• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çalışma KArasında Kopyala-Yapıştır Macrosu

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007/ İngilizce
Öncelikle başlık için kusura bakmayın, yanlışlıkla girdiğimi sonradan farkettim :(

Kısaca konuyu özetlemem gerekirse, 2 ayrı excel kitabı ile çalışıyorum. A çalışma kitabındaki içinde link olan hücreleri B çalışma kitabına aktarmak istiyorum. Ancak kopyala-yapıştır ile bu işlemi yapmam halinde tüm link içeren hücreler otomatik olarak güncelleniyor ve yaklaşık 2000 adet linkli hücre mevcut.

Bu sebeple iki farklı çalışma kitabı arasında ne şekilde kopyala-yapıştır yapabilirim. Örnek vemrek gerekirse ise A kitabında ki A3:B1132 aralığını B kitabında aynı alana nasıl aktarabilrim?

Şimdiden teşekkürler

mrb

Kopyala> özel yapıştır >değerleri
bunu deneyin

Kopyala> özel yapıştır >değerleri
peki bu makro olarak nasıl tanımlarız.

Örnek

Black Lord bilgi için teşekkür ederim.

Ancak macro ile nasıl yapılacağını öğrenmem daha faydalı olacak çünkü değerlerden daha ziyade formülleri aktarmam gerekiyor ama formül aktarımında her seferin "değerleri güncelle" ya da "update values" uyarısı alıyorum. elimdeki dosyada da 1000den daha fazla hücre var ve çok uzun süre bu uyarıyı iptal etmem gerekiyor.

Ekteki dosyada kısaca durumu ifade etmeye çalıştım. B.xls'in içindeki B2 hücresinin formülünü A.xls'e macro ile nasıl atabilirim?

Tekrar teşekkürler.

Ekli dosyalar

• B.xls
    B.xls
    27.5 KB · Görüntüleme: 7
Geri