• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çalışma sayfaları arası geçiş kolaylığı

Excel Vers. ve Dili
officce 2010 türkçe
Arkadaşlar sayfa içerisine nasıl olmasını gerektigini yazdım. Sitede aradım ama tam istedigim gibi bişey bulamadım. kodları kullanmayı bilmiyorum.
Şimdiden tşkr ederim

Ekli dosyalar

Merhaba
1. Sorularımızı konu içinde açıklamaya özen gösterelim
2. Kitabınızın içi boş sadece bazı sayfalar açmışsınız neye göre diğer sayfayı açacak.

Yapmak istedigim tam olarak şöyle..
Her bir çalışma sayfası bir personele ait bilgiler içerecek, içeriğin nasıl olacagını sormuyorum.. Tek istedigim Ahmet adlı çalışma sayfasını aramak için tek tek çalışma sayfaları arası gezmek istemyiorum..
Ana sayfa diye açtıgım çalışma sayfasından diger sayfalara ulasabileyim

Yapmak istedigim tam olarak şöyle..
Her bir çalışma sayfası bir personele ait bilgiler içerecek, içeriğin nasıl olacagını sormuyorum.. Tek istedigim Ahmet adlı çalışma sayfasını aramak için tek tek çalışma sayfaları arası gezmek istemyiorum..
Ana sayfa diye açtıgım çalışma sayfasından diger sayfalara ulasabileyim

Tamam ama ANa sayfa dediğiniz yerde boş neye göre oraya ulaşacaksınız bunu bilmiyoruz ki hücreye tıklayarak yapacaksanız hücreler boş butona tıklayarak yapacaksanız buton yok yani kısaca kitap boş neye göre diğer sayfaları açacağımızı bilsek yardım edeceğim ama

değerli uzman arkadaşlarımız affına sığınarak yapmak istediğiniz bu sanırım

Ekli dosyalar

Şimdi tekrar acın hocam ne demek istedigimi anlıycaksınız..

Merhaba
Sayfanın kod bölümüne kopyalayın ve B9:B16 hücresinden birine tıklayın. Sonuçlarını izleyin
Kod:
Option Explicit
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("B9:B16")) Is Nothing Then Exit Sub
Sheets(Target.Text).Select
End Sub

Evet cüneytt hocam dogrudur böyle birşey istiyorum tam olarak.. Siz yapmışsınız ben nasıl yaparım bunu? Formül filan yok.

Merhaba
Sayfanın kod bölümüne kopyalayın ve B9:B16 hücresinden birine tıklayın. Sonuçlarını izleyin
Kod:
Option Explicit
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("B9:B16")) Is Nothing Then Exit Sub
Sheets(Target.Text).Select
End Sub

Kodlardan anlamadıgımı yazmıştım.. Excell 2010 kullanıyorum bu dediginiz kodu nereye kopyalıyacagımı bilmiyorum

Sayın darkstarcage benim yapdığım uzun ve zor yolu. Benim yolumdan yaparsanız her isim için tek tek aynı işlemi yaparak tanımlamanız gerekiyor. Fakat İhsan bey'in dediğini yapabilirseniz eğer sadece ana sayfaya çalışma sayfanızda var olan isimleri ilgile yere yazmanız yeterli olacaktır. İhsan beyin yolunu tercih etmenizi tavsiye ediyorum. Hangisini dilerseniz bende kod falan girmeyi yeni öğrenmiş biri olarak size anlatmaya çalışırım. Ben demek istediğiniz anlaşılmadığı için benim yaptığımı demek istemiş olabileceğinizi düşünerek yolladım o dosyayı. İhsan beyde hemen ilgili kodu yollamış zaten. Saygılar.

PEki ihsan hocamın kodunu nereye kopyalıyacagımın tarifini yapmanız mümkün mü? Bende ögrenmek isterim kodlarla işlem yapabilmeyi..
Bu arada her ikinizede tşkr ediyorum

ihsan hocam,
Yazdığınız kod işlerini excel'leştiren bizlere yarayacak güzel bir örnek.
Ellerinize sağlık..
Selametle

Eklediğim dosyda alt+F11 yapın ve inceleyin.

