• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Buton Uzerinde Turkçe>İngilizce Hk. Yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan skaan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365
Merhaba;
Excel dosyamda butonlar bulunmaktaydı ve bu butonları sayfalara linkledim. Butonların uzerınde bulunan metinleri Turkce ve Ingılızce olarak sizlerden aldığım yardım sayesınde yaptım. Buraya kadar ok. Yalnız sayfaya koruma ekledıgımde aşağıdaki kodlar çalışmıyor. Koruma seçeneklerinde oynama yaparak koruma yapıyorum fakat ben butonlar üzerine koydugum metin kutuları ile oynanmasını istemiyorum ve bu nedenle koruma da hata alıyorum. Sayfayı her şekilde korudugumda Buton Uzerindeki Turkçe>İngilizce metinlerine ait kodların çalışması için ne yapmam gerekir ?
Bu konuda yardımcı olmanızı rica ediyorum.
İyi gunler dilerim
Saygılarımla
Skaan

Kullandığım Kodlar Aşağıdadır

Sub Ing()
ActiveSheet.Shapes.Range(Array("Metin kutusu 1")).Select
Selection.ShapeRange(1).TextFrame2.TextRange.Characters.Text = "D o c u m e n t P r o c e s s M a n a g e r"
ActiveSheet.Shapes.Range(Array("Metin kutusu 2")).Select
Selection.ShapeRange(1).TextFrame2.TextRange.Characters.Text = "R e p o r t i n g"
Cells(1, 1).Select
End Sub

Sub Trk()
ActiveSheet.Shapes.Range(Array("Metin kutusu 1")).Select
Selection.ShapeRange(1).TextFrame2.TextRange.Characters.Text = "B e l g e İ ş l e m Y ö n e t i m i"
ActiveSheet.Shapes.Range(Array("Metin kutusu 2")).Select
Selection.ShapeRange(1).TextFrame2.TextRange.Characters.Text = "R a p o r l a m a"
End Sub

Sayfayı korumaya alırken, parolayı yazdığınız kutucuğun altında verilen izinler vardır, oradaki "Nesne düzenle"yi seçili hale getirirseniz sorun kalmaz diye düşünüyorum...

Sayfayı korumaya alırken, parolayı yazdığınız kutucuğun altında verilen izinler vardır, oradaki "Nesne düzenle"yi seçili hale getirirseniz sorun kalmaz diye düşünüyorum...

Merhaba ;
Nesneleri seciyorum ok. Fakat sectıgımde mudahale hakkı verıyor.. Ben mudahale edilmesin istemekteyim..

O vakit Ömer Bey'in çözümünü deneyiniz...

Tesekkurler

Geri