• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Cari Hesap

Excel Vers. ve Dili
excel
Arkadaslar Firmalarla MutabakAt Yapmak İÇİn Bİr Tablo OluŞturdum Fakat Bana Bir Konuda Takildim Yardimci Olursaniz Sevinirim
Simdiden Tesekkurler

cari kart yada cari hesap tutma

arkadaşlar ekte yolladığım dosyaya benzer bi çalışma bulamadım sanırım. baya bi baktım. gerekli açıklamaları dosya üzerinde yazdım. yardımcı olurmusunuz.

önemli not: bu cari kart kişiye göre düşünüldü, yani 50 kişi varsa elli ayrı sayfa kaydetmek gerekli. Eğer mümkün ise tek bir excel sayfasında çok kişi kaydı yapabilme imkanımız varmı. Çünkü ayrı ayrı sayfalar kaydedilince raporlama yapma şansımız sanırım yok. burda her hangi bir tarihte tahsil edilmesi gereken taksit varmı kimlerin var gibi rapor alabilirmiyiz.

bu sekılde excelde yapmak cok zor onun yerıne access ıle projelendırmeye calısın daha ıyı olur...

önemli not kısmını unatabiliriz. çok önemli değil bu aşamada yani. diğer konularda yardımcı olabilirmisiniz.

baktım ama pek karşık. bazı yerlerini tıkladım ama hataya neden oldu filan diyo. ben daha kullanışlı programlar bakmıştım netten. ama raporlama harici diğer bütün işlevler aynı. o yüzden önemli olan raporlama kısmıydı. bunuda boşverdim zaten. excelde kullanışlı bi cari kart işimi görür. ilgin için çok teşekkür ederim. şu kod yazmasını bi öğrenebilsem zaten... : (

bu excel dosyası zaten ilkin bir nüsha olarak müsteriye senet gibi çıktısınıda vereceğim.sayfaları öyle ayarlamaya çalıştım.

ya bu konuda yadımcı olabilecek bi arkadaş yokmu. en azında tarihlerin dökümü onusunda bi formül yok mu ....

ya bu konuda yadımcı olabilecek bi arkadaş yokmu. en azında tarihlerin dökümü onusunda bi formül yok mu ....

1 - ürünlerin tanımlaması. Burdaki fiyatlar baz alınarak satış miktarı hesaplanacak

demıssınızde hangı urunlerın herseyden once bır urunler tablosu yada ona benzer bı sey olması gerekıyorkı ordan verı cekebılsın oda yoksa elden gırıs yapılması gerekıyor

2 - bu tabloda ise ürünlerin alış miktarı ve ücretlendirilmesi hesaplanacak. Alınan peşinat varsa toplam tutardan düşecek. Taksit sayısı girildiğinde taksit tutarı hesaplanacak...
yıne aynı sekılde bır urun tablonuz varmı yoksa eldenmı gırıs yapacaksınız??

3 - buraya taksit adedi kaç ise C3 hücresindeki tarihten bir ay sonra 5 taksit ise 5 aylık tarih dökümü yapılacak.
vadeler kac aylık zaman dılımlerınde ?
aylıkmı haftalıkmı yoksa gunu gununemı vade takıbı yapılacak?

4 - buraya müşterinin ödemeyi yaptığı tarih girilecek.
okde nerden gırılecek musterının odemelerını tutugunuz bır tablo varmı yoksa buda dıgerlerı gıbı eldenmı gırılecek??

5 - geciken vade farkı burada hesaplanacak. Fakat, en altta bi yerde müşterinin vade farkı varsa vade farkıyla ödemesi gereken toplam tutar ve vade farkı olsa bile vade farkı hesaba katılmadan ödemesi gereken tutar ayrı ayrı çıkarılmalı. Çünkü genelde vade farkı almıyoruz. sadece bilgilendirme amaçlı görmek için.

vade farkı hangı zaman dılımlerı ıcın yuzde kac olarak hesaplıyorsunuz yanı vade farkı ne kadar olacak ve bunu otomatık olarak atılmasınımı ıstıyorsunuz yoksa metınde yer aldıgı gıbı sadece sekıl olarakmı dursun??

6 - önemli not: bu cari kart kişiye göre düşünüldü, yani 50 kişi varsa elli ayrı sayfa kaydetmek gerekli. Eğer mümkün ise tek bir excel sayfasında çok kişi kaydı yapabilme imkanımız varmı. Çünkü ayrı ayrı sayfalar kaydedilince raporlama yapma şansımız sanırım yok. burda her hangi bir tarihte tahsil edilmesi gereken taksit varmı kimlerin var gibi rapor alabilirmiyiz.

yukardada belırtıgım gıbı daha duzgun bır tablolama sıtemıyle hareket etmenız gerekıyor accestekı raporlardan ve sorgulardan yararlanarak ısteklerınıze gore bır uygulama gelıstırılebılır cunku sızın yaptıgın bu dosya herhangı bır yere baglantılı degıl herhangı bı yerden verı alıp ıslemıyor yanı uzun lafın kısası neredeyse HERSEYI elden gırıs yapılması gerekıyor bu durumdada sadece sayfayı kopyalıyıp yenı bır sayfa olarak kullanmanızı tavsıye ederım ancak adam akıllı bır sey olarak kullanmak ıstersenız en ıyısı bır access uygulaması hazırlamaktır....