Evet oldu şimdi.. Ama eskiden Alt+f11 yaptıgımda sol tarafta abuk subuk şeyler cıkıyordu bir türlü kodu nereye yazmam gerektigini bulamıyordum.. Ama sizin excellde altf11 yapınca direk kodu yazacagım ekran cıkıyor.. Böyle olsa hepsi:)

ihsan hocam,
Yazdığınız kod işlerini excel'leştiren bizlere yarayacak güzel bir örnek.
Ellerinize sağlık..
Selametle

Rica ederim

Evet oldu şimdi.. Ama eskiden Alt+f11 yaptıgımda sol tarafta abuk subuk şeyler cıkıyordu bir türlü kodu nereye yazmam gerektigini bulamıyordum.. Ama sizin excellde altf11 yapınca direk kodu yazacagım ekran cıkıyor.. Böyle olsa hepsi:)

O problem sizin probleminiz görmeden bir çözüm üretemem
arkadaşın yaptığını öğrenmek için tıklayın

Üstadım birde şöyle bir sorunum var, bunun çözümü varmıdır bilmiyorum.. Ekteki listede Günlük Kasa diye bir Çalışma sayfası daha açtım.. Günlük işlemlerimi oraya kaydedecegim, diyelimki Mehmete 100 Tl verdim.. Bunu Günlük Kasama kaydettigimde bu aynı zamanda mehmetin carisine işleyecek bir kod varmıdır.. İlgili kişi bir sütun açtım mesela oraya mehmet yazdıgımda mehmetin carisine, ahmet yazdıgımda ahmetin carisine işleyecek bir kod varmıdır..??
Yani tam olarak istedigim ben sadece günlük kasamı tutayım, carilere kodlar yardımıyla yazılsın.. KAsadan para çıktıysa kasanın alacagına personelin borcuna kaydedecek, kasadan başka bir şey satın alınmışsa yani personelle ilgisi yoksa hiçbir personele kaydetmiyecek sadece günlük kasada gözükecek..

Bunuda çözersek Allah razı olsun derim

Pardon.. Ek burada.

Merhaba
Günlük Kasa sayfasının kod bölümüne kopyalayın.
Kod:
Option Explicit
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("E3:E1048576")) Is Nothing Then Exit Sub
Dim ts
ts = Sheets(Cells(Target.Row, "C").Text).Range("A65536").End(xlUp).Row
Sheets(Cells(Target.Row, "C").Text).Range("A" & ts + 1) = Cells(Target.Row, "A")
Sheets(Cells(Target.Row, "C").Text).Range("B" & ts + 1) = Cells(Target.Row, "B")
Sheets(Cells(Target.Row, "C").Text).Range("C" & ts + 1) = Cells(Target.Row, "D")
Sheets(Cells(Target.Row, "C").Text).Range("D" & ts + 1) = Cells(Target.Row, "E")
Sheets(Cells(Target.Row, "C").Text).Range("E" & ts + 1) = WorksheetFunction.SumIf( _
Range("C3:C" & Target.Row), Cells(Target.Row, "C"), Range("D3:D" & Target.Row)) - _
WorksheetFunction.SumIf(Range("C3:C" & Target.Row), Cells(Target.Row, "C"), Range("E3:E" & Target.Row))
End Sub
Not : C sütununda geçen isimler ile sekme adları aynı olmalı. Mesela siz Ahmet değil Ahmett yazmışsınız C sütunun içinde mutlaka Ahmett şeklinde olmalı ki aktarım yapsın.

[/CODE]
Not : C sütununda geçen isimler ile sekme adları aynı olmalı. Mesela siz Ahmet değil Ahmett yazmışsınız C sütunun içinde mutlaka Ahmett şeklinde olmalı ki aktarım yapsın.[/QUOTE]

Üstad harika bir kod yazmışsın tebrik ve teşekkür ediyorum.. Keşke bu kodu okumayıda ögrenebilsem ufak tefek degisiklikler yapabilmek için:S

Mesela günlük kasada Alacak sütununa yazdıgımız rakam Ahmet yada mehmet sekmesinde yine alacak bölümü degil borç bölümüne yazılmalı.

Mesela günlük kasaya yazmayıpta sadece ahmet ve mehmete borc yada alacak kayıtlı işlem yapabilmeliyim..

Mesela belge numarası gibi ilginç bir numara cıkması yerine günlük kasada yaptıgım işlemin tarihi neyse ahmet yada mehmet sekmesindede o belge numarası yerine attıgımız tarihi yazsa..

Geri