• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

çalışma sayfasındaki değer/metin/tarihi ; hücreye aktarma

Excel Vers. ve Dili
windows office 2010
Bununla ilgili acılan konular var evet biliyorum. Bu konuda tepki gösterenleri duyar gibiyim..

- Denedim yapamadım. (Belkide Open Office kullandığımdan işyerinde)

Ekteki dosyayı, inceleyip; 1.gün olan shetteki ismi 01.10.2012 yaptığımda b3 ünde o tarihi almasını sağlamamın bir yolu varmı??

Teşekkürler..

Forum ola.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Aşağıdaki fonksiyonu denermisiniz. Open Office versiyonunda sonuç vermeyebilir...

Kod:
=PARÇAAL(HÜCRE("DosyaAdı";A1);BUL("]";HÜCRE("DosyaAdı";A1);1)+1;30)

vermedide zaten :) daha önce bulmuştum bu formülü ama sonuç vermemişti. teşekkürler

Open Ofiste makro çalıştırabiliyormusunuz...

Denemedim hiç makroyla işim olmadı :( zaten makrosuz bi yol bulma ihtimalim varsa tercihim.. yazdığınız formülün mantığını söylerseniz. belki Oo ya uyarlayabilirim mesela neden ] simgesini bulduruyoruz??

HÜCRE fonksiyonundaki "DosyaAdı" parametresi kayıt edilmiş dosyanın tam adresini döndürür. Bu adres için bulunduğunuz sayfanın adıda çıkar.

Örnek;

"C:\Korhan\Desktop\[Kitap1.xls]Sayfa1"

Bu ifadedeki sayfa adını alabilmek için hemen sayfa adının başındaki "]" işareti fomülle bulunuyor. Bulunan sıra numarası PARÇAAL fonksiyonu içinde kullanılarak sayfa adı ifadeden ayrıştırılıyor.

Olayın mantığı budur. Benim tavsiyem HÜCRE fonksiyonuna benzeyen bir fonksiyon Open Ofiste var olabilir. Sizin bunu bulmanız gerekiyor.

Open officete hücre fonksiyonu mevcut ancak, bir şekilde cevap vermiyor. Sanırım formül yazımında farklılık olabilir deniycem. yardımlarınız için teşekkür ederim, Sn. Korhan.

korhan bey, makroyla yapmanın bir yolu varsa.. söylermisiniz 2-3 gündür fırsat buldukça bakıyorum ama bir yolunu bulamadım :(

open office i geçtim makrolu ve macrosuz nasıl olursa b3 e sheet adı yazdırabilen varsa, rica ediyorum. bi bakıp ekleyi versin

Neyi eksik yapıyoruz anlamıyorum ki millet bu formülere teşekkürler demiş bende ya name ya ad yada 502 hatası veriyo yada value olmuyor, olmuyor, olmuyor.

sonunda buldum open office icin geçerli olan formül

Kod:
=PARÇAAL(HÜCRE("FILENAME";A2);BUL("$";HÜCRE("FILENAME";A2))+ 1;255)

şeklinde olacak belki birine lazım olur.

ama şimdi burdada bir sorunum var örneğin çalışma sayfasına 31.12.2012 yazdığımda bunu metin olarak görüyor; oysaki benim yapmak istediğim onun hücrede 31/12/2012 anlaşılması ki o hücreye endeksli bir kaç formül daha var??

Son düzenleme:
Merhaba,

Uyguladığınız formülün sonuna "*1" eklentisini yazın. Bu şekilde değeri sayısal veriye çevirebilirsiniz.

yardımınız için teşekkürler ama sonuç hüsran, ms exelde sonuç verioyo *1 ama oo da sonuç yok

Merhaba,

Open ofiste belki exceldeki gibi SAYIYAÇEVİR fonksiyonu vardır. Onu deneyiniz.

tam olarak
=SAYIYAÇEVİR(PARÇAAL(HÜCRE("FILENAME";A2);BUL("$";HÜCRE("FILENAME";A2))+ 1;255))

kodla istediğim sonuca ulştım.

belki birinin işine yarar

Teşekkürler Korhan Bey

Geri