• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Buton kullanmadan birden fazla sayfaya yazdığım veri detay sayfasında gözüksün

Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
Esselâmu aleykûm. hocalarım bundan önceki bir çok eksiğimde hiç konu açmadan forumda sizlerin önerileri ile çözümlere ulaştım fakat bu sefer işin içinden çok çıkamadım.

Excel dosyamda yapmaya çalıştığım işlem şu şekildedir;
Dosyada GenelDetay ve her şubenin kendine ait bir sayfası bulunmaktadır. Mesela ben şube sayfalarından herhangi birine bir satır doldurduğumda aynı zamanda GenelDetay sayfasına da işlenmiş olması gerekiyor. başka bir şube sayfasına geçip yine bir satır veri girişi yaptığımda yine GenelDetay sayfasına işlenmiş olması gerekiyor.

veya şöyle bir senaryo olabilir mi?
DetaySayfası'na her geçiş yaptığımda tüm şubelerdeki satırları GenelDetay sayfasına çekerek ID sütununda küçükten büyüğe sıralayarak bana listelemesi gerekiyor. Bu işlemleri commandbutton kullanmadan sheetactive kullanarak yapabilmemiz mümkün müdür?

Not: GenelDetay ve Özet sayfalarına elle müdahale yapılmayıp veri girişi yapılmayacak. Özetleyecek olursak, 2 senaryodan biri kullanılarak ya şubelerin sayfaları GenelDetay sayfasına veri göndererek yada GenelDetay sayfası her aktif hale geldiğinde tüm şube sayfalarından veri çekerek bu işlemi yapması gereklidir. Siz hocalarımdan destek bekliyorum. Umarım bunun bir yolu vardır :)

Ekli dosyalar

Merhaba;
syn. Hsn.Sengul;
Tablo yapınızla ilgili tablo içinde belirttiğim hususu düşünün.
Yine de isteğiniz çözümsüz değil.
Eki deneyin.
İyi çalışmalar.

Not dosya boyutu nedeniyle şehir sayfalarınızdan bir tanesini bırakarak diğerlerini sildim.

Ekli dosyalar

Hocam, elinize emeğinize sağlık. Tabloyu kullanınca şöyle bir eksikle karşılaştım. Bunu daha önceden fark edip o şekilde iletmem gerekirdi bu benim hatam kusura bakmayın. Adana'nın sayfasında veya Adıyaman'ın sayfasında bir projeyi yazdığımız zaman sonraki günlerde o satırda illâki değişiklik olacak. Yani borcu bitecek veya proje açıklaması değişebilecek. Bu değişiklikler olduğu zamanda güncel haliyle GenelDetay sayfasına işlenmiş olmasını nasıl çözebiliriz?

Ekli dosyalar

Merhaba;
Eki tekrar deneyin.
İyi çalışmalar.

Hocam, ellerinize emeğinize sağlık.
Tam istediğim şekilde oldu. Dosya içerisine yazdığınız uyarıları özellikle boyut konusunu dikkate alacağım teşekkür ederim.

Geri