• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

çalışma sayfası yönklendirme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan amatory
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2013 TR
merhaba çok kısa bir sorum olucak. aradım bulamadım. a ismindeki bir çalışma kitabının içine b çalışma kitabının içindeki c isimli çalışma sayfasını ekleyip her açılıştada nasıl güncelleşmesini sağlayabilirim. yani b isimli excel dosyasını her açtığımda kendi sayfaları dışında birde a isimli çalışma kitabından aldığı sayfa olucak ve güncel olucak. nasıl yapabilirim. aslında çok basit bir yönlendirme işi ama bulamadım.

Sorunuzu bir daha gözden geçiriniz.
a b sayfaları karışmış gibi gözüküyor.
Dosya, çalışma kitabı, çalışma sayfası isimlerini daha NET olarak (gerekirse kendi isimleri ile) tanımlarsanız, cevap daha kolay olacaktır.

Merhaba
A sayfasında herhangi bir hücreye yazıp çoğaltın
Kod:
=[b.xlsx]c!$A$1

AynaKurumu adlı dosyanızda "Veri Girişi" sayfanız bütün bilgilerin giriş sayfası gözüküyor. Taslak Sayfası ise bu sayfadan İSİMlere göre verileri listeliyor.
Ali Deniz, Ahmet Gök gibi dosyalarınız, sanırım "Veri Girişi " sayfanızdaki isimlere göre açılmış ve her isimde "Özet","Özgeçmiş","Dosya","Ziyaret" gibi çalışma sayfaları var.

Her isme dosya açmak yerine hepsini tek bir dosyada isimlere göre TEK bir veri tabanı yapsanız, Ayna Kurumu dosyanızdaki verilerle senkronize etmek (formüllerle bilgileri güncellemek) mümkün olabilir.
Şimdiki durumda İsim sayısı çoğaldıkça sizin o kadar dosya açmanız gerekecek.
Oysa tek bir veritabanı dosyasında çözüm bulmak daha kolay gibi gözüküyor.
Formül veya Makro kullanılabilir.
Değerlendirme ve tercih sizin.

turist hocam yanıtın için çok teşekkürler sorumu doğru anlamışsın ama ne yapmam gerektiğini anlamadım. tek sayfada birleştirmeyi düşündüm ama hepsi tek dosyada olmasın. "özet" sayfasının içine "veri girişi" sayfasını nasıl içine ekleyebilirim. önemli olan benim için bu. umarım çözülebilen bir sorudur.

Özet sayfasında herhangibir hücreye;

Kod:
=DÜŞEYARA($A$1;'[Ayna Kurumu.xlsx]Veri Girişi'!$B$2:[B][COLOR="Blue"]$R$100[/COLOR][/B];[B][COLOR="Red"]2[/COLOR][/B];0)

Formülünü uygulayın.
Bu formül size Örnek, Ahmet Gök için "Sıra Bekliyor" sonucunu verecektir.
2 sayısı belirlenen alandaki isimden sonra gelen 2.ci sütunu gösterir. Diğer sütunlardaki bilgiler için 3,4,5....gibi değerler vererek bütün bilgileri özet sayfanıza çekebilirsiniz.
$R$100 değeri ise 100 satılıktır, ihtiyacınıza göre formülde değiştirebilirsiniz.

Not:
İsim(Ahmet Gök) ve Ayna Kurumu sayfalarınızın aynı dizinde olmasına dikkat ediniz. (Örnek C:\kullanıcılar\işlemler veya benzer şekilde gibi)

tekrar teşekkürler yalnız renklendirmeler ve font değişiklikleri olmuyor. yani düz metin gibi çıkıyor. benim istediğim "taslak" sayfasındaki tüm görselliğin "özet" sayfasında da olması. zaten "özet" sayfasının amacı verileri görsel bir şekilde sunmak.

amacım "taslak" şablonunda bir değişiklik yapınca tüm "özet" sayfalarınında otomatik değişmesi.

yani hocam düşeyarayla tek tek değilde bi kitaptaki tüm sayfayı yada sayfadaki belli bir aralığı başka kitapta nasıl gösterebilirim.(tüm renklendirme ve biçimlendirmeler aynı kalmak şartıyla)

Düşeyara gibi formülleri istediğiniz alanları istediğiniz bilgiler için güncel olarak kullanmak üzere özet sayfalarınızda 1 defaya mahsus düzenleyebilirsiniz.(biçim, renk vs kendiniz düzenleyebilirsiniz.)Taslak sayfanızdaki değişiklikler özet sayfanıza gelir.

Taslak sayfanızdaki her tür değişikliğin güncel olarak Özet sayfalarınızın tamamında değişmesini istiyorsanız, ancak makro ile çözüm bulunabilir.

Uzman arkadaşlarımız makro konusunda yardımcı olabilir.

turist hocam teşekkürler. aslında bir sayfayı başka bir kitaptaki sayfada göstermek kolay diye düşünmüştüm ama sanırım zor bişey. umarım yardımcı olan bir uzman arkadaş olur.

" bir sayfayı başka bir kitaptaki sayfada göstermek"
gibi bir konuya odaklanarak, belki de basit bir şekilde çözülebilecek bir durumu tek çözüme mahkum etmeyin.

"Asıl amaç" ne ise buna cevap verebilecek alternatifleri gözden geçirin.
Belki de sorunuza cevabı kendiniz bulursunuz.

elimden geldiğince sorunu anlatmaya çalıştım. herhangi bir sayfayı başka kitapta aynen yada bi kısmını çıkarsam benim için sorun çözülecek.

Geri