• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Buton ile tıklama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mkstyle
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
office 2007-trkçe
Arkadaşlar bir formda 3 adet buton var. 1 ve 2 nolu buton ferdi olarak iki farklı box'a metin yazma işlemi yapıyor. Ben 1 ve 2.ci butonu tıklamadan 3.cü butonu tıklayacağım. 3.cü butona nasıl bir kod yazmalıyımki tıkladığımda 1 ve 2.ci butonu tıklama yapsın. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Private Sub CommandButton3_Click()
CommandButton1_Click
CommandButton2_Click
End Sub

Sayın Baran.
Tek form üzerinde çalışırsanız kod güzel çalışıyor. Oysa benim düşüncem Form1 deki bir butonla form3'deki iki ayrı butana tıklatmaktı. Şöyle bir kod yazdım uygun olmadı ve hata mesajı aldım

Private Sub ResetButton_Click()
MembaBilgileriForm.KanatBilgileriSil_Click
MembaBilgileriForm.GovdeBilgileriSil_Click
End Sub

Acaba MembaBilgileriFormu kapalı olduğu içinmi hata veriyor, yada nasıl düzeltebilirim.Teşekkür ederim.
Reset butonu form1'de, diğer butonlar form3'de bulunuyor.

MembaBilgileriForm.KanatBilgileriSil_Click
MembaBilgileriForm.GovdeBilgileriSil_Click

yerine, iki satır için ayrı ayrı aşağıdaki şekilde kodu değiştirince olması lazım.

Userform8.CommandButton25_Clik gibi (aradaki noktayı unutmayınız.

Çalıştarağınız CommandButtonun Bulunduğu Formun Adı.Çalıştıracağınız CommandButtonun Adı_Click

Sayın Baran. Ilginize çok teşekkür ederim.
Son verdiğiniz kalıba göre yazdım fakat "Method or data member not found" uyarısı alıyorum. Başka nasıl bir çözüm bulabilirim.

İki userformu da içeren dosyanız olsaydı üzerinde bakardık.
Mevcut örnek dosyanızda 1 adet UserForm var.

Ya da ikinci UserForm'daki CommandButtonun Clik olayıyla ne yaptığını bilseydik birşey söylerdim belki.

GirisForm ile proğrama giriyoruz. Arkada excel sayfalarının görüntülenmemesi gerekiyor.Bu nedenle;
SAYFALARI AC butonuna basıyorsunuz.Şifre SUDEM
Bu şekilde excel sayfaları açılıyor. Dosya boyutunu küçültmek için bazı sayfaları silmek zorunda kaldım. Sorun GirisForm'da bulunan Reset butonu.
Ilgüniz için tekrar teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Bir şeyler yaptım bir bakın bakalım.

İki temizle düğmesinin içeriğini Modül 1'in içine taşıyıp temizle1 ve temizle2 isimli makrolara dönüştürdüm.Ardından da;

-CommandButtonlardan birincisine
-CommandButtonlardan ikincisine
-Açılış formunuzdaki CommandButtona ise;

kodunu yazdım, bu arada adlarını hatırlayabilmek için form veya düğmelerin isimlerini değiştirdim sanırım, isimlerini siz eski haline döndürürsünüz artık.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Gerçekten iki makro ile çok mükemmel olmuş. Yalnız yazdığınız Temizle1 makrosu içinde IF.. Then komutlarını yazarken ben bir hata yapmışım,sanıyorum. Zira MenfezBilgileriFormunda KanatDeğerliSil butonuna tıkladığımda Kanatlar sayfasında 472 yada 511 nolu satırı silmesi gerekirken, Kriterler Sayfasında 156 ve 160.cı satırları siliyor. Oysa bu satırları silme görevi GovdeBilgileriSil butonuna ait olaması gerekiyor. Biraz uğraşayım, Tekrar yardımlarınızı rica edeceğim. Çok teşekkür ederim.

Kod konusunda yardımcı olduğuma inanamıyorum desem yeridir.

Çünkü halen kendi kodlarımı yazabilecek bilgiye sahip değilim.

Sadece detaya girmeden basit ve analitik düşünüp, fikir ürettim.

Ben kodlarda bir değişiklik yapmadım. Sadece yerini değiştirdim.

Sağlıcakla kalınız.

Sayın Baran.
Fikir üretmek bir sorunu çözmede en büyük yardımcı kaynaktır. Düşünceler çoğaldıkça sorunların çözümüde çok kolay olur. Tebrik ve teşekkür ederim.

Ekte ki dosyamda da görüldüğü gibi sayı hocalarım makro konusunda hiç mi hiç bilgim yok

bu yüzden bu konuyu Buraya açma ihtiyacı hissettim

1-Butona (c4) tıklandığında (n4) "x" olur başka harf olur bir harf girmesini istiyorum

2- Süzme işlemiyle de butonların satırla birlikte süzülmesini

acil yardımlarınızı bekler şimdiden Teşekkür EderiM

Hayırlı geceler....:)

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Geri