer yoksa formülü yazdığım hücrede 0 yazıyor ben bu 0(sıfır) ın çıkmasını istemiyorum ne yaptıysam sorunu çözemedim. yardımcı olurmusunuz lütfen

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
.

Kod:
=EĞER(ÇARPIM(G10:J10)=0;"";ÇARPIM(G10:J10))
.

şeklinde deneyin.

.

turist

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 64Bit
English
hayırlı akşamlar dostlar,
=ÇARPIM(G10:J10)
bu formulu uyguladım zaman çarpma işlemini gerçekleştiriyor. sorun yok ama sorun şu
g10 ve j10 da değer yoksa formülü yazdığım hücrede 0 yazıyor ben bu 0(sıfır) ın çıkmasını istemiyorum ne yaptıysam sorunu çözemedim. yardımcı olurmusunuz lütfen
Kod:
EĞER(YADA(G10="";J10=0;G10=0;J10=0);"";ÇARPIM(G10;J10))
şeklinde uygulayınız.

Mikdad

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
365 Türkçe
26-10-2026
.

Kod:
=EĞER(ÇARPIM(G10:J10)=0;"";ÇARPIM(G10:J10))
.

şeklinde deneyin.

.
allah razı olsun çalıştı ama yanı formulu
=F10+H10+J10+L10/4 buna da uygulayabilirmiyiz. dört hücreyi toplayıp 4 ebölecek ve değer yoksa sıfır göstermeyecek
hakkınızı helal edin

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Evet aynı formülü uygulayabilirsiniz. Bununla birlikte, sıfır değerlerinin görüntülenmesini istemediğiniz sayfalarda Excel Seçenekleri - Gelişmiş penceresinin "Bu çalışma sayfasının seçeneklerini göster" bölümünden "Değeri sıfır olan hücrelerde sıfır göster" seçeneğinin tik'ini kaldırırsanız formüllere ilave yapmanıza gerek kalmaz. (2003'te araçlar-seçenekler)

Mikdad

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
365 Türkçe
26-10-2026
Evet aynı formülü uygulayabilirsiniz. Bununla birlikte, sıfır değerlerinin görüntülenmesini istemediğiniz sayfalarda Excel Seçenekleri - Gelişmiş penceresinin "Bu çalışma sayfasının seçeneklerini göster" bölümünden "Değeri sıfır olan hücrelerde sıfır göster" seçeneğinin tik'ini kaldırırsanız formüllere ilave yapmanıza gerek kalmaz. (2003'te araçlar-seçenekler)
Allah razı olsun hocam sıkıntım çözüldü yüreğine sağlık

hakkınızı helal edin bir şey daha sormak istiyorum.
sadece formul yazdığım hücreleri kitlemek istiyorum yani şifre koymak istiyorum bunu nasıl yapabilirim.
birde aynı çalışma sayfasında 20 tane sayfa var ben bunu sayfaların hangisinde olursam olayım kayıt edip çıkış yaptığımda ve tekrar açtığımda sayfa1 den açmasını istiyorum.
ilginiz için tekrar teşekkür ederim.

Son düzenleme:

turist

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 64Bit
English
Allah razı olsun hocam sıkıntım çözüldü yüreğine sağlık

hakkınızı helal edin bir şey daha sormak istiyorum.
sadece formul yazdığım hücreleri kitlemek istiyorum yani şifre koymak istiyorum bunu nasıl yapabilirim.
birde aynı çalışma sayfasında 20 tane sayfa var ben bunu sayfaların hangisinde olursam olayım kayıt edip çıkış yaptığımda ve tekrar açtığımda sayfa1 den açmasını istiyorum.
ilginiz için tekrar teşekkür ederim.
İngilizce Office kullandığım için, aşağıda tanımlamalarda hatam olabilir,aklımda kalanlara göre anlatmaya çalışacağım.

