• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çalışma sayfalarındaki renkli hücrelerin listesini oluşturmak

Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr
Merhaba, 1000 sayfadan oluşan bir dosyam var, 3 ila 1000 sayfalar arasında koşullu biçimlendirme ile A1:g1 birşeştirilmiş hücrelerin arkaplanı kırmızı ya da yeşil oluyor. her sayfayı tek tek kontrol etmek taktir edersiniz ki çok uzun sürüyor. 3-1000 arası sayfaların A1:g1 hücrelerini kontrol ederek kırmızı arka planı olan hücrelerin sayfa numaralarını a1 hücresinden başlayarak aşağı doğru listeleyen bir kod arıyorum. mümkünse listelenen sayfa numarasına tıklayınca sayfaya gidiversin :)

bayağı karışık oldu ama forumda böyle karışık şeyleri seven hocalarımızın olduğunu biliyorum, ellerinize sağlık şimdiden :)

O hücreler için kırmızı arka plan oluşturulmasını sağlayan koşulu her sayfa için sorgulatarak koşulun gerçekleştiği sayfalarla liste oluşturabilirsiniz.

Beceremiyorum bu kod işini, sanırım sayfaları sırayla açtıracak bir kod, açılansayfada renkli hücre ya da koşullu biçimlendirme için kullandığım şartı arayacak bir kod ve şartı sağlayan sayfaları hücrelerde alt alta yazacak bir kod bulup bunları birleştirmem gerekecek :)

Diyelim ki siz bu sayfa isimlerini "Liste" adında bir sayfaya yazacaksınız ve bakılmasını istemediğiniz iki sayfa da "Sayfa1" ve "Sayfa2" olsun.
Bu durumda aşağıdakine benzer bir mantık kurarak kodunuzu oluşturabilirsiniz.
Kod:
Sub KOD()
For Each syf In Sheets
    If syf.Name <> "[COLOR="Blue"]Sayfa1[/COLOR]" & syf.Name <> "[COLOR="blue"]Sayfa2[/COLOR]" And syf.Name <> "[COLOR="blue"]Liste[/COLOR]" Then
        If [COLOR="Red"]ŞARTLARINIZ[/COLOR] Then
            Sheets("[COLOR="blue"]Liste[/COLOR]").Range("A65500").End(3).Offset(1) = syf.Name
        End If
    End If
Next
End Sub
Maalesef dosyanızı ve şartınızı bilmeden daha fazla yardımcı olamam. İyi çalışmalar...

Geri