• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çalışma dosyası internet ortamında paylaşmak ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan CELIK2
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
MS Excel 2013
Merhabalar

excel üzerinde bir proje hazırladım ve bu projeyi internette paylaşmak istiyorum.Fakat dosya üzerinde değişiklik (kopyala,yapıştır,verileri başka bir yerde kullanma gibi ) yapılamasın istiyorum.Sadece çalışmam incelenebilsin.Aynı zamanda imza ve iletişim adresi eklemek istiyorum.

File tab kısmından "protect sheet" ve diğer seçenekleri kullandım.Fakat üzerinde kopyala yapıştır yapılabiliyor.Teşekkür ederim herkese iyi çalışmalar.

Saygıdeğer üstadlar yardımlarınızı bekliyorum.İyi çalışmalar.

İşlem yapılan tüm hücreleri seçin ve herhangi bir yerde sağ tıklayın. Hücreleri biçimlendir deyip, koruma alanında kilitli ve gizliyi seçin. Bu sayede sadece hücre içerisinde yer alanlar kopyalanabilir ancak değiştirilemez ve formül içeriği görüntülenemez.
Bence gizlemeyin dosyanızı. Belki sayenizde birileri yeni birşeyler öğrenir. Ben web sitemde bir sürü ileri düzey kaynak yayınlıyorum. Çünkü bir mum'un, başka bir mumu yakmakla ışığından birşey kaybetmediğini biliyorum. :)
Bu forumu da bu yüzden seviyorum. Saygılar...

@lider22, dostum teşekkür ederim.Sana katılıyorum,fakat yaptığım bir takım projesi olduğu için içeriğin diğer şahıslar tarafından değiştirelememesi gerekiyor.Ne yapıldığını görebilsinler,ancak copy paste olsun istemiyorum.Maksat nasıl yapıldığı anlaşılsın. :)

Geri