• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

buton yardımıyla yeni sheet

zulfuernek

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
türkçe
butona tıkladığım zaman yeni bir sheet açacak ve bu yeni shhete ise textboxa yazdığım ismi verecek

Kod:
Sheets.Add After:=Sheets(Sheets.Count)
Sheets(Sheets.Count).Name = TextBox1
Bu şekilde deneyiniz.

Emeğinize sağlık seyit bey. Teşekkür ecderim tam istediğim gibi. Yalnız bi rica daha olacak
bu sayfayı farklı bir butonla silmem mümkünmü. Yani comboboxta açtığım sayfa isimlerini göstersin ve ben bir butonla seçtiğim sayfayı silebileyim.

Kod:
Sheets(Me.ListBox1.Text).Delete
Bu şekilde deneyebilirsiniz.

Seyit hocam mükemmel çalışıyor. Fakat ilk kodumuzda bi ekleme yapabilirmiyiz. Yani yeni sayfa açarken. Mükerrer kayıt var diye. Yoksa hata veriyor.

Deneyiniz.

Kod:
Sub TEST()
    Dim S1 As Worksheet
    Set S1 = Sheets(TextBox1.Text)
    If S1 Is Nothing Then
        Sheets.Add After:=Sheets(Sheets.Count)
        Sheets(Sheets.Count).Name = TextBox1.Text
    Else
        MsgBox TextBox1.Text & " isimli sayfa daha önce eklenmiş!", vbCritical
    End If
End Sub

seyit hocam sanırım ben kodları yanlış yere yazıyorum.
sizin ilk verdiğiniz ilk kodla sayfa açabiliyorum. sorun yok sadece aynı isimde dosya hata veriyor.

korhan hocamın verdiği kodu sizin kodun sonunamı yazacağım. ne yaptıysam beceremedim bir türlü seyit hocam :(((

seyit hocam istediğim şu. birtane hazır sayfam var. şablon isminde. ben textbox1 e gfirdiğim değerle yeni sayfaya isim verek yeni bir şablon sayfası açacak. yani şablon sayfasını kopyalayacak ve yeni isim vermem için textbox1 deki değeri sayfa ismi yapacak. aynı isimde sayfa varsa mükerrer kayıt var diye mesaj açacak.

korhan hocam ellerine kollarına sağlık. işte bu. :)))))) size ne kadar teşekkür etsem azdır. emeklerinize sağlık. varolun. :))))

Geri