• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çalışma Kitaplarını Birleştirmek

Excel Vers. ve Dili
2007
Benim 8 adet çalışma kitabım var ve her birinin içinde ismi 1 2 3 4....268 olan sayfalar var. Her sayfa makro içeriyor. Ben bu çalışma kitaplarının sayfalarını copy-paste (veya Taşı Kopyala) ile birleştirdiğimde makrolar(modül) diğer sayfalara bağlı olarak çalışıyor ya da fonksiyonlar çalışmıyor.

Bu çalışma kitapları tek bir kitapmış gibi, birbirine bağlı olmadan nasıl birleştirebiliriz?

Sub SAYFALARIBIRLESTIR()
Dim YeniSayfa As Worksheet
Dim SayfaSay
SayfaSay = Worksheets.Count
Set YeniSayfa = Worksheets.Add(after:=Worksheets(SayfaSay))
With YeniSayfa
For i = 1 To SayfaSay
Worksheets(i).UsedRange.Copy .Range("A" & IIf(i = 1, 1, .UsedRange.Rows.Count + 1))
Next
End With
End Sub

Yukarıdaki Kod İle Calısma Sayfası İçerisindeki Tüm Sheetleri Birleştirmeye yarar.
Umarım Böle Birşey İstemişinizdir.

Görüş : Anladığım kadarıyla çalışma sayfalarınız çok olduğu için birden fazla Çalışma Kitabı kullanıyorsunuz. Birbiriyle irtibatlı birden fazla Çalışma Kitabıyla ve yüzlerce çalışma sayfasıyla çalışmak, beraberinde karışıklığa ve sorunlara yolaçabiliyor. Bunu tek tek Çalışma Sayfası değilde; belirli Çalışma Sayfasında alt alta olacak şekilde yapamaz mısınız? Eğer çalışmalarınıza göre uygunluk teşkil ediyorsa, bu şekilde olursa; programda şişmez ve ağırlaşmaz. Veriler ve tablolar arasında gezinme daha kolay ve süratlı olur....diye düşünüyorum...

Rakkas' Alıntı:
Sub SAYFALARIBIRLESTIR()
Dim YeniSayfa As Worksheet
Dim SayfaSay
SayfaSay = Worksheets.Count
Set YeniSayfa = Worksheets.Add(after:=Worksheets(SayfaSay))
With YeniSayfa
For i = 1 To SayfaSay
Worksheets(i).UsedRange.Copy .Range("A" & IIf(i = 1, 1, .UsedRange.Rows.Count + 1))
Next
End With
End Sub

Yukarıdaki Kod İle Calısma Sayfası İçerisindeki Tüm Sheetleri Birleştirmeye yarar.
Umarım Böle Birşey İstemişinizdir.

Teşekkürler Rakkas arkadaşım. Benim istediğim tüm çalışma sayfalarını tek bir sayfaya değilde, Çalışma kitaplarını tek bir kitapta, sayfaları yan yana eklemekti. Örnek vereyim. 1. çalışma kitabında 1 den 50 ye kadar sayfalar var. 2. çalışma kitabında 51 den 84 e kadar sayfalar var. Ben bu 51-84. sayfaları 1. çalışma kitabına 50. sayfanın yanına ekleyerek tüüm sayfaları tek bir kitapta toplamak istiyorum.
Eğer verdiğiniz kod bu işe yarıyorsa birazcık ta nasıl kullanacağımı anlatır mısınız?

Seyit Tiken' Alıntı:
Görüş : Anladığım kadarıyla çalışma sayfalarınız çok olduğu için birden fazla Çalışma Kitabı kullanıyorsunuz. Birbiriyle irtibatlı birden fazla Çalışma Kitabıyla ve yüzlerce çalışma sayfasıyla çalışmak, beraberinde karışıklığa ve sorunlara yolaçabiliyor. Bunu tek tek Çalışma Sayfası değilde; belirli Çalışma Sayfasında alt alta olacak şekilde yapamaz mısınız? Eğer çalışmalarınıza göre uygunluk teşkil ediyorsa, bu şekilde olursa; programda şişmez ve ağırlaşmaz. Veriler ve tablolar arasında gezinme daha kolay ve süratlı olur....diye düşünüyorum...

