• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Cari Hesap Karşılaştırma

Excel Vers. ve Dili
OFİS 2003 Türkçe
Ekte bulunan cari hesap eksterelerinde 1. kısımla 2. kısmı 3 kısımda toplamak istiyorum. ama cari hesaplar sıralı olmadığı için biraz zorluk çekiyorum. Bunu makro ile yapmak mümkünmü acaba. Makro ile müşteri kodu aynı olan 1. kısım ve 2 kısım bakiyelerini 3 .kısma cari hesap kodu cari hesap adı ile birlikte atmasını istiyorum.

Merhaba, İyi Akşamlar Sayın takirti,

1. ve 2. Kısım bir araya getirdikten sonra ne yapılacağını bilmediğimden o bölümü yarım bıraktım, belki yanındaki sütunda toplamak gerekecekti.

Mantığı şöyle kurdum.

Önce hangi sayfada daha çok satır varsa önce onu aktardım, sonra diğer sayfayı 3. kısımda arattırdım. Bulamadıklarını 3. kısma ekledim.

Çok iyi kontrol etmedim, deneyiniz.

Elinizde hazır kod mu vardı. Yoksa kafanızdan mı tekrar mantığa göre oluşturdunuz.

Son bir soruda bunu formülle yapmak isteseydik hangi formülü uygulamımız gerekirdi.

Soruyu gördüm ve oturdum yazdım :)
Önce fonksiyonlarla yapmayı düşündüm fakat makro bölümünde sorduğunuz için makro yazdım.

Fonksiyonlarla yazılmış olsaydı DÜŞEYARA(VLOOKUP) kanımca daha uygun olurdu.

Açıkladığım gibi en çok satırı olan sayfa 3. kısıma kopyalanır ve A sütunundaki değer DÜŞEYARA ile diğer sayfadan aranırdı. Bulamadığında Sıfır, bulursa değeri getirirdi.

ekli listeleri indirmem mümkün mü?

Geri