• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

butona tek basışta 1. ve sonuncu sayılarımın arasındakileri tabloya yansıtma

Excel Vers. ve Dili
2007tr
Selamlar

Sorunumu aktarmak istiyorum.

Öncelikle bir buton atadım ve butona bastığımda sonucu ilgili çizelgeye yazıyor.
Fakat 1000 kadar sonuç bulmam gerekiyor
Yani buda demekki ben 1000 kere butona basmam lazım.Dosyam biraz yüklü olduğundan tek basmamda dahi biraz bekliyorum.

Benim isteğim,butona tek basışta ilk ile son rakamlarımın arasında kalan sonuçların tabloma yazılması veya yansıması.
Arkadaşlar,site yöneticileri,uzman arkadaşlar çok zor durumdayım,elim kolum bağlı,bu benim bitirme projem ama zamanım çok az kaldı

Örnek bir dosyamı EK'ledim.

Bana yardım etmenizi bekliyorum

Ekli dosyalar

Merhaba,

Tablonuz karışık olduğu için anlaşılması zor gibi. Bir hesaplamayı bulabilmek için birden çok hücre kullanmışsınız hal böyle olunca dosyanızı inceleyenlerin hesaplamaları anlayıp teke indirgemesi oldukça zor olur. Bu yüzden hesaplamanın mantığını açıklamanız gerekir.

Örnek, L58 hücresinin hesaplaması nasıldır. Diğer hücrelerinkide aynı mantıktamıdır. Detaylı açıklarsanız istediğiniz yapılabilir.

.

Tabloları kısaca özetleyeyim Ömer hocam;

4 tane 10 satırdan oluşan tablolarım var ve tablolardaki her hücrenin belli eğerleri var.Örneğin bu hücre(0,997-1,003) arasında olursa DOĞRU kabul et ve 1 olarak genel sonuca ata,eğer bu aralıkta yer almassa YANLIŞ kabul et ve 0 olarak genel sonuca at dedim.En soldaki 1.tablom NORMAL sonucunu veriyor.2.si İYİ, 3.sü ÇOKİYİ ,4.sü MÜKEMMEL ve bütün tablolar butona bağlılar ve tıkladığında hepside değişkenleşiyor ve sonuç DOĞRU veya YANLIŞSA en sağdaki tabloya yansıtıyor.Senin sorduğun gibi L58 in hesaplanmasıyla diğerlerinin hesaplanması aynıdır.Ensağdaki genel sonuçları veren tablomdaki sonuçlar sol enaltta yeralan tabloya senin sayende (tşk) yansıyor vede sabit kalıyor.

Benim istediğimse senden butona tek bastığımda K11 hücresindeki başlangıç sayımla bitiş sayılarım arasında kalan tüm sonuçların sol enalttaki tabloma hepsinin yansımasını istiyorum.Umarım açıkça anlatabilmişimdir.

İlgin için tşk.

Çözümünü bekliyorum

İyi çalışmalar

Benim sorduğum soruya cevap vermemişsiniz. Sizin tablodaki sonuça ulaşılan yolun tek hücrede hesaplaması olsaydı nasıl olurdu diye sormuştum. İstediğimi tekrar yazayım.

Örnek bir hücre alın L58 olabilir. Buradaki değer diğer hücreleri kullanmadan nasıl hesaplanır. Benim bilmem gereken budur.

şu hücreyle şu çarpılır şuna bölünür şu aralığa denk gelir. Nedeni menzili şudur derecesi iyidir. vs...... gibi..

.

Dosya içinde anlattım

Selamlar Ömer Hocam

EK'te örnek bir dosyamı ve hangi hücrelerin hangisine bağlı olarak etkilendiğini anlattım.Biraz uzun oldu ama daha iyi anlatabilmek için uzun oldu biraz:)

Sorunumu çözebileceğini düşünüyorum.
İlgin için tşk.

Ekli dosyalar

Geri