18 kişi ayrı ayrı bilgi girişi yapacaktı. onun için programı 30'ar 50'şer sayfalar halinde hazırladım ve şimdi o sayfaları birleştirmek istiyorum. Açıkçası anlattığınız yöntemle 18 kişiye ayrı bilgi giriş imkanı sağlayamazdım. Böyle bir imkanı sağlasam bile programın yapısında biri tarafından bir tahribat meydana getirilmesi sonucu diğer kişilerin emekleri de boşa gidebilirdi (-ki başıma geldi). Hem bilgi giriş işlemi bir hafta sonunda bitti ve artık sıra, sayfaları birleştirme işine geldi. Görüşünüz için teşekkür ederim.

Bir Çalışma Kitabının sayfa ekleme sınırı 255(2003-sürümü)tir. Sayfa sayısı artıkça proğramın açılması ve kapanması daha geç oluyor. Bozulma riski yüksek olur. Tabii bilgisayarın gücü ile de alakası vardır....
Kitabtan kitaba sayfa eklemek için : İlgili kitabların açık olması şartıyla, > Pencere > Yerleştir > Çıkan pencerede Tamam'a basın. > İlgili Çalışma Kitabının sayfa sekmesinin üzerine fareyi getirip sol tıklamayla tutup diğer Çalışma Kitabının uygun olan sekmelerin arasına bırakın... Kitap sayısını azaltmak için sayfa sayısının yükseltilmesi gerek...

Sn Seyit Tiken peki sayfa ekleme sınırı 255 ise ben 268 sayfayı tek kitapta toplayamayacak mıyım. Bu sayıyı artırmanın bir yolu yok mu?
Bir de; sol tuşla sayfaları taşıdığımda formüller eski kitaba bağlı olmaz dimi?

tmancar demiş ki:

Sn Seyit Tiken peki sayfa ekleme sınırı 255 ise ben 268 sayfayı tek kitapta toplayamayacak mıyım.

Aşağıdaki linkte 900 küsürlerden bahsediliyor.

http://www.excel.web.tr/viewtopic.php?p=74672#74672
Ben 3.000 e kadar denemiştim. Denemek isteyen arkadaşlar varsa deneyebilir.

Sub ekle()
For a = 1 To 1000
Sheets.Add after:=Sheets(Sheets.Count)
Next
End Sub

tmancar, bunun yerıne dosya sıtemını degıstırıp accesde bı verıtabanı kullansan daha ıyı olmazmı ?? bence daha ıyı olur sn.uyeler sız ne dersınız ?

anemos' Alıntı:
tmancar demiş ki:

Sn Seyit Tiken peki sayfa ekleme sınırı 255 ise ben 268 sayfayı tek kitapta toplayamayacak mıyım.

Aşağıdaki linkte 900 küsürlerden bahsediliyor.

http://www.excel.web.tr/viewtopic.php?p=74672#74672
Ben 3.000 e kadar denemiştim. Denemek isteyen arkadaşlar varsa deneyebilir.

Sub ekle()
For a = 1 To 1000
Sheets.Add after:=Sheets(Sheets.Count)
Next
End Sub

Excel'in bu konuda teorik olarak bir sınırlaması yok ama memory ile sınırlısınız. Çok yüksek bir mamory'niz olsa bile Excel şu anda 1 GB kullanabiliyor, sayfalardaki içerik ve formüllere bağlı olarak açabileceğiniz sayfa sayısıda değişir. Ama yeni versiyonda bu 1 gb sınırıda kalkacak diye biliyorum.

Bu arada 255 bir hücredeki karakter sayısının sınırı.

Bu arada belli bir noktadan sonra access'e geçmekte fayda var. 1000 sayfa ile çalışmak pek mümkün gözükmüyor en azından yeni versiyon çıkana kadar.

Sayfa sayısı mevzusunu office 2016 ya göre güncellemek istedim..
ben makro ile 11,000 sayfa ekledim, yaklaşık 10 dakika sürdü eklemesi. Ancak bilgisayarıma güvenemediğim için daha fazlasını denemedim..

Hücre karakter sayısına gelir isek; Excel 2016 da her bir hücreye yazılabilecek karakter sayısı (boşluklar dahil) maksimum;

Aynı harf: 32,265
Farklı harf: 32,395
Aynı rakam: 32,436
Farklı rakam: 32,400 adet..

Son düzenleme:
Geri