• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çalışma sayfalarını Liste de toplama

acebeci

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
ofis excel 2010 türkçe
Değerli arkadaşlar sizlerin sayesinde (özellikle rapor çalışması asi kral 1697 tarafından hazırlandı kendisine müteşekkirim)oluşturduğumuz kasa programına yeni birşeyler daha eklemek istiyorum
şimdi çalışma sayfalarındaki YENİ GÜN Butonuna bastığımda otamatik olarak en son günün üstüne bir gün ekleyip yeni bir gün yani yeni çalışma sayfası oluşturuyor ve birönceki günün rakamlarını devrediyor.Benim burda yapmak istediğim YENİ GÜN Butonuna bastığımda hem yeni bir gün oluştursun hemde oluşturduğu yeni gün adınıda LİSTE sayfasına eklesin ve belirtilen hücrelerdeki(08.06.2012 sayfası E41-E42.......) verileri buya çeksin.Bu mümkün mü acaba birde böyle birşey yaparsak RAPOR ALIRKEN bu LİSTE sayfasındaki verileri hariç tutabilirmiyiz.Teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Değerli arkadaşlar sizlerin sayesinde (özellikle rapor çalışması asi kral 1697 tarafından hazırlandı kendisine müteşekkirim)oluşturduğumuz kasa programına yeni birşeyler daha eklemek istiyorum
şimdi çalışma sayfalarındaki YENİ GÜN Butonuna bastığımda otamatik olarak en son günün üstüne bir gün ekleyip yeni bir gün yani yeni çalışma sayfası oluşturuyor ve birönceki günün rakamlarını devrediyor.Benim burda yapmak istediğim YENİ GÜN Butonuna bastığımda hem yeni bir gün oluştursun hemde oluşturduğu yeni gün adınıda LİSTE sayfasına eklesin ve belirtilen hücrelerdeki(08.06.2012 sayfası E41-E42.......) verileri buya çeksin.Bu mümkün mü acaba birde böyle birşey yaparsak RAPOR ALIRKEN bu LİSTE sayfasındaki verileri hariç tutabilirmiyiz.Teşekkür ederim

Merhaba
Anladığım kadarı ile buradaki veriler sabit değil devamlı değişecek. Bunu makro içinde formülle mi yapmak istiyorsunuz.
Ayrıca Rapor alırken Liste sayfasındaki veriler hariç olsun dediğinizi de tam anlamadım lütfen örneklendirir misiniz_?

Merhaba
Anladığım kadarı ile buradaki veriler sabit değil devamlı değişecek. Bunu makro içinde formülle mi yapmak istiyorsunuz.
Ayrıca Rapor alırken Liste sayfasındaki veriler hariç olsun dediğinizi de tam anlamadım lütfen örneklendirir misiniz_?

Sayın asi kral 1967 evet burdaki veriler sabit değil makro içerisinde formülle halledebilirsek harika olacak.

Liste sayfasındaki veriler hariç olsun derken şunu kasdetmişdim şimdi çalışmamıza yeni bir sayfa yani LİSTE sayfası eklledikya raporlama yaparken(rapor için yazılan kodlar) tüm çalışma sayfalarında veri taraması yaptığını düşündüm LİSTE sayfasındaki veriler rapor sayfasında çıkar diye düşünmüştüm.Galiba saçmaladım.Ayrıca başka birçalışmamda bu istediğim şeyi yani her yeni açtığım sayfayı liste sayfasına ekliyor oradaki kodlar (tabi ben birşey anlamıyorum) bu konuya yol gösterirse ekleyebilirim

Sayın asi kral 1967 evet burdaki veriler sabit değil makro içerisinde formülle halledebilirsek harika olacak.