1-Kilitlemek istediğiniz hücrelerin bulunduğu sayfada iken;
Sütun A ve Satır1 in sol üst köşesindeki Ok işaretli kısma tıklayın, tıkladığınızda tüm sayfa seçili olacaktır.
Tüm sayfa seçili iken, sağ klik yapın ve hücre biçimlendiri seçin, açılan kutu pencerede üstteki menüde en sağdaki Koruma'yı tıklayın.İki kutucuk çıkacaktır.Kilitli ve Gizli kutucuklarındaki işaretler var ise kaldırın kutucuklar boş kalsın.Tamam deyip kapatın.
Sonra formüllü alanlarınızda teker teker sağ klikle aynı işlemi yapıp bu defa Kilitli ve Gizli kutucuklarına TİK işareti koyun(Boş kutucuğu farenizle tıkladığınızda işaret çıkar).
İşlemleriniz bittikten sonra;
Excel menüsünden Gözden Geçir'i tıklayın altında Sayfayı koru'yu tıklayın.
Açılan Kutucukta sayfayı korumak için "şifrenizi" girin, tekrar şifre girmenizi isteyecektir, aynı şifreyi girin ve tamam'a basın.
NOT: Şifrenizi unutursanız sayfanızda istediğiniz işlemleri yapamazsınız, bu nedenle şifreniz önemlidir.

2-Dosyanızın Sayfa1 den açılmasını istiyorsanız:
Excel dosyanızda iken ALT ve F11 tuşlarına birlikte basarak VBA editörünü açın.
Soldaki dosyanızın yazılı olduğu bölümü ve altında sayfalarınızın isimlerini ve en altında "ThisWorkbook" yazan yeri göreceksiniz.
"ThisWorkbook" olanı çift tıklayın yanındaki açılan sayfaya
Kod:
Private Sub Workbook_Open()
Worksheets("Sayfa1").Select
Range("A1").Select
End Sub
Kodunu yazın ve sağ üst X 'dan VBA editörünü kapatın.
Dosyanızı Kaydedin ve çıkın.
Tekrar açtığınızda Sayfa1 den açılacaktır.

Son düzenleme:

Mikdad

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
365 Türkçe
26-10-2026
İngilizce Office kullandığım için, aşağıda tanımlamalarda hatam olabilir,aklımda kalanlara göre anlatmaya çalışacağım.

1-Kilitlemek istediğiniz hücrelerin bulunduğu sayfada iken;
Sütun A ve Satır1 in sol üst köşesindeki Ok işaretli kısma tıklayın, tıkladığınızda tüm sayfa seçili olacaktır.
Tüm sayfa seçili iken, sağ klik yapın ve hücre biçimlendiri seçin, açılan kutu pencerede üstteki menüde en sağdaki Koruma'yı tıklayın.İki kutucuk çıkacaktır.Kilitli ve Gizli kutucuklarındaki işaretler var ise kaldırın kutucuklar boş kalsın.Tamam deyip kapatın.
Sonra formüllü alanlarınızda teker teker sağ klikle aynı işlemi yapıp bu defa Kilitli ve Gizli kutucuklarına TİK işareti koyun(Boş kutucuğu farenizle tıkladığınızda işaret çıkar).
İşlemleriniz bittikten sonra;
Excel menüsünden Gözden Geçir'i tıklayın altında Sayfayı koru'yu tıklayın.
Açılan Kutucukta sayfayı korumak için "şifrenizi" girin, tekrar şifre girmenizi isteyecektir, aynı şifreyi girin ve tamam'a basın.
NOT: Şifrenizi unutursanız sayfanızda istediğiniz işlemleri yapamazsınız, bu nedenle şifreniz önemlidir.

2-Dosyanızın Sayfa1 den açılmasını istiyorsanız:
Excel dosyanızda iken ALT ve F11 tuşlarına birlikte basarak VBA editörünü açın.
Soldaki dosyanızın yazılı olduğu bölümü ve altında sayfalarınızın isimlerini ve en altında "ThisWorkbook" yazan yeri göreceksiniz.
"ThisWorkbook" olanı çift tıklayın yanındaki açılan sayfaya
Kod:
Private Sub Workbook_Open()
Worksheets("Sayfa1").Select
Range("A1").Select
End Sub
Kodunu yazın ve sağ üst X 'dan VBA editörünü kapatın.
Dosyanızı Kaydedin ve çıkın.
Tekrar açtığınızda Sayfa1 den açılacaktır.
ALLAH razı olsun herşey için teşkkür ederim sayenizde sorun çözüldü.