• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çalışma sayfasına eklenmiş olan çizgilerin silinmesi

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Korhan Hocam...

Merhabalar. Çalışma sayfasına eklenmiş olan çizgileri, aşağıda linkte vermiş olduğunuz kodu uygulayarak silemedim. Kod hata da vermedi ama hiçbir işlem de yapmadı. Acaba kullandığımız Excel versiyonundan olabilir mi? Basit bir örnek dosya da gönderiyorum.

http://www.excel.web.tr/f48/makro-ile-ekil-silmek-t77457.html

Ekli dosyalar

Merhaba,

Verdiğiniz linkteki makro sayfaya eklenen şekilleri siler. Sizin bahsettiğiniz hücre kenarlıklarıdır. Bunları temizlemek için aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz.

Hücre seçimi yaptıktan sonra kodu çalıştırıp sonucu gözlemleyin. Dilerseniz "Selection" ifadesi yerine hücre adresi (Range("A1:B100") gibi) yazarak istediğiniz alanı temizleyebilirsiniz.

Kod:
Sub ÇİZGİLERİ_TEMİZLE()
    Selection.Borders.LineStyle = 0
End Sub

Merhaba,

Verdiğiniz linkteki makro sayfaya eklenen şekilleri siler. Sizin bahsettiğiniz hücre kenarlıklarıdır. Bunları temizlemek için aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz.

Hücre seçimi yaptıktan sonra kodu çalıştırıp sonucu gözlemleyin. Dilerseniz "Selection" ifadesi yerine hücre adresi (Range("A1:B100") gibi) yazarak istediğiniz alanı temizleyebilirsiniz.

Kod:
Sub ÇİZGİLERİ_TEMİZLE()
    Selection.Borders.LineStyle = 0
End Sub

Korhan Hocam...

Evet bu kod seçtiğimiz alandaki bütün çizgileri siliyor. Ben kodu tüm çalışma sayfasına uyguladım. Güzel de oldu.

Sub ÇİZGİLERİ_TEMİZLE()
Sheets("Veri").Cells.Borders.LineStyle = 0
End Sub

Ayrıca, bugün dikkatimi çekti, Forumda sabah ve öğleden sonra olmak üzere bir hayli mesai harcadınız. Ben kendi payıma size çok teşekkür ediyorum. Sağlıkla kalın.

Korhan Hocam...

Evet bu kod seçtiğimiz alandaki bütün çizgileri siliyor. Ben kodu tüm çalışma sayfasına uyguladım. Güzel de oldu.

Sub ÇİZGİLERİ_TEMİZLE()
Sheets("Veri").Cells.Borders.LineStyle = 0
End Sub

Ayrıca, bugün dikkatimi çekti, Forumda sabah ve öğleden sonra olmak üzere bir hayli mesai harcadınız. Ben kendi payıma size çok teşekkür ediyorum. Sağlıkla kalın.

Merhaba

Syn Beytur35, kod sormuşsunuz, Korhan bey de size yol göstermiş.
Bu tür şeyleri basitçe yapmak varken kod kullanmanızı tavsiye etmem.
Ek dosyada veri sayfasındaki çizgiler gibi olsaydı ne yapacaktınız?

Ekli dosyalar

Sayın uzmanamele...

Çizgileri kod ile silmek istememin nedeni, bu kısım (yani bu kod) makrolar zincirinin bir halkası diyebiliriz. Diyelim kullanacağım makro bitti. Ama bu makro, örneğin on beş makronun birleşmesinden meydana geldi. Ve Korhan Bey'in yazdığı makro onuncu makro olmak zorunda, onun için bu işi makro ile yapmak zorunda kaldım. ilginiz için teşekkür ederim.

Geri