• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Büyükten Küçüğe ve Küçükten Büyüğe Sıralamak

Excel Vers. ve Dili
2003
merhabalar

ekteki tabloda yapmak istediğim uygulama var. yardımcı olabileecek arkadaşlarımı bekliyorum.

tabloda kişi isimleri var. bu isimlerin verileri yüksek yada az olanları isim sıralaması yapmak istiyorum diğer bir sayfaya.

Ekli dosyalar

merhabalar

ekteki tabloda yapmak istediğim uygulama var. yardımcı olabileecek arkadaşlarımı bekliyorum.

tabloda kişi isimleri var. bu isimlerin verileri yüksek yada az olanları isim sıralaması yapmak istiyorum diğer bir sayfaya.

merhaba
boş bir module
Küçük'ten Büyüğe Sıralamak İçin
Kod:
Sub sirala_K_B()
Range("C7:D13").Sort key1:=Range("D7"), ORDER1:=xlAscending
End Sub
Büyük'ten Küçüğe Sıralamak İçin
Kod:
Sub sirala_B_K()
Range("C7:D13").Sort key1:=Range("D7"), ORDER1:=xlDescending
End Sub

üzgünüm. beceremedim. çok gerekli yardımcı olursanız sevinirim

hocam biraz abartayım kusura bakmayın :)

makro değilde formilize olarak bunu yapamazmıyız.yani ben eski sistem if eğer döngüsüne alışmışım böyle makrolar biraz tuhaf geldi. sorunu çözdük ama benim mantığım hala anlamış değil.

ne önerirsiniz ?

hocam biraz abartayım kusura bakmayın :)

makro değilde formilize olarak bunu yapamazmıyız.yani ben eski sistem if eğer döngüsüne alışmışım böyle makrolar biraz tuhaf geldi. sorunu çözdük ama benim mantığım hala anlamış değil.

ne önerirsiniz ?

merhaba
eki inceler misiniz
formülle isterseniz aynı yerde biraz zor yapılır sanırım ben başka bir yerde yardımcı sütun kullanarak yaptım
mavi - kırmızı olan yerdeki formüller dizi formülüdür.
Dizi Formülü Formül Hücreye Girildikten Sonra Enter Tuşuna Basmadan Ctrl+Shift+Enter Tuş Kombinasyonu İle Aktif Olmaktadır. Formülün Başında Ve Sonunda { } Bu İşaretler Çıkar Elle Eklediğiniz Takdirde Formül Hata Verir.
ve verilerle sınırlıdır.

Ekli dosyalar

çözmektense anlamak daha güzel oldu.
allah yar ve yardımcınız olsun.

Hocam, peki bunu iki butona değil de, tek bir label a atmak istersek nasıl birleştirmemiz gerekiyor

Hocam, peki bunu iki butona değil de, tek bir label a atmak istersek nasıl birleştirmemiz gerekiyor

sanrıım bir commanbutton demek istediniz
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
If Range("A1") = 0 Then
Range("C7:D13").Sort key1:=Range("D7"), ORDER1:=xlAscending
CommandButton1.Caption = "Büyükten Küçüğe"
Range("A1") = 1
Else
Range("C7:D13").Sort key1:=Range("D7"), ORDER1:=xlDescending
CommandButton1.Caption = "Küçükten Büyüğe"
Range("A1") = 0
End If
End Sub
bu kodu deneyiniz

yok hocam doğru dedim label.
category date miktar
sağlık 12.12.2011 50
yemek 11.11.2011 20
spor 11.12.2011 30

burda category ye tıkladığımda o sütunu ve sıralıyacak tekrar bastığımda da ters sıralayacak. buna bağlı olarak da diğer sütunların ilgili satırlarını da yer değiştirmesi gerekiyor.

label dediniz nesneye tıklayabiliyor musunuz siz öyle ise kusura bakmayın ben tıklayamıyorum ondan yardımcı olamıyacağım.
yok siz başka bir şey istiyorsanız örnek dosya ekleyin

hocam gerekli sıralayı yaptık.

peki yapılan veri sıralamasına göre 1. nin karşısına 100 2. nin karşına 75 3. karşısına 50 gibi gibi yazdırmak istesek??

bi nevi puanlama yada ödüllendirme gibi

hocam gerekli sıralayı yaptık.

peki yapılan veri sıralamasına göre 1. nin karşısına 100 2. nin karşına 75 3. karşısına 50 gibi gibi yazdırmak istesek??

bi nevi puanlama yada ödüllendirme gibi

dosya üzerinde açıklasanız. bunu anlamadım

Geri