• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Buton ile senaryo uygulama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gurgef
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Tr
Excel 2013 - Tr
Arkadaşlar,

Kapasite ve üretim bilgilerimin yer aldığı bir tablom var. Bu bilgiler ışığında hesaplanmış bazı oranlar mevcut. "Hesapla" diye bir buton yaptım ve bu butona bastığımda; kapasite-üretim bilgilerinin belirli bir oranda değişmesini vehesaplamış olduğum diğer oranların nasıl etkilendiğini görmek istiyorum. Senaryo sonrasında oranlarımın yeni değerlerini farklı bir hücreye kopyalamak ve tablonun tamamen eski orjinal hale geri getirmek istiyorum.

Biraz karışık olduğunun farkındayım ancak örnek dosyada daha net açıklama mevcut. Buradan birçok problemime yanıt buldum, sağolun, bu konuda da yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Saygılarımla...

Ekli dosyalar

Yardım edebilecek yokmu arkadaşlar??

Hocam eline sağlık. Çok güzel olmuş. İstediğim buydu.

Acaba "Geri Al" butonu olmasa, onu da Hesapla'nın içine gömsek, mümkünmüdür. Yani Hesapla'ya 1 kez bastığımızda hem hesapla işlemini yapsa hemde Geri Al işlemini yapsa otomatik. Mümkün müdür? Sıkıntılı bir olaysa sorun değil. Bu da çok güzel. Tekrar teşekkürler.

Yukarıdaki örneği değiştirdim.
Üç buton var birinci buton öneki kodların birleşimi, ikincisi "f" sütununu hesaplar,
üçüncüsü hangi sütunun hesaplanacağını sorar. Hangisi uygun ise onu kullanın

Yardımınız için çok teşekkür ederim. Sayenizde bir sorunuma daha çözüm buldum. 1. buton tam olarak istediğim işlemi yapıyor. Diğer butonlara ise eminim ilerde işhtiyaç duyacağım. Sağolun.

Geri