• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

cari hesap takibi

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
arkadaşlar şimdi benim tam olarak yapmak istediğim şey ekli dosyanın içinde yer alan şantiye hesapları deneme isimli excel belgesindeki konsol sayfasına o sayfadada örneğini gösterdiğim şekilde şantiye no ya yazılan şantiye numarasının yanına yazılan verilerin şantiye numarası doğrultusunda şantiye sayfalarına otomatik olarak gönderilmesi. Yani konsol sayfasında da örnekte yer aldığı gibi girilen verilerin kendi kodlarına ait sayfalarına aktrılması

yani basit şekilde cari hesap takibi için konsol sayfasındaki verilerin bulundukları şantiye numaralarına örnekteki gibi atılması.

şimdiden yarmımlarınız için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

merhaba;
Kod:
Sub aktar()
Dim alan1 As Range
Dim tarih As Date
sonsat = Worksheets(1).Cells(65536, "B").End(3).Row
Set alan1 = Sheets("KONSOL").Range("a3:a" & sonsat)

For i = 1 To sonsat - 2
SantiyeNo = alan1.Cells(i).Value
tarih = Worksheets(1).[b1]
SantiyeSonSatır = Worksheets(SantiyeNo + 2).Cells(65536, "a").End(3).Row
SantiyeSonSatır = SantiyeSonSatır + 1
If SantiyeSonSatır = 3 Then SantiyeSonSatır = 4

Range(alan1.Cells(i).Offset(0, 1), alan1.Cells(i).Offset(0, 4)).Copy _
Worksheets(SantiyeNo + 2).Range("b" & SantiyeSonSatır)
Worksheets(SantiyeNo + 2).Range("a" & SantiyeSonSatır) = tarih
Next

End Sub

excel03 yardımların için teşekkürler gerçekten işe yaradı. birde birşey daha sormak istiyorum. bu verileri ait olduğu sayfalara aktarabilmek için araçlar/makro/makrolar/aktar yolunu takip etmem gerekiyor. Acaba buna konsol sayfasında aktar diye bir buton eklemek mümkün değilmi. Birde konsol sayfasında yer alan tarih bölümüne yeni bir tarih yazınca konsol sayfasındaki verilerin silinmesi temiz bir sayfa olarak görünmesi mümkünmü.

Bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalışayım umarım işini görür:
Görünüm-araç çubukları denetim araç kutusunu aç.bir adet komut düğmesi ekle(istediğin boyutlarda ekleyebilirsin tabi).Sonra düğmeye sağ tıkla.
CommondButton nesnesi seçeneğine gel açılan kısımda editi seç ismini değiştir(istediğin ismi verebilirsin).Sonra tasarım moduna tıkla(tasarım modundan çıkacak bu şekilde)
Sayfaya sağ tıklayıp kod görüntüle de.Sub aktar yazan satırın hemen altına
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
yaz.

Aktarınca bir uyarı vermesini istiyorsan end sub un hemen üstüne şunu yapıştır:
Kod:
MsgBox "AKTARILDI"
Tabi aktarıldı yerine sen başka bir yazıda yazabilirsin.yeterki tırnak işaretlerinin içindeki yazıyı değiştir.Umarım sorunu halleder.Dediğim gibi.Bildiğim kadar cevap verdim.

12 ŞUBAT öncelikle teşekkür ederim. Dediklerini yapmaya çalıştım ama bir yerde takıldım. Tekrar yardımına ihtiyacım var. Şimdi butona isim verme işlemine kadar hallettim. Ama ondan sonrası sıkıntı benim için. Biraz daha açık anlatırsan gerçekten çok memnun olacam. O dediğin kodları daha önce yazdığım kod içine mi yazıyım, yoksa yeni bir makro açıp mı?

12 ŞUBAT her şeyi hallettim bir tek şey kaldı oda ''Compile error Invalid outside procedure'' diye bir hata mesajı veriyor.

sayfaya sağ tıklayıp kod görüntüle de.hepsini sil şunu kopyala kapat.dosyayı kapatırken de kaydetmeyi unutma tabi
Kod:
Sub aktar()
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim alan1 As Range
Dim tarih As Date
sonsat = Worksheets(1).Cells(65536, "B").End(3).Row
Set alan1 = Sheets("KONSOL").Range("a3:a" & sonsat)
For i = 1 To sonsat - 2
SantiyeNo = alan1.Cells(i).Value
tarih = Worksheets(1).[b1]
SantiyeSonSatır = Worksheets(SantiyeNo + 2).Cells(65536, "a").End(3).Row
SantiyeSonSatır = SantiyeSonSatır + 1
If SantiyeSonSatır = 3 Then SantiyeSonSatır = 4
Range(alan1.Cells(i).Offset(0, 1), alan1.Cells(i).Offset(0, 4)).Copy _
Worksheets(SantiyeNo + 2).Range("b" & SantiyeSonSatır)
Worksheets(SantiyeNo + 2).Range("a" & SantiyeSonSatır) = tarih
Next
MsgBox "AKTARILDI"
End Sub

12ŞUBAT emeğine sağlık gerçekten çok işimi gördü çok çok teşekkür ederim.

Arkadaşlar öncelikle yardımlarınız gerçekten çok yararlı oldu gerçekten.

Şimdi bu elimdeki belgeyi biraz daha geliştirmek istiyorum. Şimdiki yapmak istediğim şey belgenin içerisinde yer alan '' KONSOL '' sayfasındaki B2 hücresindeki tarihe bir tarih girildiği zaman eğer o tarihte yapılmış bir işlem varsa yine '' KONSOL '' sayfasında o verilerin listelenmesi.

Örneğin; 01.01.2011 tarihinde girilmiş ve '' AKTAR '' butonuna basılarak ilgili cari hesap sayfalarına dağıtılmış olan verilerin, '' KONSOL '' sayfasındaki B2 hücresine tekrardan 01.01.2011 yazıldığı zaman o verilerin '' KONSOL '' sayfasında görülmesi.

Ben örnek olsun diye yalandan bi iki veri girdim.

Not: Mikro muhasebe paket programı kullanan arkadaşlar varsa onlar iyi bilir; fatura giriş ekranında girilmiş bir fatura numarası girildiği zaman önceden girilen fatura ekrana dökülür.

Umarım derdimi anlatabilmişimdir. Şimdiden yardımlarınız için TEŞEKKÜR EDERİM. Hepinize kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar yeni sorumu eski konunun altında açtığım için mi cevap yazan yok. yeni konu başlığımı açsam acaba_?_

Acaba sorduğum soruda anlaşılmayan bir yer mi var. Bir tek kişi bile yardımcı olmadı.

Geri