• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

bütün sayfalardaki veriyi topla çarpımla icmal haline getirme

Excel Vers. ve Dili
OFİS XP TÜRKÇE
selmun aleyküm arkadaşlar;

öncelikle iyi akşamlar
ekli dosyaada sayfalar halinde firmalar var ve bu firmalarda yapılan harekleri icmal haline getirmem lazım icmal sayfasına işlem türüne göre topla çarpım yapmak istiyorum. formu araştırdım buludğum şeyleri kendime uyarlıyamadım. yardımcı olursanız sevinirim.

firma ünvanı m2 , toplam ciro, nakit , banka , kredi kartı, çek , hs virman
------------- ------ ------------ ------ ------- ----------- ---- ----------
firma1 13.965-360.136,95-1.104 -950 - 2.501
firma2 aynı şekilde toplama işlemleri
firma3 " "

gibi icmal sayfası oluşturmak istiyorum.

teşekkürler

Ekli dosyalar

İşlem türünde m2, satır başlıklarında m2 var, biraz karışık görünüyor, ben anlayamadım şahsen. Ayrıca icmal alınacak sayfada dönem ibaresi ( 5 MAYIS) var, tarih bazında mı icmal gelecek, nasıl olacaksa manuel olarak icmal sayfasını manuel olarak yaparsanız anlaşılması daha kolay olur sanırım.

ilginiz için teşekkürler

üstteki başlıklar kafanızı karıştırmasın
icmalde başlıklar altında toplam almak istiyorum
icmal a sütununda firma ünvanları var aynı zamanda sayfa isimleri
b ve h sütununa kadar işlem türleri var başlık olarak

firmalardaki e sütununa işlem türü ne göre kayıt yapılıyor olarak

örneğin
firmalar e sütununda işlem türü "M2" ise icmalde "B" sütununa toplam alarak yazacak
firmalar e sütununda işlem türü "NAKİT" ise icmalde "D" sütununa toplam alarak yazacak
firmalar e sütununda işlem türü "KREDİ KARTI" ise icmalde "F" sütununa toplam alarak yazacak
bu şekilde icmal almak istiyorum

Anladığım kadarıyla yapmaya çalıştım.

Ekli dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

tahsinanarat

formül olarak değilde bunu kodla yapmanın yolunu arıyorum.
formül ilerleyen zamanda bilgisayarı kasmaya başlıyor.

icmal sayfasının kod bölümünde AKTAR kodunu kendime uyarlıyamadım bir bakarsanız sevinirim.
bu kod aslında benim istediğimi yapıyor ama dediğim gibi kendime uyarlıyamadım. üstadların yarıma ihtiyacım var.

arkadaşlar yokmu şu işe bi el atacak babayiğit
yardım.......

Merhaba,

Aşağıdaki kodu deneyiniz. Başlıklarda kayma olabilir. Kontrol edersiniz.

Kod:
Option Explicit

Sub RAPOR()
    Dim S1 As Worksheet, X As Long, Y As Long, Satir As Long

Application.ScreenUpdating = False

Set S1 = Sheets("İCMAL")

S1.Range("A3:M" & Rows.Count).ClearContents
    Satir = 3

For X = 3 To Worksheets.Count
        For Y = 4 To Sheets(X).Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row
            If WorksheetFunction.CountIf(S1.Range("A:A"), Sheets(X).Cells(Y, 1)) = 0 Then
                S1.Cells(Satir, 1) = Sheets(X).Cells(Y, 1)
                Satir = Satir + 1
            End If
        Next
    Next

For X = 3 To S1.Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row
        For Y = 3 To Worksheets.Count
            S1.Cells(X, 2) = S1.Cells(X, 2) + Evaluate("=SUMPRODUCT((" & Sheets(Y).Name & "!A4:A1000=" & S1.Name & "!A" & X & ")*(" & Sheets(Y).Name & "!B4:B1000=" & S1.Name & "!B1)*(" & Sheets(Y).Name & "!F4:F1000))")
            S1.Cells(X, 4) = S1.Cells(X, 4) + Evaluate("=SUMPRODUCT((" & Sheets(Y).Name & "!A4:A1000=" & S1.Name & "!A" & X & ")*(" & Sheets(Y).Name & "!B4:B1000=" & S1.Name & "!B1)*(" & Sheets(Y).Name & "!E4:E1000=" & S1.Name & "!D2)*(" & Sheets(Y).Name & "!I4:I1000))")
            S1.Cells(X, 5) = S1.Cells(X, 5) + Evaluate("=SUMPRODUCT((" & Sheets(Y).Name & "!A4:A1000=" & S1.Name & "!A" & X & ")*(" & Sheets(Y).Name & "!B4:B1000=" & S1.Name & "!B1)*(" & Sheets(Y).Name & "!E4:E1000=" & S1.Name & "!E2)*(" & Sheets(Y).Name & "!I4:I1000))")
            S1.Cells(X, 6) = S1.Cells(X, 6) + Evaluate("=SUMPRODUCT((" & Sheets(Y).Name & "!A4:A1000=" & S1.Name & "!A" & X & ")*(" & Sheets(Y).Name & "!B4:B1000=" & S1.Name & "!B1)*(" & Sheets(Y).Name & "!E4:E1000=" & S1.Name & "!F2)*(" & Sheets(Y).Name & "!I4:I1000))")
            S1.Cells(X, 7) = S1.Cells(X, 7) + Evaluate("=SUMPRODUCT((" & Sheets(Y).Name & "!A4:A1000=" & S1.Name & "!A" & X & ")*(" & Sheets(Y).Name & "!B4:B1000=" & S1.Name & "!B1)*(" & Sheets(Y).Name & "!E4:E1000=" & S1.Name & "!G2)*(" & Sheets(Y).Name & "!I4:I1000))")
            S1.Cells(X, 8) = S1.Cells(X, 8) + Evaluate("=SUMPRODUCT((" & Sheets(Y).Name & "!A4:A1000=" & S1.Name & "!A" & X & ")*(" & Sheets(Y).Name & "!B4:B1000=" & S1.Name & "!B1)*(" & Sheets(Y).Name & "!E4:E1000=" & S1.Name & "!H2)*(" & Sheets(Y).Name & "!I4:I1000))")
            S1.Cells(X, 12) = S1.Cells(X, 12) + Evaluate("=SUMPRODUCT((" & Sheets(Y).Name & "!A4:A1000=" & S1.Name & "!A" & X & ")*(" & Sheets(Y).Name & "!B4:B1000=" & S1.Name & "!B1)*(" & Sheets(Y).Name & "!J4:J1000))")
            S1.Cells(X, 13) = S1.Cells(X, 13) + Evaluate("=SUMPRODUCT((" & Sheets(Y).Name & "!A4:A1000=" & S1.Name & "!A" & X & ")*(" & Sheets(Y).Name & "!B4:B1000=" & S1.Name & "!B1)*(" & Sheets(Y).Name & "!K4:K1000))")
        Next
    Next

Set S1 = Nothing

Application.ScreenUpdating = True

MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır.", vbInformation
End Sub

teşekkürler korhan ayhan
elinize sağlık

Geri