• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Büyükten küçüğe kaçıncı sırada ?

Excel Vers. ve Dili
VBA
Herkese iyi akşamlar

Elimde personel listesine ait performans rakamlarını tuttuğum büyük bir dosya var, burada liste içerisinde son 3 ay son 6 ortalamalarını gösteren veriler var.

2. sheet de istediğim alanlara ilk sayfadaki veriye göre kişinin son 3 ay ve son 6 aylık ortalamasını bulup kaçıncı sırada olduğunu göstermesini istiyorum. Formül kurarak yapılabilecek bir şey değil araştırdığım kadarıyla. Bunu VBA ile yapmak mümkün mü? daha önce böyle bir çalışma yapan var mı yardımlarınızı bekliyorum

https://drive.google.com/open?id=1d89ee5M0DgAeAgeFFSrZGqjrN78BNDsP

Merhaba.

Örnek belgenizde mevcut olan verilere göre, olması gereken sonuçları haricen hesaplayıp,
olması gereken hücrelere elle yazdıktan sonra, bu sonuçlara nasıl vardığınıza dair kısa/net açıklamalar ekleyerek
örnek belgenizi yenilemenizde yarar var.
++ Bu örneklendirmeyi yaparken, muhtemel tüm seçenekleri içermesini sağlarsanız iyi olur.

++ Ayrıca; kullandığınız "son 3ay" / "son 6 ay" kavramlarını netleştirmenizde de yarar var.
-- Bunlardan kastınız BUGÜN'den geriye doğru bir süreden mi bahsediyorsunuz?
-- Bu durumda PERF sayfası E sütunundaki tarihlerin işlevi/etkisi ne olacaktır.
-- İşlem BUGÜN'e göre yapılacaksa, 3 ay dediğinizde kast edilen Eylül, Ekim, Kasım mıdır?
Giriş tarihi bu ayların içinde olursa ne olacak?
-- Diyelim ki formül ile çözüm önerisi aldınız. Bu durumda veriler aynı iken, formülde kullanılacak BUGÜN tarihi değişeceğinden
formüllerin sonuçlarının değişeceğinin de açıklamalarınızda netleşmesini sağlayacak notlar ekleyin.

Örnek belgenizi bunlara göre yenileyip açıklamalar eklerseniz, bir üye mutlaka konuyu cevapsız bırakmayacaktır diye düşünüyorum.
.

Son düzenleme:
Merhaba.

Örnek belgenizde mevcut olan verilere göre, olması gereken sonuçları haricen hesaplayıp,
olması gereken hücrelere elle yazdıktan sonra, bu sonuçlara nasıl vardığınıza dair kısa/net açıklamalar ekleyerek
örnek belgenizi yenilemenizde yarar var.
++ Bu örneklendirmeyi yaparken, muhtemel tüm seçenekleri içermesini sağlarsanız iyi olur.

++ Ayrıca; kullandığınız "son 3ay" / "son 6 ay" kavramlarını netleştirmenizde de yarar var.
-- Bunlardan kastınız BUGÜN'den geriye doğru bir süreden mi bahsediyorsunuz?
-- Bu durumda PERF sayfası E sütunundaki tarihlerin işlevi/etkisi ne olacaktır.
-- İşlem BUGÜN'e göre yapılacaksa, 3 ay dediğinizde kast edilen Eylül, Ekim, Kasım mıdır?
Giriş tarihi bu ayların içinde olursa ne olacak?
-- Diyelim ki formül ile çözüm önerisi aldınız. Bu durumda veriler aynı iken, formülde kullanılacak BUGÜN tarihi değişeceğinden
formüllerin sonuçlarının değişeceğinin de açıklamalarınızda netleşmesini sağlayacak notlar ekleyin.

Örnek belgenizi bunlara göre yenileyip açıklamalar eklerseniz, bir üye mutlaka konuyu cevapsız bırakmayacaktır diye düşünüyorum.
.
giriş tarihlerinin bir önemi yok orasi sadece veritabaninda var. O alan dikkate alınmayacak

*ilk sayfada zaten hem 3 ay hemde 6 aylik hesaplanmis hali mevcut.

Sadece personelin ozet sayfada 3 ay ortalama sırasında buyukten küçüge siralandiginda kacinci sirada oldugu ve ayni sekilde 6 ay ortalamasinda da buyukten küçüge siralandiginda kacinci sirada oldugunu getirmesi yeterli.

3 aylık ortalama ve 6 aylık ortalama diye 2 tane sayfa açtım buralarda personelle ortalamarını tablo oluşturup küçükten büyüğe sıraladım. özet sayfasına da kaçıncı diye bir buton ekledim,butona tıkladığınızda personelin küçükten büyüğe sıralanmış ortalama tablosunda kaçıncı sırada oldukları karşısına geliyor. umarım yardımcı olur benim anladığım kadarıyla böyle bir şey istiyordunuz.
https://drive.google.com/open?id=1cW6P9MybYSh1rvOSvoXMhJiBSrPz8Ne7

ancak 0 a bölünme hataları mevcut çalışma sayfasında onları 0 olarak kabul ettim

Geri