• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çalışma Alanı Hakkında

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 türkçe ve ingilizce
Merhaba,

Exelde kendime göre bir gelir gider tablosu oluşturdum. Tabloda merak ettiğim bişey var.

Adsizf2ec3.jpg

Yukarıda eklediğim resimde beyaz diğer tablolar görünüyor ben bunları kapatmak istiyorum bunlar görünmesin exeli açtığımda sadece benim yaptığım bu çalışma alanı görünsün bunu nasıl yapmam gerekiyor bana yardımcı olurmusunuz ?

Merhaba.
Yanlış anlamadıysam aşağıda açıkladığım şekilde işlem yaparak sonuç alabilirsiniz.

Önce tüm sayfayı sütun ve satır adlarının kesiştiği kısımdan seçip (böylece tüm sayfa seçilmiş olur), fareyle sağ tıklayın, ardından HÜCRELERİ BİÇİMLENDİR->KORUMA kısmından GİZLİ ve KİLİTLİ seçeneklerini işaretleyin.
Sonra sayfada, kullanıcının veri yazacağı hücreleri (BAŞLIK mahiyetindeki hücreleri seçmeyin) CTRL tuşu basılıyken fareyle tek tek birer kez tıklayın ve gerekli tüm hücrelerin seçimi tamamlanınca fareyle sağ tık ->HÜCRELERİ BİÇİMLENDİR->KORUMA-> GİZLİ ve KİLİTLİ kutucukarındaki işaretleri kaldırın.
Ardından görünmesini istemediğiniz sütunları ve satırları GİZLEDİKTEN SONRA, SAYFA KORUMASI uygulayın (parola ekleyebilirsiniz). Koruma uygularken "KİLİTLİ HÜCRELERİ SEÇ seçeneğindeki işareti kaldırın, böylece sadece KİLİDİ AÇIK HÜCRELERİ SEÇ seçeneği işaretli olacak şekilde işlem yapın.

Benim yapmak istediğim sizin yazdıklarınz değil yazdıklarımı tekrar okuyup öle yazarsanız sevinirim. Ben beyaz görünen alanı kapatmak istiyorum. Sizin söylediklerinizi yapınca istediğim şey olmadı benim malesef.

Benim yapmak istediğim sizin yazdıklarınz değil yazdıklarımı tekrar okuyup öle yazarsanız sevinirim. Ben beyaz görünen alanı kapatmak istiyorum. Sizin söylediklerinizi yapınca istediğim şey olmadı benim malesef.

Kanaatim o ki; yazdığım cevabın aşağıdaki kırmızı renkli kısmı tam olarak sorduğunuz şeyin cevabıdır.
Ayrıca okumadan cevap yazdığımı söylemeniz fazlasıyla garip değil mi sizce? Lütfen biraz nezaket.
Zaman ayırıp cevap yazan birine bu şekilde karşı cevap yazılması hiç hoş değil doğrusu.
Yazılan cevap elbette tam olarak istediğiniz (kastettiğiniz) şeyin karşılığı olmayabilir.
Böyle bir durumda da "OKUYUP ÖLE YAZARSANIZ" değil de;
"sanırım tam ifade edemedim" ya da "sanırım yanlış anlaşıldı/anladınız" gibi
bir cevap yazılması nezaketen daha doğru olur diye düşünüyorum.

........Yanlış anlamadıysam aşağıda açıkladığım şekilde işlem yaparak sonuç alabilirsiniz.
...........
Ardından görünmesini istemediğiniz sütunları ve satırları GİZLEDİKTEN SONRA,...........

Yine de üşenmeyip cevap yazacağım;
Anladığım kadarıyla siz, beyaz görünen alan dediğiniz sütun ve satırları gizlememişsiniz, sadece "Hücreleri Biçimlendir"->"Koruma" menüsündeki "GİZLİ" kutucuğunu işaretlemişsiniz. Kullanılmayan sütunları sütun adlarının (A, B, C,... gibi) bulunduğu kısımdan, satırları da satır numaralarının bulunduğu kısımdan seçtikten sonra üzerinde fareyle sağ klik yapıp "GİZLE" seçeneğini seçmelisiniz ve benim ilk cevabıma göre işlem yapmalısınız. Örnek belgeye buradan ulaşabilirsiniz.

Kanaatim o ki; yazdığım cevabın aşağıdaki kırmızı renkli kısmı tam olarak sorduğunuz şeyin cevabıdır.
Ayrıca okumadan cevap yazdığımı söylemeniz fazlasıyla garip değil mi sizce? Lütfen biraz nezaket.
Zaman ayırıp cevap yazan birine bu şekilde karşı cevap yazılması hiç hoş değil doğrusu.
Yazılan cevap elbette tam olarak istediğiniz (kastettiğiniz) şeyin karşılığı olmayabilir.
Böyle bir durumda da "OKUYUP ÖLE YAZARSANIZ" değil de;
"sanırım tam ifade edemedim" ya da "sanırım yanlış anlaşıldı/anladınız" gibi
bir cevap yazılması nezaketen daha doğru olur diye düşünüyorum.

Yine de üşenmeyip cevap yazacağım;
Anladığım kadarıyla siz, beyaz görünen alan dediğiniz sütun ve satırları gizlememişsiniz, sadece "Hücreleri Biçimlendir"->"Koruma" menüsündeki "GİZLİ" kutucuğunu işaretlemişsiniz. Kullanılmayan sütunları sütun adlarının (A, B, C,... gibi) bulunduğu kısımdan, satırları da satır numaralarının bulunduğu kısımdan seçtikten sonra üzerinde fareyle sağ klik yapıp "GİZLE" seçeneğini seçmelisiniz ve benim ilk cevabıma göre işlem yapmalısınız. Örnek belgeye buradan ulaşabilirsiniz.

Kusura bakmayın.

Geri