• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çalışma Kitabı Şifresi Kaldırma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dnmtnk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 TR
Merhabalar arkadaşlar
Kod:
Sub Auto_close()
MsgBox "PROGRAM YEDEKLENEREK KAPATILACAK" & vbLf & "İŞLEME DEVAM ETMEK İÇİN TAMAM BUTONUNA TIKLAYIN" & vbLf & "İŞLEM TAMAMLANANA KADAR LÜTFEN BEKLEYİN"
ActiveWorkbook.Save
On Error Resume Next
org = ThisWorkbook.FullName
tarih = Format(Now - 1, "dd_mm_yyyy_hh_mm")
Application.DisplayAlerts = False
Application.StatusBar = "Dosya" & tarih + ".xlsm olarak yedekleniyor..."
ActiveWorkbook.SaveAs Filename:="D:\2016\Acil 187 - Yedek\Acil187_" & tarih, FileFormat:=xlOpenXMLWorkbookMacroEnabled, Password:="ACİL187", WriteResPassword:="ACİL187", ReadOnlyRecommended:=False
Application.StatusBar = False
Application.DisplayAlerts = False
End Sub

böyle bir makro kullanarak sürekli dosyayı kapatırken yedek aldırıyordum ve yedeğe şifre koyduruyordum. Şimdi o yedeklerden birini kullanmam gerekti ama 2 ayrı şifre soruyor ve ben sadece birini kaldırabildim.
Sanırım kaldırdığım şifre Password komutuyla eklenen şifre lakin WriteResPassword u kaldıramıyorum.

Password ve WriteResPassword şifrelerini nasıl kaldırabilirim. Yardımcı olursanız memnun olurum.

Password:="ACİL187" yazan yere Password:="" yazın.

Bu dediğinizi yapmayı denedim lakin ana dosya silindi(şifresiz olan dosya) bu nedenle yedek dosyayı alıp ana dosyanın yerine koydum artık ve yedek dosya şifreli. bu şifreyi öncelikle kaldırmam lazım. aldığı yedek dosyaları şifresiz kaydetme konusunda sıkıntı yok. Benim sorunum daha önceden şifrelenmiş olan dosyanın şifresini kaldırmak.

Yedek dosyanızı açın. İki şifreyide girmeniz gerekiyor.

Makronuzdan anladığım kadarıyla iki şifrenizde aynı ayarlanmış. Eğer farklı ise dosyanızı açamazsınız. Eğer dosyanızı açabiliyorsanız şifreyi kaldırmak basit bir işlemdir.

Dosyanızı şifrelerinizi girerek açın ve farklı kaydet seçeneğine tıklayın. Açılan pencerede "KAYDET" tuşunun yanında "ARAÇLAR" diye bir seçenek olması gerekiyor. O seçeneği seçtiğinizde bir menü açılır. Menüde "GENEL SEÇENEKLER" adında bir seçenek bulunmaktadır. O seçeneği seçerseniz dosyanızın açılış ve yazma parolasına ulaşabilirsiniz.İki kutucukta görünen parolaları silip dosyanızı kayıt ederseniz bir daha dosyanızı açarken size parola sorulmadığını görebilirsiniz.

Geri