Liste sayfasındaki veriler hariç olsun derken şunu kasdetmişdim şimdi çalışmamıza yeni bir sayfa yani LİSTE sayfası eklledikya raporlama yaparken(rapor için yazılan kodlar) tüm çalışma sayfalarında veri taraması yaptığını düşündüm LİSTE sayfasındaki veriler rapor sayfasında çıkar diye düşünmüştüm.Galiba saçmaladım.Ayrıca başka birçalışmamda bu istediğim şeyi yani her yeni açtığım sayfayı liste sayfasına ekliyor oradaki kodlar (tabi ben birşey anlamıyorum) bu konuya yol gösterirse ekleyebilirim

Merhaba
Boş bir module kopyalayın ve deneyin
Kod:
Option Explicit
Sub listele_1967()
'Konu       :   Sayfa Bilgilerini Listeleme
'Mail       :   m.batu.1967@gmail.com
'Msn        :   m.batu.1967@hotmail.com.tr
'Skype      :   m.batu.1967
'Coder By   :   asi_kral_1967
Dim S1 As Worksheet, S2 As Worksheet
Dim SAY As Long, SAT As Long, SÜT As Long
Application.ScreenUpdating = False
Set S1 = Sheets(1)
S1.Range("A2:P" & Rows.Count).ClearContents
SAT = 2
For SAY = 4 To Sheets.Count
Set S2 = Sheets(SAY)
S1.Cells(SAT, "A") = CDate(Format(S2.Name, "dd.mm.yyyy"))
For SÜT = 41 To 55
S1.Cells(SAT, SÜT - 39) = "='" & S2.Name & "'!E" & SÜT
Next: SAT = SAT + 1: Next
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox "İşlem Tamamlandı" & vbLf & Application.UserName, _
vbInformation, "asi_kral_1967"
End Sub
Dosyanız Ekte. ( Liste sayfasındaki butonu kullanabilirsiniz. )

Ekli dosyalar

Sayın asi kral 1967 size bahsettiğim kodlar aşağıdaki gibi yani şöyle birşey yapabilirsek çok süper olacak YENİGÜN BUTONU na bastığımızda hem yeni bir gün ekleyecek o eklediği günün adınıda liste sayfasındaki listeyede ekleyecek
Bu kodlar başka bir çalışmadan belki bir fikir verir diye

Sub Kopyala()
Dim i As Integer
Dim kopya
For i = 1 To Worksheets.Count
sayfa = Sheets(i).Name & deg & sayfa
If i Mod 2 = 0 Then
deg = vbNewLine
Else
deg = "-"
End If
Next i
kopya = InputBox("Kopyalamak İstediğiniz Sayfanın adını giriniz" _
& vbCrLf _
& sayfa, "Kopya", "Şablon")
If kopya = Empty Then Exit Sub
For i = 1 To Worksheets.Count
If kopya = Sheets(i).Name Then: MsgBox "Bu isimde bir müşteri zaten kayıtlı", vbCritical, "UYARI": Exit Sub
Next i
Sheets("Şablon").Copy After:=Sheets(Worksheets.Count)
On Error GoTo hata
ActiveSheet.Name = kopya
Range("A1").Value = kopya
sonsatir = Sheets("LİSTE").Cells(65536, 1).End(xlUp).Row
With Sheets("LİSTE")
.Cells(sonsatir + 1, 1) = sonsatir
.Cells(sonsatir + 1, 2) = kopya
.Cells(sonsatir + 1, 3).Formula = "='" & .Cells(sonsatir + 1, 2) & "'!D2"
.Cells(sonsatir + 1, 4).Formula = "='" & .Cells(sonsatir + 1, 2) & "'!P2"
.Cells(sonsatir + 1, 5).Formula = "='" & .Cells(sonsatir + 1, 2) & "'!F2"
.Cells(sonsatir + 1, 6).Formula = "='" & .Cells(sonsatir + 1, 2) & "'!K2"
.Cells(sonsatir + 1, 7).Formula = "='" & .Cells(sonsatir + 1, 2) & "'!H2"
.Cells(sonsatir + 1, 8).Formula = "='" & .Cells(sonsatir + 1, 2) & "'!R2"
.Range("B1:I" & sonsatir + 1).Sort Key1:=.Range("B2"), Order1:=xlAscending, Header:=xlGuess
End With
hata:
End Sub

Bu koda mı ekliyeyim kodları onu mu istiyorsunuz_?

