• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Buton a ctrl + f eklemek istiyorum

Excel Vers. ve Dili
2000
Basit belki ama bilmediğimizden....
Bir butona ctrl + f fonksiyonunu vermek istiyorum acaba nasıl yapabilirim...
Teşekkürler...

Aşağıdaki kodlar işinizi görür mü?

Option Explicit
Private Declare Sub keybd_event Lib "user32" (ByVal bVk As Byte, _
ByVal bScan As Byte, ByVal dwFlags As Long, ByVal dwExtraInfo As Long)

Sub BULALIM()
Call keybd_event(17, 0, 0, 0)
Call keybd_event(70, 0, 0, 0)
Call keybd_event(70, 0, 2, 0)
Call keybd_event(17, 0, 2, 0)
End Sub

Bu şekilde mi istiyorsunuz?
Kod:
Sub Düğme1_Tıklat()
Application.Dialogs(xlDialogFormulaFind).Show
End Sub

Bu Konu Ile Ilgili Bir Sorum Olucak Sizlere Ustatlar

Simdi Ben Makro Kullanmayi Bilmiyorum Ama Excel De Istedigim Bir Program Tarzi Islem Yapabiliyorum..

Simdi Ben Sayfanin Herhangi Bir Yerine "fİnd( Bul )" Diye Biir Kutucuk Gb Birsey Eklemek Istiyorum...buraya Istedigim Birseyi Yazdigim Zaman Bana Hemen O Sayfadaki Hucreyi Bulmasi Gerekiyor

Yardimlar Icin Simdiden Saolun

Selamlar,

Sn. ErcanALTIN,

Zaten excelde bu özellik mevcut. Arama yapmak istediğiniz sayfayı seçip CTRL+F tuşlarına basarsanız arama penceresi ekrana gelir bu pencereden gerekli seçenekleri seçip arama yapabilirsiniz.

yardımmmmm

Aşağıdaki kodlar işinizi görür mü?

Option Explicit
Private Declare Sub keybd_event Lib "user32" (ByVal bVk As Byte, _
ByVal bScan As Byte, ByVal dwFlags As Long, ByVal dwExtraInfo As Long)

Sub BULALIM()
Call keybd_event(17, 0, 0, 0)
Call keybd_event(70, 0, 0, 0)
Call keybd_event(70, 0, 2, 0)
Call keybd_event(17, 0, 2, 0)
End Sub

ekte vermiş olduğum dosyaya arama butonu eklemek istiyorum ama makro veya vba bilmiyorum bunu bana apabilecek bir arkadas varmı yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

ekte vermiş olduğum dosyaya arama butonu eklemek istiyorum ama makro veya vba bilmiyorum bunu bana apabilecek bir arkadas varmı yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

buraya kullanılıyorsa EVET kullanılımıyorsa HAYIR yazsın
"kullanılıyorsa" ne demek? Kullanılıp kullanılmadığını nerden bileceğiz, ayrıca "kullanılan" nedir?

burada lıstenen makınelerden hangısınde kullanıldıgı secılsın
Nasıl yani?

bu buton için makro yazılarak ABCD.. Listelerindeki kalıpları arayacak ve ctrl+f sayfasını acarak operatöün kalıbın yerini kolayca bulmasnı sağlayacak bir buton olmalı
Ne makrosu yazılacak? Operatör nedir? kalıp nedir? ABCD listelerinde kalıpları nasıl ayıracağız?

Sorunuzu sizin anlayabileceğiniz gibi değil (sizin sisteminizi) hiç bilmeyen ama excel formül ve makrolarını kullanmasını bilen birinin anlayabileceği şekilde sorarsanız daha çabuk çözüm bulabilirsiniz.

Detaylı açıklama

Merhaba Öncelikle haklısınız tam ne istediğimi anlatamadım kusura bakmayın.
A B C D diye ayırdıgım yerler mevcut raflarımıza verdiğimiz isimlerdir
bu raflarda bazısı 8 bazısı 10 bazısında da 12 bölme var ona göre a1,a2... vs. diye adresledidik.
bu kalıplar makinelere bağlanıp parca basılıyor,makınelerınde ısımlerı var işte H10,h23 vs.
kullanılıyorsa dediğim kısımda ani bu kalıp şuan hatlarda bir makınede kullanılıyormu aktıf mı yoksa rafta mı demek istedim .
yani kısacası ben bir arama butonuna basacağım ctrl+f görevi gören operatör oraya aradığı kalıp numarsını girecek kalıbın hangi rafta olduğunu bulacak sonra sistemden bu kalıbı hangi makınede kullandığnı seçip kullanmak üzere makıneye götürdüğü için bu kalıp kullanılıyor diyede sisteme giriş yapacak.
gerçekten zahmet eder yardımcı olursanız çok sevinirim
Şimdiden Allah razı olsun ,selamlar

Ekli dosyalar

Altta bütün sayfa1,sayfa2,sayfa3...leri seç.ctrl+f tuşuna bas.Neyi arıyacaksan yaz.Bulda aradığın hangi sayfada ise bulur ve o sayfaya gider.Yanlız işlem yapacağın zaman diğer sayfaları kapatmayı unutma.Yoksa bütün sayfalardaki ni değişitir.

ctrl+f tuşuna basılıp işlem yapıldığını biliyorum ama fabrikada bunu eğitimli eğitimsiz herkes kullanacak o yüzden bu direkt arama sayfası veya arama yapılacak kalıbın yazılıcağı bir yer çıkarsa kullanım kolaylığı olması açısından böyle birşey istiyorum.

Yusuf Bey ,merhaba geçenlerde raf adreslemeyle ilgili bir yardım istemiştim cevap vermişsiniz ben şimdi daha detaylı nasıl bişey istediğimi yazdım oraya mesaj olarak zamanınız varsa bana yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler selamlar

Geri