• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

çalışma sayfalarından veri alma hk

Excel Vers. ve Dili
office 2016
Öncelikle herkese hayırlı ramazanlar dilerim.

sorunuma gelince ekte yer alan excel çalışma kitabında sarı renkte belirtilen sütuna gelecek formül şöyle olması gerekiyor;

Aynı çalışma sayfasında aynı satırdaki Firma Kodunu, avans çalışma sayfasında bulsun ve oradaki tutarı iST_TL ÇEK çalışma sayfasındaki tutarla karşılaştırsın iST_TL ÇEK bölümündeki tutardan küçükse avans çalışma sayfasındaki tutar yazsın büyükse iST_TL ÇEK çalışma sayfasındaki tutar yazsın, ta ki o koda denk gelen avans hesabındaki tutar sıfırlanana kadar formül aşağıya doğru işlesin.
yani burda özellikle aradığım tabloda yeşil olarak belirttiğim sütünda gibi olması gerekiyor. formül aşağı doğru gidecek. avans tutarı bittiğinde boş geçececek yani.

anlatması da ayrı zor

cevabı var mı bilmiyorum ama, şimdiden tşk ederim.

Ekli dosyalar

selam,
dosyanızda iST_TL ÇEK sayfasındaki J7 hücresine

Kod:
=EĞERHATA(EĞER(DÜŞEYARA(D7;avans!$B$6:$D$333;3;0)<=H7;DÜŞEYARA(D7;avans!$B$6:$D$333;3;0)-ETOPLA($D$6:D6;D7;$I$6:I6);H7);"")

formülünü yazınız... Burada eğer ki aranılan Firma Kodu avans sayfasında yoksa "" (BOŞ) yazacaktır. Formül deki "" kısmına , aranılan Firma avans sayfasında YOK ise , ne olmasını istiyorsanız onu yazarsınız..

Daha sonra , formülü , KOPYALA > Yapıştır.Özel > Formülleri ile aşağıya doğru istediğiniz hücreye kadar kopyalayınız..

kolay gelsin..

Son düzenleme:
usta dediğiniz gibi formülleri aşağıya doğru kopyaladım. ekte sarı içine aldığım bölümü bir incelermisiniz 750.000 olan yere 680.728,43 yazması gerekiyor. toplamda avans hesabına(797.678,43 avans tutarı) eşit olması için kontrol edebilir misiniz. bazılarında doğru veriyor ama bazılarında da bu şekilde. tşk.

Ekli dosyalar

selam, ya ben soruyu yanlış anlıyorum, ya da anlayamıyorum demektir.
şimdi, 750. 000 yazan yerdeki firmanın karşılığı 797.678,43 ve 750 < 797 olduğundan 750 yi yazacaktır. 1 no lu mesajı bir daha ve bir daha okuyorum bu durumda İST sayfasındaki değer yazsın diyor. Ve 750 yazıyor. Formülü de bu mantık ile oluşturmuştum. Bu yanlış ise zaten formül de yanlıştır.
kolay gelsin..

düşey ara formülü ile sayfa1'e yazdığım numara sayfa2'de var ise formül yazılı hücrede o numaranın aynısının gelmesini istiyorum fakat aynı numra sayfa2'de olmasına ragmen gelmiyor. Ancak sayfa 2den kopyala yapıp aratınca geliyor elle yazarak nasıl getirebilirim

düşey ara formülü ile sayfa1'e yazdığım numara sayfa2'de var ise formül yazılı hücrede o numaranın aynısının gelmesini istiyorum fakat aynı numra sayfa2'de olmasına ragmen gelmiyor. Ancak sayfa 2den kopyala yapıp aratınca geliyor elle yazarak nasıl getirebilirim

Örnek bir belgeyi dosya yükleme sitelerinden birine (dosya.tc, google drive gibi) yükleyip burda paylaşırsanız iyi olur. Verilerinizi görmeden yorum yapamayız.

YUSUF44

yusuf bey sorunu halletim sayılır. a1 hücresine bir tc numarasını yazıyorum 11 hane ve b1 hücresine yazdığım formül ile başka bir sayfada ki t.c. ler arasında aratıyorum varsa eğer arama yaptığım hücreye gelmesini istiyorum. normalde var olmasına karşın bulamıyordu fakat yazdığım t.c. numarasının başına ' (tek tırnak)işareti koyunca bulmaya başladı. fakat şimdi ben o '(tek tıranak) işaretini koymadan bulmasını istiyorum bunun bir çözümü varmıdır acaba

YUSUF44

yusuf bey sorunu halletim sayılır. a1 hücresine bir tc numarasını yazıyorum 11 hane ve b1 hücresine yazdığım formül ile başka bir sayfada ki t.c. ler arasında aratıyorum varsa eğer arama yaptığım hücreye gelmesini istiyorum. normalde var olmasına karşın bulamıyordu fakat yazdığım t.c. numarasının başına ' (tek tırnak)işareti koyunca bulmaya başladı. fakat şimdi ben o '(tek tıranak) işaretini koymadan bulmasını istiyorum bunun bir çözümü varmıdır acaba
Merhaba.

Arama için kullandığınız formülde (sanırım DÜŞEYARA veya İNDİS ve KAÇINCI işlevleri) , aranan yerine A1 yazmak yerine ""&A1 yazarak deneyin.
Bunun nedeni listenizdeki TC Kimlik numaralarını sanırım başka kaynaktan kopyala yapıştır gibi bir yöntemle alıyorsunuz
ve METİN formatında (sayı gibi görünebilir), arama yapmak için veri yazdığınız hücrenin biçimi ise
SAYI veya GENEL olmasıdır ve A1'e veri yazdığınızda otomatit olarak SAYIya dönüşüyordur.
.

yusuf44
yusuf bey sizin dediğiniz gibi yaptım ve sorun çözüldü kaç gündür bu hata ile ugraşıyorum çok teşekkür ederim yardımınızdan dolayı

YUSUF Bey şu an çevrimiçi değil.
Onun adına da kendi adıma da iyi günler diliyorum.

Düşeyarada bir hücrede ki sayıyı başka bir sütunda arıyorum ve varsa yan sütünda ki(sütun indis) değeri getir diyorum (örneğin 5. sütun) ve BAŞV! hatası alıyorum. Fakat sütun indis sayısına 1 yazınca hata vermiyor. Hatayı nasıl gideririm acaba bilen var mı

Arama yaptığınız tablonun genişliği indiriniz den az ise o hatayı verir. Örneğin A: D arasında arama yapıp 5. Sütunu getir şeklinde formül yazarsanız, tablonuz 4 sütunlu olduğundan hata verir.

arama yaptığım sütün sayısı 15 ben 4. sütünu getir diye komut veriyorum. Komut bazen işe yarıyor fakat bu seferde doğru olan 5. sütunu değil en alt 5. sütunu getiriyor

Formülü yazar mısınız?

=düşeyara(""&l5;a:h;6;0)

Geri