• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bütün Satırı Koşullu Biçimlendirme Nasıl Yapılır?

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 TR
Sevgili Arkadaşlar

Ekteki örnekte Toplam (J Sütünü) 7 ye eşit ve büyükse bütün satırı biçimlendirmesini istiyorum.Denemelerimde başarılı olamadım :(

Forumdaki Koşullu Biçimlendirme konusunu inceledim oarada ki örnek ile sadece iki sütün seçerek yapabildim.

Özetle J sütununa bağlı olarak B,C,D,E,F sütunundaki satırlarıda koşullu biçimlendirmek istiyorum.

İlginiz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

Merhaba;
Eki (B2 : J9 aralığındaki koşullu biçimlendirmeyi) inceleyin.
Biçimlendirmeyi taşımak için B9 : J9 aralığını kopyalayıp aşağı doğru yeterince çoğaltın.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Eki (B2 : J9 aralığındaki koşullu biçimlendirmeyi) inceleyin.
Biçimlendirmeyi taşımak için B9 : J9 aralığını kopyalayıp aşağı doğru yeterince çoğaltın.
İyi çalışmalar.

Elinize,bilginize sağlık süper oldu

Aynı förmülü denedim ama galiba seçim alanının tam belirleyemediğim için yapamamıştım.

Çok Teşekkür ederim.

İyi Çalışmalar

muygun hocam koşullu biçimlendirmede formül kullanırken iki sayı yada aralık belirtilebilirmi yani;

Yukarıdaki örnek tabloda :=$J2>=7 formülü yerine 1 ile 5 arası veya 1den büyük 5 den küçük gibi.Tam olarak yapmak istediğim şu:

J Sütunu 1,2,3,4 değeri alıyorsa tüm satır yeşil (B,C,D,E,F sütünlarındaki)
J Sütunu 5,6,7 değeri alıyorsa tüm satır sarı (B,C,D,E,F sütünlarındaki)
J Sütunu 8,9,10 değeri alıyorsa tüm satır kırmızı (B,C,D,E,F sütünlarındaki)

Excel Startr kullanıyorum

A stunu için koşullu biçimlendirme yapmaya çalışıyorum.
A stununu komple seçtikten sonra koşullu biçimlendirmeye basıyorum. Hücre kurallarını vurgula diyorum. büyüktür ü seçiyorum

koşulumu yazacağım alan geliyor.

Koşulum D sütunundaki değeri 0 dan büyük olan hücreler.

yani D4 te değer 6 ise A4 e koşullu biçimlendirme yapsın istiyorum...

----------------

bu koşula ne yazmalıyım?

----------------
aynı zamanda 0 dan küçük değerler içinde extra bir koşul tanımlayacaksam aynı satıra ikinci koşul koyabiliyormuyum

yani kısaca istediğim değeri 0 olanlara dokunmasın (ki değer sıfır olan bir çok hücrem olacak) ama sıfırdan büyükleri mavi boyasın küçükleri de kırmızı. niyetim bu... bir türlü çözemedim

Excel Startr kullanıyorum

A stunu için koşullu biçimlendirme yapmaya çalışıyorum.
A stununu komple seçtikten sonra koşullu biçimlendirmeye basıyorum. Hücre kurallarını vurgula diyorum. büyüktür ü seçiyorum

koşulumu yazacağım alan geliyor.

Koşulum D sütunundaki değeri 0 dan büyük olan hücreler.

yani D4 te değer 6 ise A4 e koşullu biçimlendirme yapsın istiyorum...

----------------

bu koşula ne yazmalıyım?

----------------
aynı zamanda 0 dan küçük değerler içinde extra bir koşul tanımlayacaksam aynı satıra ikinci koşul koyabiliyormuyum

yani kısaca istediğim değeri 0 olanlara dokunmasın (ki değer sıfır olan bir çok hücrem olacak) ama sıfırdan büyükleri mavi boyasın küçükleri de kırmızı. niyetim bu... bir türlü çözemedim

Merhaba;
Eki inceleyin.
Kendi dosyanıza uygulayın.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
merhaba.çok güzel bir çalışma. şunu anlayamadım. nasıl istediğimiz satırı biçimlendirebiliyoruz.

merhaba.çok güzel bir çalışma. şunu anlayamadım. nasıl istediğimiz satırı biçimlendirebiliyoruz.

Merhaba;
8 nolu mesaj ekinde uygulama yöntemi (ofis-2003 için) tanımlandı.
İlgili eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Son düzenleme:
siteyi yeni kullanmaya başladım. 11 nolu mesaj ekini nasıl bulacağım. ilginizden dolayı teşekkürler

Özür...
Hata bende 8 nolu ileti olacaktı.
Her iletinin sağ üstünde #1,#2... şeklinde ileti no'su var. (sizin son mesajınızın no'su 11) 8. mesaj ekini (yani "cengznucel-koşullu biçimlendirme" yi) indirip inceleyin.
İyi çalışmalar.

kusura bakmayın. ben derdimi tam olarak anlatamadım. bir hücreyi biçimlendirmesini biliyorum fakat belli bir aralıkta sizin yaptığınız gibi şartlara belirleyip bir satırı veya satırları biçimlendirmenin daha kolay bir yolu var mı? gerekirse telefonunuzu gönderirseniz sizi arayabilirim de!

kusura bakmayın. ben derdimi tam olarak anlatamadım. bir hücreyi biçimlendirmesini biliyorum fakat belli bir aralıkta sizin yaptığınız gibi şartlara belirleyip bir satırı veya satırları biçimlendirmenin daha kolay bir yolu var mı? gerekirse telefonunuzu gönderirseniz sizi arayabilirim de!

Merhaba;
Bir örnek uygulama ekleyerek bu uygulama üzerinde hangi şartlar doğrultusunda hangi aralığı biçimlendireceğinizi belirtirseniz ben yada başka bir arkadaş yapılabilirliği doğrultusunda Gereken katkıyı sağlayacaktır.
İyi çalışmalar.

teşekkürler. yapmak istediğim tam olarak buydu. sizi de çok yordum.

bir hücreyi koşullu biçimlendirebiliyorum fakat sizin yaptığınız gibi satırları koşullu biçimlendiremiyorum. bunun için makro mu kullanıyorsunuz?

bir hücreyi koşullu biçimlendirebiliyorum fakat sizin yaptığınız gibi satırları koşullu biçimlendiremiyorum. bunun için makro mu kullanıyorsunuz?

Merhaba;
Excelin yerleşik özelliği kullanıldı.
Bunu (ofis 2003 te) biçim>koşullu biçimlendirme sekmesinde açılan pencerede formül kısmında uygulanan formülü görebilirsiniz.
2. satır için ;
=EĞER(EĞERSAY($A2:$D2;$E$8)>=1;1;0)
Formülü yeterli oldu.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

• koşullu.jpg
    koşullu.jpg
    98.1 KB · Görüntüleme: 25
Geri