• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çalışma Sayfası Kopyalada Otomatik Kodları Değiştirme

Excel Vers. ve Dili
2007
Merhaba arkadaşlar böyle bir şey varmıdır bilemeyeceğim ama sorayım;

Çalıştığım yer için gecelik hesap yapma formülü hazırlamaya çalışıyorum. Bir Çalışma Kitabı oluşturdum adını ARALIK dedim. Kitabın içine de tüm ayın günlerini 1'den 31'e kadar Aralık ayının günlerini oluşturdum.

Şöyle bir formülüm var:
=TOPLA('SAYFA2'!D19;'SAYFA1'!E19)

Ben sayfayı kopyala dediğimde (yeni bir gün açmak için) kod şöyle oluyor:
=TOPLA('SAYFA3'!D19;'SAYFA1'!E19)

Yani SAYFA3 oluyor yeni sayfanın adı fakat, SAYFA1 den tekrar bilgiyi alıyor. Bu işi otomatik olarak bir önceki günden aldırabilirmiyiz.

=TOPLA('SAYFA3'!D19;'SAYFA2'!E19) gibi...

Ekli dosyalar

Merhaba,

Yazdığınız formülden birşey çıkartamadım. Tabloda hangi hücrelere ne işlemi yapmak istiyorsunuz. Formül olarak değilde hücre ve mantık olarak açıklarmısınız..

Elle 30 sayfayı tek tek değiştirmeden formülleri hep bir önceki sayfadan veri aldıramaz mıyım?

Örnek;
SAYFA3'te
=TOPLA('SAYFA3'!D19;'SAYFA2'!E19)
SAYFA4'te
=TOPLA('SAYFA4'!D19;'SAYFA3'!E19)
SAYFA5'te
=TOPLA('SAYFA5'!D19;'SAYFA4'!E19)
SAYFA6'da
=TOPLA('SAYFA6'!D19;'SAYFA5'!E19)
..
..
..
.
diye devam edecek bir ay boyunca...

Eklediğiniz tabloda sayfalar 1 - 2.. şeklinde ilerliyor bu örnekte Sayfa1 - Sayfa2...şeklinde. Formülü buna göre yazacağım için doğru olanı söylerseniz sevinirim.

.

Formülü 2. sayfaya yazarak kopyalamayı bu sayfa üzerinden yapınız. İlk sayfadan da başlatabilirdik fakat bu şekilde formülü gereksiz uzatmış oluruz.

2 sayfaya göre yazıyorum;

Q1 hücresine,

Kod:
=SAĞDAN(HÜCRE("DosyaAdı";A1);UZUNLUK(HÜCRE("DosyaAdı";A1))-MBUL("]";HÜCRE("DosyaAdı";A1);1))

Yazın.

Kod:
=DOLAYLI($Q$1&"!D19")+DOLAYLI($Q$1-1&"!E19")

Bu formülde istediğiniz toplama işlemini yapacaktır.

.

Teşekkürler, deniyorum. Formül üzerinde oynamama gerek yok sanırım...

Birde ben bazı hücrelere renk vermek istiyorum fakat, renklendirdiğim hücrelerin yazıcıda renksiz çıkmasını nasıl sağlabilirim...

Son düzenleme:
Araçlar / Sayfa Yapısı / Çalışma Sayfası menüsünden; Siyah Beyaz seçeneğini işaretleyin.

.

Geri