Eğer mümkün olabilirse mükemmel olur

Eğer mümkün olabilirse mükemmel olur

Merhaba
Module2'deki kodu bununla değiştirip dener misiniz_?
Kod:
Option Explicit
Sub SAYFA_KOPYALA()
Dim SON_SAYFA_ADI As Date, YENİ_SAYFA_ADI As Variant
Dim S1 As Worksheet, S2 As Worksheet
Dim SAY As Long, SAT As Long, SÜT As Long
Başla:
SON_SAYFA_ADI = CDate(Worksheets(Sheets.Count).Name) + 1
YENİ_SAYFA_ADI = Application.InputBox("Lütfen sayfa adı giriniz.", "YENİ SAYFA EKLEME İŞLEMİ", Format(SON_SAYFA_ADI, "dd-mm-yyyy"))
If YENİ_SAYFA_ADI = False Then Exit Sub
If YENİ_SAYFA_ADI <> "" Then
On Error GoTo Devam
Sheets("" & YENİ_SAYFA_ADI).Select
MsgBox "Eklemek istediğiniz sayfa zaten dosyanızda bulunmaktadır." & vbNewLine & "Lütfen başka sayfa adı giriniz!", vbCritical
GoTo Başla
Devam:
Sheets("ŞABLON").Copy After:=Worksheets(Sheets.Count)
ActiveSheet.Name = Format(YENİ_SAYFA_ADI, "dd-mm-yyyy")
ActiveSheet.Range("H1") = Format(YENİ_SAYFA_ADI, "dd-mm-yyyy")
ActiveSheet.Range("B24") = "='" & Format(CDate(YENİ_SAYFA_ADI) - 1, "dd-mm-yyyy") & "'!E41"
ActiveSheet.Range("B25") = "='" & Format(CDate(YENİ_SAYFA_ADI) - 1, "dd-mm-yyyy") & "'!E42"
ActiveSheet.Range("B26") = "='" & Format(CDate(YENİ_SAYFA_ADI) - 1, "dd-mm-yyyy") & "'!E43"
ActiveSheet.Range("B27") = "='" & Format(CDate(YENİ_SAYFA_ADI) - 1, "dd-mm-yyyy") & "'!E44"
ActiveSheet.Range("B28") = "='" & Format(CDate(YENİ_SAYFA_ADI) - 1, "dd-mm-yyyy") & "'!E45"
ActiveSheet.Range("B29") = "='" & Format(CDate(YENİ_SAYFA_ADI) - 1, "dd-mm-yyyy") & "'!E46"
ActiveSheet.Range("B30") = "='" & Format(CDate(YENİ_SAYFA_ADI) - 1, "dd-mm-yyyy") & "'!E47"
ActiveSheet.Range("B31") = "='" & Format(CDate(YENİ_SAYFA_ADI) - 1, "dd-mm-yyyy") & "'!E48"
ActiveSheet.Range("B32") = "='" & Format(CDate(YENİ_SAYFA_ADI) - 1, "dd-mm-yyyy") & "'!E49"
ActiveSheet.Range("B33") = "='" & Format(CDate(YENİ_SAYFA_ADI) - 1, "dd-mm-yyyy") & "'!E50"
ActiveSheet.Range("B34") = "='" & Format(CDate(YENİ_SAYFA_ADI) - 1, "dd-mm-yyyy") & "'!E51"
ActiveSheet.Range("B35") = "='" & Format(CDate(YENİ_SAYFA_ADI) - 1, "dd-mm-yyyy") & "'!E52"
ActiveSheet.Range("B36") = "='" & Format(CDate(YENİ_SAYFA_ADI) - 1, "dd-mm-yyyy") & "'!E53"
ActiveSheet.Range("B37") = "='" & Format(CDate(YENİ_SAYFA_ADI) - 1, "dd-mm-yyyy") & "'!E54"
ActiveSheet.Range("B38") = "='" & Format(CDate(YENİ_SAYFA_ADI) - 1, "dd-mm-yyyy") & "'!E55"
Application.ScreenUpdating = False
Set S1 = Sheets(1)
S1.Range("A2:P" & Rows.Count).ClearContents
SAT = 2
For SAY = 4 To Sheets.Count
Set S2 = Sheets(SAY)
S1.Cells(SAT, "A") = CDate(Format(S2.Name, "dd.mm.yyyy"))
For SÜT = 41 To 55
S1.Cells(SAT, SÜT - 39) = "='" & S2.Name & "'!E" & SÜT
Next: SAT = SAT + 1: Next
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır.", vbInformation
Else
MsgBox "Lütfen sayfa adı giriniz!", vbExclamation
End If
End Sub
Dosyanız Ekte.

Ekli dosyalar

İşte budur ya ben anlatmayı bile beceremedim ama siz buna rağmen mükemmle bir iş çıkardınız çok ama çok teşekkür ederim

Geri