ıyı gunler...

cyberwolf1980' Alıntı:

1 - ürünlerin tanımlaması. Burdaki fiyatlar baz alınarak satış miktarı hesaplanacak

demıssınızde hangı urunlerın herseyden once bır urunler tablosu yada ona benzer bı sey olması gerekıyorkı ordan verı cekebılsın oda yoksa elden gırıs yapılması gerekıyor

2 - bu tabloda ise ürünlerin alış miktarı ve ücretlendirilmesi hesaplanacak. Alınan peşinat varsa toplam tutardan düşecek. Taksit sayısı girildiğinde taksit tutarı hesaplanacak...
yıne aynı sekılde bır urun tablonuz varmı yoksa eldenmı gırıs yapacaksınız??

3 - buraya taksit adedi kaç ise C3 hücresindeki tarihten bir ay sonra 5 taksit ise 5 aylık tarih dökümü yapılacak.
vadeler kac aylık zaman dılımlerınde ?
aylıkmı haftalıkmı yoksa gunu gununemı vade takıbı yapılacak?

4 - buraya müşterinin ödemeyi yaptığı tarih girilecek.
okde nerden gırılecek musterının odemelerını tutugunuz bır tablo varmı yoksa buda dıgerlerı gıbı eldenmı gırılecek??

5 - geciken vade farkı burada hesaplanacak. Fakat, en altta bi yerde müşterinin vade farkı varsa vade farkıyla ödemesi gereken toplam tutar ve vade farkı olsa bile vade farkı hesaba katılmadan ödemesi gereken tutar ayrı ayrı çıkarılmalı. Çünkü genelde vade farkı almıyoruz. sadece bilgilendirme amaçlı görmek için.

vade farkı hangı zaman dılımlerı ıcın yuzde kac olarak hesaplıyorsunuz yanı vade farkı ne kadar olacak ve bunu otomatık olarak atılmasınımı ıstıyorsunuz yoksa metınde yer aldıgı gıbı sadece sekıl olarakmı dursun??

6 - önemli not: bu cari kart kişiye göre düşünüldü, yani 50 kişi varsa elli ayrı sayfa kaydetmek gerekli. Eğer mümkün ise tek bir excel sayfasında çok kişi kaydı yapabilme imkanımız varmı. Çünkü ayrı ayrı sayfalar kaydedilince raporlama yapma şansımız sanırım yok. burda her hangi bir tarihte tahsil edilmesi gereken taksit varmı kimlerin var gibi rapor alabilirmiyiz.

yukardada belırtıgım gıbı daha duzgun bır tablolama sıtemıyle hareket etmenız gerekıyor accestekı raporlardan ve sorgulardan yararlanarak ısteklerınıze gore bır uygulama gelıstırılebılır cunku sızın yaptıgın bu dosya herhangı bır yere baglantılı degıl herhangı bı yerden verı alıp ıslemıyor yanı uzun lafın kısası neredeyse HERSEYI elden gırıs yapılması gerekıyor bu durumdada sadece sayfayı kopyalıyıp yenı bır sayfa olarak kullanmanızı tavsıye ederım ancak adam akıllı bır sey olarak kullanmak ıstersenız en ıyısı bır access uygulaması hazırlamaktır....

ıyı gunler...

öncelikle 5 kalem ürün fiyatı tanımlanabilecek. ve aylık gecikme faizinin oranıda değişken olacak. bunun için belli bir yüzde yok. bu kriterler kişiye görede değişebileceği için carikart açtığımda ürün fiyatı ve vade farkını değiştirebilmeliyim. bu kriterler eşliğinde kişi eğer peşinat verecek ise aldığın ürün toplam fiyatından düşüp kalanı isteğe göre taksitlere bölecek. ve bölünen taksitin (burası önemli) tarih dökümünü otomatik ödeme tablosu halinde sunacak. (buna benzer bir örnek şablon excelin kredid ödeme tablosu diye bi şablonda vardı sanırım.) ve kalan taksitler ödenmesi gereken tarihte geldiğinde kalan borçtan düşecek. şayet taksit gecikmiş ise yukarıda bahsettiğim belli olmayan bir yüzde olarak hesaplanıp ayrı bir yerde şu kadar gecikme vadesi var denebilecek. ama toplam borca etkisi olmayacak. ama ayrı bir tabloda vade farkılı toplam borç miktarınız diyede gösterilebilir.... teşek. ed.

cyberwolf1980

cyberwolf1980 çok teşekkür ederim yardımların için. ama siz her halde ekte yolladığım excel dosyasına bakmamışsınız sanırım. ben olabileceğinin en iyisini düşünmeye çalıştım. olabilirse tabii. ama burda en önemlisi tarih dökümü.

yolladıgınız dosyaya baktım bakmasam yukardakı alıntıları yapamazdım ancak gorulen okı herhangı bır yere bır formul yada makro ıle bır calısma yapmaktansa ( hesaplanacak bır alan olmadıgından - her yerın elle doldurulması gerektıgınden ) her musterı ıcın ayrı bır sayfa hazırlayıp ıslemlerınızı elden devam etmenızı yada foumda carı hesap baslıgı altında arama yapmanızı onerırım...

SAYIN YURTTAŞ Merhaba;
Ellerİnİze SaĞlik.yalNIZ Rakam Kismini Nasil Yaptiniz?bakİye Kismini Anladim DÜŞey Ara İle Yapmissiniz
Yardimci Olursaniz Sevinirim

Son düzenleme:
arkadaslar ekteki dosyaları acamadım boş bir sayfa açılıyor yeni bir sekme internet sayfası sekmesi yani sebebi ne olabilir pc de zip programının olmamamsından kaynaklanıyor olabilirmi

Geri