• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çalışma kitabı içinde arama yapma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Marco
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Herkese merhaba

Siteyi dün fark ettim bugün ilk sorumu gönderiyorum

Çalışma kitabında aynı formatta çok sayıda sayfa old. düşünelim

her satır müş. no suyla başlıyor ve takip eden verilerle devam ediyor.

Inputbox a müs. nosu yazarak bu müs. nosunun geçtiği bütün sayfalara link verilen ayrı bir arama sonucu sayfası üreten bi makroya ihtiyacım var.

merhaba,
link sayfasında sadece ilgili sayfalara yönelen linkler mi, yoksa ilgili safyadaki satıra yönelen linkler mi gerekli?

"aradığımız müşteri nosunun geçtiği her sayfa link sayfasında olsun ve link bizi direkt müsteri nosunun üzerine götürsün" kusura bakmayın sipariş verir gibi oldu ama....

Hoşgeldiniz @marco :hey:
Bakalım becerebilmişmiyim istediğiniz gibi. :D

Sn Danersin

Ã?ncelikle hoşbulduk diyorum ve teşekkür ediyorum.

Çözüm ve dosya formatı tam istediğim gibi fakat Makroyu çalıştırdığımda subscript out of range hatası veriyor. Neler yapılabilir?

bende herhangi bir hata vermedi.
sn @Marco dosyayı bilgisayarınıza kaydedip deneyin.

SN @danersin çok güzel olmuş. Elinize sağlık
bir şey sorsam?
Kod:
Option Explicit
komutu ne işe yarar?

Sn. Marco hata verecek tek şey eğer "arama" isimli sayfanın ismini değiştirdi iseniz kod içindeki "arama" geçen yerleride sayfanın ismi ile aynı olacak şekilde değiştirmelisiniz.

Sn Danersin

Problemim çözüldü, çok teşekkür ederim.

Bu macronun daha güzelleşmesi için bi önerim olacak. Macro çalışıp arama sayfasında linkler çıktıktan sonra yeni bir değer için macroyu yeniden çalıştırdığımızda eski arama sonuçlarına ilaveten yeni sonuç geliyor, eski sonuçlar tamamen silinirse daha güzel olabilir. Ama nerde bizde o yetenek (şu an için)

isakarakus' Alıntı:
SN @danersin çok güzel olmuş. Elinize sağlık
bir şey sorsam?

Option Explicit

komutu ne işe yarar?

Moduldeki değişken tanımlamaları yapılmamışsa, kod yazarını uyarır....

Haklısınız çok şey eklenebilir ama takdir edersiniz burada cevaplarımız birkaç saat gelmeyince şikayetler başlıyor :D bu durumdada pek çok kod 4/4lük olamıyor.

sn. raieder tşkkür, (ben cevap yazdığımı sanıyordum ama bunama heralde, bazen acele ederken excelin dosya kaydet düğmesini bulamıyorum :hiho: )

[vb:1:03df64006b]Sub AraBulLinkle()
'---------------------------------------------------------------------------------------
' Procedure : AraBulLinkle
' DateTime : 29.03.2005 23:14
' Author : danersin
' Purpose : www.excel.web.tr
'---------------------------------------------------------------------------------------
'
Dim i As Integer
Application.ScreenUpdating = False
aranan = InputBox("Aradığınız ?")
If aranan = "" Then Exit Sub
Range(Cells(2, 2), Cells(2, 2).End(xlDown)).ClearContents
For i = 1 To Worksheets.Count
Sheets(i).Select
If ActiveSheet.Name = "arama" Then GoTo 10

Set bul = Cells.Find(What:=aranan)
If Not bul Is Nothing Then
bul.Select
adres = ActiveSheet.Name & "!" & Selection.Address
Worksheets("arama").Hyperlinks.Add Anchor:=Worksheets("arama").Cells(i, 2), Address:="", SubAddress:=adres, TextToDisplay:=adres
End If
10
Next i
Worksheets("arama").Select
End Sub[/vb:1:03df64006b]

merhaba bu listeye benimde ihtiyacım var ama kullanmak için düzenleme yapmak gerekiyor sanırım. benim kullanacağım dosya ekte yardımcı olabilir misiniz...

Ekli dosyalar

Merhaba benim sorum biraz farklı.
Sayfada Ctrl + F ile arama yapıyoruz günün tarihini yazarak. bana sadece B sutünunda olan günün tarihinin yazılı olduğu hücreyi ara yapmam gerekiyor tabi bu makro ile olması gerekli.
Günün tarihini de A1 Hücresine formülle =Bugün() olarak formülledim. Yani A1 hücresinin değerini B1:B2500 hücreleri arasında bulup o hücrenin üzerinde durması gereken bir makroya ihtiyacım var. Umarım sorumu anlatabilmişimdir. Saygılar..

Yardımcı olabilecek üstad yok mu konu benim için çok önemli.

Deneyiniz.

Kod:
Sub Gun_Bul()
    Set Bul = Range("B:B").Find(Range("A1"))
    If Not Bul Is Nothing Then Bul.Select
End Sub

Deneyiniz.

Kod:
Sub Gun_Bul()
    Set Bul = Range("B:B").Find(Range("A1"))
    If Not Bul Is Nothing Then Bul.Select
End Sub

Korhan Bey Teşekkür ederim. Yalnız B sütununda ki hücrelerde tarihler formüllü olduğu için bulma işlemi gerçekleşmiyor bunun için ne yapmam gerekli.

Formüller Şu Şekildedir;

B1 hücresi Sabit Ayın ilk günü: 01.10.2015

B40 hücresi =B1+1
B79 hücresi =B40+1
B118 hücresi = B79+1
.
.
.
.

Gibi ayın sonu na kadar pazar günleri hariç formüllü yani sadece Ay içinde bulunan iş günleri formüllü şekilde yazıyor. Bu yüzden bulamıyor makro.

Eğer bu şekilde yapamazsak farklı bir yöntem denemeyi düşünüyorum. Farklı bir sayfada bu günleri formül yapmayı ve ilgili sayfada gerekli hücrelere makro yöntemi ile değerlerini yapıştırsam işlem tamam olur diye düşünüyorum. Sizce ne yapmam gerekiyor.

Teşekkürlerimi sunuyorum.

Saygılar.

Geri