• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Calısmam icin yardım eger fonksiyonu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yagiz80
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
exel 2007
A F2 VEYA F3 Hücresi 60 Dakikaya Esit ve Kücük İse Muntazam DEGİLSE GEC KALDIGINDAN BULUSMA YAZSIN
B A2 HÜCRESİ D2 HUCRESİNE ESİT İSE numarası olan 53291 nolu muntazam bulusma yaptı YAZSIN
C A3 HÜCRESİ D3 HUCRESİNE ESİT degil ise A3 HÜCRESİNDEKİ NUMARA F3 HÜCRESİNDEKİ DAKİKAYI ALARAK GEC KALDIGINDAN BEKLEDİ D3 HÜCRESİNDEKİ NO İLE BULUSMA YAPTI YAZSIN

BEN UGRASTIM SADECE DONGUSEL BASVURU
YAPABİLDİM
SİZ DEGERLİ HOCALARIMIN TECRUBELERİNDEN YARARLANMAK İSTİYORUM TSKLER

Ekli dosyalar

F2 VEYA F3 Hücresi 60 Dakikaya Esit veya Kücük ve aynı zamanda A2 HÜCRESİ D2 HUCRESİNE ESİT İSE "Muntazam" mı yazıcak yoksa "numarası olan 53291 nolu muntazam bulusma yaptı YAZSIN" mı yazıcak..biraz daha açıklamaları net yaparsınız yardım daha hızlı alabilirsiniz..

dosya ekindede acık yazdım ama 3 kosullu tek kosul degil
A) F2 VEYA F3 Hücresi 60 Dakikaya Esit ve Kücük İse 'Muntazam'
yok degilse DEGİLSE 'GEC KALDIGINDAN BULUSMA' YAZSIN
B) bu hucreler birbiri ile aynıs ise kısaca A2 HÜCRESİ D2 HUCRESİNE ESİT İSE numarası olan ' 53291 nolu muntazam bulusma yaptı' cumlesi yazılsın
C) A3 HÜCRESİ D3 HUCRESİNE ESİT degil ise A3 HÜCRESİNDEKİ bulunan icerik NUMARA F3 HÜCRESİNDE formulle olarak bulunan DAKİKAYI ALARAK dakika ile birlikte 'GEC KALDIGINDAN BEKLEDİ D3 HÜCRESİNDE degeride alarak İLE BULUSMA YAPTI 'YAZSIN
umarım anlatabildim
teskkkuler

şuna bir bakın..anladğım kadarıyla bişey yaptım..g2 hücresine kopyalayın..

=EĞER(VE(F2<=60;D2=A2);A2&" nolu muntazam bulusma yaptı.";EĞER(VE(F2>60;D2=A2);A2&" geç kaldığından bekledi.muntazam buluşma.";EĞER(VE(F2>60;D2<>A2);A2&" "&F2&" dakika geç kaldığından bekledi."&D2&" ile buluşma yaptı.";A2&" "&F2&" dakika geç kaldığından bekledi."&D2&" ile buluşma yaptı.muntazam buluşma")))

Çok Teşekkür ederim ellerinize sağlık hocam istediğim tamda buydu

hocam bir soru daha 1 eboşşsa formulu içinde parentez acıp Kısaca EBOŞSA(E5);"Gelis Saati Yok"G6 FORMULU İÇİNDE E5 PARANTEZİNE F6 DADA BOŞŞSA NASIL YERLEŞİR TESKKÜRLER

yağız bey sorunuzdan birşey anlıyamadım ..

Anlatamatım haklısınız sayın hocam dosyayı incelermisiniz sizlere zahmet burda a1 ve b1 hücreleri boş ise hesaplama yapmasın istiyorum

Ekli dosyalar

şöle deneyiniz.

=EĞER(VE(A1="";B1="");"";EĞER(EBOŞSA(A1);"Gelis Saati Yok";((METNEÇEVİR(EĞER(B1-A1<0;(B1-A1)+24;B1-A1);"ss")*60)+METNEÇEVİR(EĞER(B1-A1<0;(B1-A1)+24;B1-A1);"dd"))+(METNEÇEVİR(EĞER(B1-A1<0;(B1-A1)+24;B1-A1);"nn")/60)&" Dakika"))

Olmadı sayın hocam b1 sutunu boş kalınca a1 deki saati 00:00 dan cıkarıyor ve yazıyor

bunu deneyiniz..

=EĞER(B1="";"";EĞER(EBOŞSA(A1);"Gelis Saati Yok";((METNEÇEVİR(EĞER(B1-A1<0;(B1-A1)+24;B1-A1);"ss")*60)+METNEÇEVİR(EĞER(B1-A1<0;(B1-A1)+24;B1-A1);"dd"))+(METNEÇEVİR(EĞER(B1-A1<0;(B1-A1)+24;B1-A1);"nn")/60)&" Dakika"))

Kusura bakmayın ikinci sayfaya geçmişiz geç farkettim
oldu sayın hocam ellerinize sağlık çok hoş oldu sizleride yorduk kusura bakmayın

ne demek..rica ederim..

Geri