• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

buton yardımı ile belirli alanları kopyalamak

Excel Vers. ve Dili
2008
Değerli arkadaşlar, ekli dosyamda göreceğiniz üzere, buton yardımıyla kopyalama yapmak istiyorum. yapmak istediğim birinci sayfada M4 hücresine girdiğim satır numarasında bulunan B3 hücresini sayfa 2 de bulunan D18 hücresine, D3 hücresini sayfa 2 de bulunan D20 hücresine gibi bir kaç hücreyi sayfa birden ikideki ilgili hücrelerine kopyalamak istiyorum. yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden elleriniz dert görmesin. Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Belki kolaydır ancak sorunuz anlaşılmadığı için cevap verilmemiş anladığım kadarıyla, ben de tam olarak anlamadım. Örnek dosyanızda M4 hücresine bir şey girmemişsiniz. "satır numarasında bulunan B3 hücresini sayfa 2 de bulunan D18 hücresine" ne demek anlamadım.

Anlayabildiğim kadarıyla DOLAYLI formülüyle işleminizi yapabilirsiniz. Sayfa1'de M4 hücresine 5 yazdığınızda 5. satırdaki bilgileri almak için aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz:

Kod:
=DOLAYLI("Sayfa1!B"&Sayfa1!M4)

Örnek dosyalarınızı ve sorunuzu daha anlaşılır yaparsanız daha kolay çözüme ulaşırsınız.

İlgilendiğiniz için teşekkürler tekrar izah etmeye çalışayım. Sayfa birdeki bilgiler değişiyor sürekli. Ben m4 hucresine 6 yazıp butona basınca 6. Satırdaki bazı hucreleri ikinci sayfaya kopyalıcak. Örnek olarak 6 yazıp bastım butona 6 satırda b6 hucresindeki yazı sayfa ikide d18 kopyalıyacak. Bunun gibi birkaç hucre daha olacak. Ben m4 hucresine 38 yazıp butona basınca b38 hucresini sayfa ikide d18 kopyalayacak. Örnek dosyaya bakarsanız anlarsınız diye düşünmüştüm sayfa ikideki alanlar hep sabit malzeme adı numarası gibi. Yardımcı olmaya çalıştığınız için tekrar teşekkürler. Umarım anlatabilmişimdir meramımı :)

Verdiğim formülü denediniz mi?

Olayı ben anlayamamışım :) orjinal dosya iş yerimde sanırım dediğniz işimi görecek :))

İlgilendiğiniz için teşekkürler tekrar izah etmeye çalışayım. Sayfa birdeki bilgiler değişiyor sürekli. Ben m4 hucresine 6 yazıp butona basınca 6. Satırdaki bazı hucreleri ikinci sayfaya kopyalıcak. Örnek olarak 6 yazıp bastım butona 6 satırda b6 hucresindeki yazı sayfa ikide d18 kopyalıyacak. Bunun gibi birkaç hucre daha olacak. Ben m4 hucresine 38 yazıp butona basınca b38 hucresini sayfa ikide d18 kopyalayacak. Örnek dosyaya bakarsanız anlarsınız diye düşünmüştüm sayfa ikideki alanlar hep sabit malzeme adı numarası gibi. Yardımcı olmaya çalıştığınız için tekrar teşekkürler. Umarım anlatabilmişimdir meramımı :)

Örnek dosyanıza baktım ama nalayamadım. Çünkü örnek dosyanızın Sayfa1'inde hiç başlık yok, hangi sütun ne için belli değil ve sayfadaki tüm veriler birbirine benziyor. Sayfa 2'de ise örnek doldurma yapmamışsınız, dolayısıyla sayfa1'in hangi hücresinin Sayfa2'de nereye gideceğini anlamamız için maalesef "müneccim" olmamız gerekiyor :)

İdeal olan Sayfa1'de başlıklar olması ve sayfa2'de en azından 1 örnek için doldurma yapılmasıydı. Önceki mesajımda "daha anlaşılır yapmalısınız" dememden kastım buydu. Unutmayın biz siz değiliz, konuya tamamen uzağız, siz bize ne verirseniz biz o kadarını bilebiliriz. Dosyaya sizin gözünüzle değil o dosyayı ilk defa gören birinin gözüyle bakmalısınız.

Ekli dosyalar

• deneme20.jpg
    deneme20.jpg
    134 KB · Görüntüleme: 5
Son düzenleme:
Örnek dosyanıza baktım ama nalayamadım. Çünkü örnek dosyanızın Sayfa1'inde hiç başlık yok, hangi sütun ne için belli değil ve sayfadaki tüm veriler birbirine benziyor. Sayfa 2'de ise örnek doldurma yapmamışsınız, dolayısıyla sayfa1'in hangi hücresinin Sayfa2'de nereye gideceğini anlamamız için maalesef "müneccim" olmamız gerekiyor :)

İdeal olan Sayfa1'de başlıklar olması ve sayfa2'de en azından 1 örnek için doldurma yapılmasıydı. Önceki mesajımda "daha anlaşılır yapmalısınız" dememden kastım buydu. Unutmayın biz siz değiliz, konuya tamamen uzağız, siz bize ne verirseniz biz o kadarını bilebiliriz. Dosyaya sizin gözünüzle değil o dosyayı ilk defa gören birinin gözüyle bakmalısınız.

Hernekadar anlaşamasakda, verdiğiniz formül işimi gördü.

Biraz geç kaldım ama yardımlarınız ve ilginizden dolayı teşekkürederim. :)

Ekteki örnekde 1 değeri getirdim altına siz devam edebilirsiniz.

Ekli dosyalar

Geri